Dolar 48,0966
Euro 56,1065
Altın 7.170,21
BİST 14.501,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Gönül Boran Özüpak: “Emek Veren Biz, Lüks Yaşayan Siz!”

STK
15.09.2025
A+
A-

Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı’ndan Sert Tepki

Emekliler ve emekçiler, yıllarını çalışarak, alın teri dökerek geçirmiş insanların bugün yaşadığı yoklukla mücadele ederken, siyasi iktidarın “itibar” adı altında sürdürdüğü lüks ve israf politikalarına bir tepki de Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan geldi.

“Bizim itibarımız, devletin itibarıdır; tasarruf edilmez!” sözleriyle halktan tasarruf isteyen, kendisi için ise israf düzenini sürdüren anlayışı sert bir dille eleştiren Özüpak, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışarak, üretim yaparak, vergisini ödeyerek bu ülkeye emek vermiş milyonlarca emekli ve emekçi, bugün açlıkla, yoklukla, hayat pahalılığıyla boğuşuyor. Elektriğe, doğalgaza, temel gıdaya erişmek bile bir lüks haline geldi. Ama saraylarda, makam araçlarında, şatafatlı organizasyonlarda en ufak bir tasarruf yok. Biz geçim derdindeyiz, onlar vitrin derdinde!”

“Böyle gitmeyecek!” diyen Özüpak, toplumun artık sabrının tükendiğini vurguladı. Taleplerinin açık olduğunu söyleyen Özüpak, adaletli bir ekonomik düzen, insanca yaşam koşulları ve emeklinin hakkını veren bir yönetim istediklerini belirtti.

Sözlerinin sonunda ise çağrısını yineledi:
“Derdimiz geçim, gelsin artık seçim!”**

Emek dünyasının sesi olmayı sürdüren Gönül Boran Özüpak, milyonlarca emeklinin yaşadığı mağduriyetin görmezden gelinmesine artık sessiz kalmayacaklarını bir kez daha vurguladı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo