Dolar 48,2451
Euro 56,2149
Altın 7.126,56
BİST 14.577,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30 °C
Parçalı Bulutlu

İsveç’in Çocuk Alarmı: Malmö’de 12 Yaşındaki Çocuk Katil Oldu

19.12.2025
A+
A-

Haber: Sevgi Yıldız

İsveç’in Malmö kentinde yaşanan çete bağlantılı cinayet, kamuoyunu derinden sarstı. 21 yaşındaki bir genç hayatını kaybederken, cinayeti gerçekleştirenin yalnızca 12 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı. Katil çocuk, olay sonrası polisi arayarak kendini ihbar etti.

Çocuğun hedefi aslında vurulan genç değildi. Olay, çete savaşlarının ve sistemsel çöküşün bir başka yansıması olarak değerlendirilirken, polis soruşturmayı derinleştirdi; arkasında başka kişilerin olabileceği şüphesi güç kazandı.

İsveç’te 13 yaşındaki çocukları hapse atacak yasa tartışılırken, yaşanan bu olay sağcı hükümetin güvenlik politikalarının sorgulanmasına neden oldu.

Bu trajedi bir kez daha gösterdi ki, eğer 12 yaşındaki bir çocuk silah taşıyabiliyor ve kullanabiliyorsa; sistemin çöküşü çoktan başlamış demektir.

“Bu çocuk katil gökten düşmedi.”
Toplumun ihmaliyle büyüyen, okulda, mahallede, sosyal hizmetlerde herkesin görebildiği ama kimsenin durdurmadığı bir çocuktu o.

Kendi çocukluğunu yitiren bir çocuğun, başkasının hayatını alması, İsveç’te çalan en tiz çocuk çığlığıdır.
Ve belki, hâlâ içinde kalmış o “bir parça çocuk”, toplumun son umududur…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo