Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28 °C
Parçalı Bulutlu

Zeki Baştürk yazdı; YAŞAMAK NE GÜZEL ŞEY

05.04.2025
A+
A-

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Güzel bir gün. Birkaç gündür yağan yağmurun yerini pırıl pırıl bir güneş aldı. Masmavi gökyüzü. Masmavi bir deniz. Tüm parlaklığı ile yüzünü gösteren bir güneş.

Doğa canlanmış. Mimozalar, papatyalar, gelincikler süslemiş her yanı. İnsana yaşama sevinci veriyor her şey. Mavi ile yeşilin buluşması güzellik şöleni sunuyor gözlere.

Güneş ve deniz. Biri aydınlık öbürü sonsuzluk. Güneş, aydınlığı muştuluyor ulusumuza. Deniz , Türkiye Cumhuriyeti ‘nin sonsuza dek yaşayacağını vurguluyor. Karanlıklara inat aydınlık gelecek diyor biri. Tüm olumsuzluklara karşın sonsuza dek yaşayacak diyor öbürü. Denizler çoğalacak, okyanuslar olacak diyor ikisi birden.

Hava güzel. Deniz güzel . Deniz çarşaf gibi. Durgun ve sakin. Tüm maviliği ile çağırıyor. ” Hadi gel” diyor. Çağrıya uyulmaz mı? Uyulur elbet. Orhan Veli, diyor ya hani. ” Ne duruyorsun be! At kendini denize. Geride bekleyenin varmış. Aldırma. ” Uyuyorum bu çağrıya. Atıyorum kendimi denizin kollarına.

Bugün böylelikle deniz sezonunu açmış oluyorum. Yaşamak ne güzel şey diyorum. Yaşamak ne güzel şey.

Tüm ulusun, tüm insanlığın böylesine güzellikleri yaşaması umuduyla sağlıklı, güzel, mutlu günler diliyorum herkese. Yaşamak, güzel şey.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.