Dolar 48,1125
Euro 56,2086
Altın 7.197,14
BİST 14.473,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

“Karacabey’de ilmek ilmek “Punch” sanatı”

15.04.2025
A+
A-

Bursa Karacabey Belediyesi tarafından ücretsiz olarak başlatılan Punch Nakışı Atölyesi, hem üretkenliğe hem de kadınların sosyal hayata katılımına katkı sağlıyor. Kasnak, keten bezi ve özel punch kalemiyle yapılan bu yaratıcı el işi tekniği, el sanatlarına ilgi duyan kadınlardan büyük ilgi görüyor. Atölyeyi ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet eden Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Punch atölyemizle hem kültürel hem de sosyal anlamda zengin bir ortam yaratıyoruz.” dedi.

Bursa Karacabey’de ilmek ilmek “Punch” sanatı

Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen ve son dönemin popüler el işi tekniklerinden biri olan Punch Nakışı atölyesi, üretkenlik ve dinamizmi merkezine alarak Ergün Koç Kültür Merkezi’nde başladı. Ücretsiz olarak verilen kurs, el işi tutkunlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kursa şu ana kadar 120 kişi başvurdu. Başvuruların devam ettiği atölye, gruplar halinde gerçekleştiriliyor. Eğitimler şu an için Pazartesi günleri 18.00 – 22.00, Perşembe günleri ise 13.00 – 17.00 saatleri arasında yapılıyor.

Eğitmen İlknur Aksoy’un rehberliğinde verilen Punch kursu, kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kasnağa gerilmiş keten ya da Amerikan bezi üzerine özel punch kalemiyle yapılan bu nakış tekniği, hem yaratıcı bir hobi hem de stres atma aracı olarak ön plana çıkıyor.

Atölyeyi ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet eden Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Karabatı yaptığı açıklamasında; “Karacabey Belediyesi olarak kadınlarımızın üretkenliğini destekleyen projelere her zaman önem verdik, vermeye de devam edeceğiz. Punch atölyemizle hem kültürel hem de sosyal anlamda zengin bir ortam yaratıyoruz. Bu kursun gördüğü ilgi bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Öte yandan Karacabey Belediyesi, kadınların sosyalleşmesini ve el becerilerini geliştirmesini hedefleyen benzer atölye çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam etmeyi planlıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo