Dolar 47,0021
Euro 53,6541
Altın 6.135,74
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30 °C
Parçalı Bulutlu

Ümit Özdağ’dan Tutukluluk Süreci ve PKK ile Mücadeleye Dair Açıklama

20.05.2025
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 21 Ocak 2025 tarihinde “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, tutukluluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, tutuklanmasının PKK lideri Abdullah Öcalan için bir “rehin” olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Özdağ, 1999’dan bu yana terörizm ve PKK üzerine yürüttüğü çalışmalara dikkat çekerek, örgütün tarihi, ideolojisi ve eylemleri hakkında kapsamlı araştırmalar yaptığını belirtti. Bu kapsamda çok sayıda kitap ve makale yayımladığını, saha araştırmaları gerçekleştirdiğini vurguladı. Bu çalışmalarının, Ocak ayında tutuklanmasının temel nedeni olduğunu ifade etti.

Tutukluluğu süresince, DEM Parti Milletvekili Sezai Temelli’nin, Özdağ’ın içeride kalması gerektiği yönündeki açıklamalarına da değinen Özdağ, bu tür söylemlerin siyasi baskı oluşturduğunu savundu. Ayrıca, infaz yasasıyla birlikte PKK’lıların serbest bırakılacağı ve DEM Parti’nin Öcalan için “umut hakkı” talebinde bulunacağı iddialarını dile getirdi.

Özdağ, “Kürtler ve Zazalar, Türk milletinin ayrılmaz parçasıdır, bizzat kendisidir.” diyerek, sözde ırkçılık suçlamalarına karşı çıktı. Tutukluluğunun, DEM Parti’nin talepleri doğrultusunda sürdürüldüğünü öne sürdü.

Son olarak, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunduğunu belirten Özdağ, “Yaşasın Büyük Türk Milleti! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.