Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32 °C
Açık

CHP’li Ecevit Keleş: “Tutuklanan Sadece Rıza Akpolat Değil, Vicdanlar da Tutuklanmıştır”

18.01.2025
A+
A-

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ecevit Keleş, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu: “Bu karar, adaletin değil siyasi hesapların bir sonucudur.”

“BU KARAR VİCDANLARA DARBE VURMUŞTUR”
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ecevit Keleş, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumun sadece bir kişiyi değil, toplumun vicdanını da hedef aldığını belirtti.
Başkan Yardımcısı Keleş, “Rıza Akpolat’ın tutuklanması, hukuk sisteminin geldiği vahim noktayı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Tutuklanan sadece Rıza Akpolat değil, aynı zamanda vicdanlar da tutuklanmıştır. Bu karar, hukukun üstünlüğü ilkesinin değil, siyasi hesapların bir sonucudur.” ifadelerini kullandı.
“HEDEF, HALKIN İRADESİDİR”
Başkan Yardımcısı Keleş, yerel yönetimlere yönelik baskıların doğrudan halkın iradesine bir saldırı olduğunu ifade ederek  “Beşiktaş halkının iradesi, Rıza Akpolat şahsında cezalandırılmak isteniyor. Bu tutuklama, sadece bir belediye başkanını değil, onun temsil ettiği halkı da susturma çabasıdır. Ancak bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hukuksuzluklara asla boyun eğmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“ADALET MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Başkan Yardımcısı Keleş, hukukun siyaset aracı olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bu kararla adaletin terazisi bir kez daha zedelenmiştir. Ancak bizler, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Halkımız, bu hukuksuzluklara karşı dimdik ayakta duracak ve adaletin yerini bulması için sesini yükseltmeye devam edecektir.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.