Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30 °C
Açık

Başkan Av. Tamer Özcanlı: “CHP’li Belediyelere Yönelik Bu Engellemeler Halkın İradesine Saygısızlıktır!”

19.12.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli İlçe Başkanı Av. Tamer Özcanlı, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik SGK borçları gerekçe gösterilerek uygulanan hesap blokesine ve bu durumun halkın hizmetlerine etkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özcanlı, bu uygulamanın halkın iradesine ve demokratik tercihine yönelik açık bir saygısızlık olduğunu vurguladı.

“HESAP BLOKELERİ İLE HALK CEZALANDIRILIYOR”
Başkan Özcanlı, Cumhurbaşkanı’nın ifadeleri sonrasında doğrudan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hedef alınarak hesaplarına bloke konulmasının siyasi bir tavır olduğunu belirtti:
“Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik bu uygulamalar, yalnızca bir siyasi refleksin sonucudur. Amaç, belediyelerin hizmet üretmesini engellemek ve halkın iradesini baskı altına almaktır. Şişli Belediyesi gibi geçmişten gelen borç yükü bulunan bir belediyeyi hedef alarak bu ekonomik krizin faturasını emekçilere, dar gelirlilere ödetmek, halkı cezalandırmaktır.”

“23 YILLIK EKONOMİK KRİZİN FATURASI HALKA KESİLİYOR”
Başkan Özcanlı, AK Parti’nin 23 yıllık iktidarı boyunca ülkeyi derinleşen çoklu krizlerle baş başa bıraktığını ifade ederek şöyle devam etti:
“AKP iktidarı, her ekonomik kriz sonrası faturayı halka kesmeyi alışkanlık haline getirdi. Bugün belediyelerin SGK borçları üzerinden yürütülen bu operasyon da bu politikanın bir yansımasıdır. Halk, 31 Mart 2024 seçimlerinde bu anlayışa ‘dur’ dedi. Ancak iktidar bu mesajı algılayabilmiş değil.”

“HALKIN GÜNDEMİ HİZMET, BELEDİYELERİMİZİN DE ÖYLE OLACAK”
Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hizmetlerinin engellenmesine yönelik bu tür girişimlerin, halkın gündemini değiştiremeyeceğini vurgulayan Başkan Özcanlı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Bizim gündemimiz halkın gündemi. Belediye hizmetlerimizi halkın ihtiyaçlarına göre planlamaya ve uygulamaya devam edeceğiz. SGK borçları üzerinden yapılan bu engellemeler, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen sosyal belediyecilik anlayışımıza zarar veremeyecektir.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ HALKIN İRADESİNİN TEMİNATIDIR”
Başkan Özcanlı, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Cumhuriyet Halk Partisi, halkın iradesinin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, halkın hizmetinde olmaya devam edecek. İktidar, siyasi hesaplar ve bireysel iktidar hırsı için halkın iradesini yok sayarak uygulamalar yapmayı bırakmalı, belediyelerimizin halk için çalışmasına engel olmaktan vazgeçmelidir. Bizim belediyeciliğimizin önüne geçemezsiniz. Çünkü biz halkımız için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.