Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31 °C
Açık

Başkan Hacı İlhan: “Günübirlik Siyasetle Çözüm Olmaz, Kalıcı ve Adil Bir Süreç Şart”

22.01.2025
A+
A-

Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Hacı İlhan, Türkiye’de yeniden gündeme gelen çözüm süreci tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlhan, Saadet Partisi olarak ülkenin ve milletin faydasına olan her çözümün yanında olduklarını vurgularken, geçmiş deneyimlerden ders çıkarılarak günübirlik siyaset anlayışının terk edilmesi gerektiğini ifade etti.

“ÇÖZÜM SÜRECİ UMUT VAAT EDİYOR MU?”
Başkan Hacı İlhan, çözüm sürecine ilişkin endişelerini dile getirirken, geçmişte yaşananların hatırlanması gerektiğini belirtti:
“2013-2014 yıllarında yürütülen çözüm sürecinde yaşananlar, bizlere günübirlik siyaset anlayışının ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. Milletimizin faydasına olacak bir süreç elbette desteklenmelidir, ancak bu süreçlerin kalıcı, adil ve gerçekçi bir zemine oturması şarttır. Aksi takdirde halkın umutlarını boşa çıkaran adımların ülkemize zarar vereceği açıktır.”

“GENEL BAŞKANIMIZLA BİLGİ PAYLAŞILDI”
Çözüm sürecine dair Saadet Partisi’ne de bilgilendirme yapıldığını belirten İlhan, “6 Ocak Pazartesi günü partimizi ziyaret eden heyet, süreçle ilgili Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arıkan’a bilgiler verdi. Bizler de Saadet Partisi olarak ülkemizin birliği, milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü yapıcı çözümün yanında olacağımızı ifade ettik” dedi.

“ENDİŞELERİMİZ VAR”
Hacı İlhan, sürecin şeffaf ve halkın iradesine dayalı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti:
“Bu tür süreçlerde yapılan hatalardan ders çıkarmak zorundayız. Günü kurtarmaya yönelik politikalar yerine, milletimizin güvenini ve desteğini kazanacak adımlar atılmalıdır. Özellikle bölgedeki halkın beklentileri ve hassasiyetleri dikkate alınarak hareket edilmelidir. Sürecin, siyasi bir manevra değil, gerçek bir çözüm üretme amacı taşıdığını görmek istiyoruz.”

“BÖLGE HALKININ SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”
Başkan İlhan, Mardin özelinde halkın yaşadığı sorunların çözüm sürecine paralel olarak ele alınması gerektiğini vurguladı:
“Mardin, Türkiye’nin Suriye’ye en yakın noktalarından biri olarak birçok zorlukla karşı karşıya. Bölge halkının ekonomik, sosyal ve güvenlik alanındaki sorunları görmezden gelinemez. Çözüm süreci sadece siyasi değil, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal kalkınma süreçlerini de kapsamalıdır.”

“GEÇMİŞTEN DERS ALARAK İLERLEMELİYİZ”
Son olarak Saadet Partisi’nin çözüm sürecine yaklaşımını özetleyen İlhan, şunları söyledi:
“Saadet Partisi olarak, milletimizin faydasına olacak her adımı destekleyeceğiz. Ancak bu süreçte geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini hatırlatıyoruz. Çözüm ancak şeffaflık, adalet ve samimiyetle sağlanabilir. Bölgemizde barış ve huzuru tesis etmek için kalıcı ve gerçekçi bir yol haritasına ihtiyaç vardır.”

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.