Dolar 48,1125
Euro 56,2086
Altın 7.197,14
BİST 14.473,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Meşher’den 23 Nisan haftasında çocuklara özel etkinlikler

20.04.2024
A+
A-

Meşher, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 7-12 yaş arasındaki çocukları, Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisini ücretsiz rehberli turla keşfetmeye davet ediyor. 27 Nisan Cumartesi günü de çocuklar için Haritalama Atölyesi düzenlenecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında çocuklara özel iki etkinlik düzenliyor. Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan yağlıboya tablo, fotoğraf, gravür ve nadir kitaplar gibi 100’ün üzerinde esere yer vererek beş yüzyıllık bir zaman diliminden İstanbul manzaraları sunan Göz Alabildiğine İstanbul sergisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel bir turla keşfedilebilecek. 7-12 yaş arasındaki çocuklar için planlanan ücretsiz rehberli tur 14.30’da başlayacak.

Çocukların çizgileriyle şehir haritaları

Meşher’in Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisindeki eserlerden yola çıkarak hazırladığı çocuk atölyeleri de sürüyor. 7-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik Haritalama Atölyesi 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleşecek. Atölye kapsamında çocuklar sergideki haritaları keşfedecek. İstanbul’un ölçeklendirilmiş ilk haritalarından birini çizen kartografın da aralarında bulunduğu isimlerden ilhamla, kendi şehir haritalarını oluşturacaklar.

Her iki etkinliğe dair detaylı bilgi ve kayıt için: kayit@mesher.org

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor. Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor. Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

Sergi Hakkında

Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinin küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı, danışmanlığını ise Bahattin Öztuncay üstleniyor. Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan çeşitli nadide eserlerden oluşan sergi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi, 26 Mayıs 2024’e kadar görülebilir.

www.mesher.org

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo