Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Otizmli ve nöro-çeşitli bireyler için istihdam atağı

STK
03.10.2024
A+
A-
İzmirde yaşayan otizmli ve nörogelişimsel farklılığı bulunan bireyler için istihdam olanakları yaratılması amacıyla harekete geçildi

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ebeveyn Merkezi tarafından başlatılan ve engelli bireylerin iş gücüne katılımını amaçlayan Destekli İstihdam Projesi kapsamında, Eker Süt Ürünleri, Vardarcı Makine San. Ltd. Şti. ve KEDİ Otizm Derneği katkılarıyla, İzmir iş insanları kuruluşlarıyla, kentte bulunan otizmli ve tüm nöro-çeşitli iş gücü nüfusuna istihdam olanakları sağlamak için işbirliği geliştirme olanaklarının araştırıldı.

 

Destekli istihdam üzerine doktorası bulunan İş Kadını Dr. Gülser Vardarcı Kacar,

EKER Süt Ürünleri Otizmli Bireyler İş gücünde Projesi Yöneticisi Psk. Alperen Aşanbuğa,

EKER Süt Ürünleri İnsan Kaynakları Müdürü Elif Alkaya, KEDİ Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli istihdam Ofisi’nden İş Koçu, Özel Eğitim Uzmanı Büşra Alpayım ve İş Koçu


Muharrem Alemdar’dan oluşan bir ekip, İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Bornova Belediyesi, İŞKUR Bornova Hizmet Merkezinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmelerde, EKER Süt Ürünleri’nin 2018 yılından bu yana uyguladığı “Otizmli Bireyler İş Gücünde” isimli iş koçu destekli istihdam modelinin uygulaması hakkında bilgi verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ebeveyn Merkezi bünyesinde 2024 yılının Nisan ayında açılan İstihdam Ofisi’nin çalışmaları tanıtıldı ve ofise kayıtlı iş arayan gençlerin istihdama katılmaları için destek ve işbirliği olanakları konuşuldu. İzmir’de bulunan nöro-çeşitli iş gücü nüfusuna istihdam olanakları yaratma konusunda proje çalışmaları yapılması gündeme getirildi.

 

İZSİAD Başkanı Hüseyin Cengiz’in, İstihdam Ofisi’nde özgeçmişi bulunan bir bireyi kendi işletmesinde istihdam edebileceğini açıklaması, görüşmelerde varılan en hızlı sonuç olarak kaydedildi. 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo