PARİBU ile “ARTER’DE UZUN CUMARTESİ” UYGULAMASIYLA ARTER, 27 NİSAN’DA SERGİLER, ATÖLYELER ve KONSERLERLE GECE YARISINA KADAR AÇIK!

PARİBU ile “ARTER’DE UZUN CUMARTESİ” UYGULAMASIYLA ARTER, 27 NİSAN’DA SERGİLER, ATÖLYELER ve KONSERLERLE GECE YARISINA KADAR AÇIK!

Sergiler, 27 Nisan’da Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olacak.

PARİBU ile

“ARTER’DE UZUN CUMARTESİ”

SERGİLER, ATÖLYELER ve

KONSERLERLE

27 NİSAN’DA!

Arter, 2024’ün ilk “Uzun Cumartesi” uygulaması çerçevesinde 27 Nisan Cumartesi günü kapılarını gece yarısına kadar açık tutacak. Paribu’nun değerli desteğiyle gerçekleşen “Uzun Cumartesi”de güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi de 11:00-24:00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. “Duygu Mimarları” başlıklı çocuk atölyesinin ve yetişkinler için “Otoportre Atölyesi”nin düzenleneceği Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında, doğaçlama müzik festivali Show of Hands’in son gün etkinlikleri de gerçekleşecek. Katılımcıların festival kapsamındaki konser, panel ve atölyelerde buluşacağı 27 Nisan’da ayrıca Arter’in Öğrenme Programı kapsamında rehberli turlar düzenlenecek. Taksim’den ve Tepebaşı’ndan Arter’e ücretsiz ulaşım imkânı sağlayan servis araçları, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” boyunca ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek.

SERGİLER

Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle oluşturulan, Arter’in ilk özel koleksiyon sergisi Farz Et Ki Sen Yoksun; Johanna Gustafsson Fürst ile Dilek Winchester’ın bireysel üretimlerini bir araya getiren GLOSSOLALALA sergisi ve Şakir Gökçebağ’ın yerleştirme, heykel ve fotoğraflarından oluşan Göründüğü Gibi başlıklı kişisel sergisi Arter’de devam ediyor. Sergiler, 27 Nisan’da Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olacak.

ÇOCUK ATÖLYESİ: “DUYGUMİMARLARI”

“Duygu Mimarları” başlıklı çocuk atölyesi, saat 11:00’de Arter’in Atölye mekânında gerçekleşecek. Oyun temelli projeler yaratmaya odaklanan OyunMu ekibinin yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye, Arter’in 2010’dan bugüne uzanan serüveninden ilham alarak, 7–11 yaş aralığındaki çocukları duyguların mekânla ilişkisini keşfetmeye davet ediyor. Çocuklar, önce Arter’in İstiklal Caddesi’nde bulunan eski binasından Dolapdere’deki güncel binasına uzanan hikâyesini dinleyecekler. Ardından binada kısa bir gezinti yapacak ve çeşitli malzemeleri kullanarak Arter binasının maketini yeniden tasarlayacaklar. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyenin biletleri Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix üzerinden temin edilebilir.

YETİŞKİN ATÖLYESİ: “OTOPORTRE ATÖLYESİ”

Deniz Kulaksızoğlu yürütücülüğünde saat 14:00’te gerçekleşecek “Otoportre Atölyesi”, Farz Et Ki Sen Yoksun sergisinden hareketle otoportre geleneğini ele alıyor. İlk olarak sergide yer alan otoportre odasını ziyaret eden katılımcılar, ardından “Otoportre kişinin kendisinin betimlenmesinden mi ibarettir?”, “Yüzler insanlar hakkında ne söyler?”, “Kişiyi tanımlayacak olan ana şey nedir?” ya da “Nasıl tanımlanmak isteriz?” gibi sorular üzerinden bir tartışma gerçekleştirecek. Atölyenin devamında katılımcılar, sergide yer alan otoportre odasından ve gerçekleştirilen tartışmalardan yola çıkarak istedikleri tarzda ve istedikleri malzemelerle kendi otoportrelerini oluşturacaklar. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyenin biletleri, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix üzerinden temin edilebilir.

SHOW OF HANDS DOĞAÇLAMA MÜZİK FESTİVALİ

Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında 27 Nisan’da ayrıca, Show of Hands Doğaçlama Müzik Festivali’nin kapanış günü etkinlikleri de gerçekleşecek. Tahran merkezli Hermes Records tarafından 2017 yılından bu yana uluslararası birçok paydaşın desteğiyle düzenlenen Show of Hands Doğaçlama Müzik Festivali’nin yeni edisyonu, A.K. Müzik işbirliğiyle 24–27 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul’da ikinci kez Arter’in ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Anlık yaratımı merkezine alarak alışılagelmiş sınıflandırmaların ve kalıpların ötesine geçmeyi amaçlayan Show of Hands, icracıları ve dinleyicileri insanlığın evrensel değerlerini müzik aracılığıyla birlikte kutlamaya davet ediyor. Festivalin son gününde saat 13:00’tekontrbas klarnet ve alto flüt sanatçısı Anders Hagberg; 15:00’te ise gitarist Golfam Khayam, Sevgi Gönül Oditoryumu’nda atölye çalışmaları gerçekleştirecekler. Saat 17:15’te Sevgi Gönül Oditoryumu’nda Ramin Sadighi moderatörlüğünde gerçekleşecek “Makinedeki Hayalet” başlıklı panelde Annie Reed, Tansu Özyurt ve Christine Semba konuşmacı olarak yer alacaklar. Kontrbas sanatçısı Mats Eilertsen’in saat 20:00’de Karbon’da vereceği konserin ardından saat 21:30’da ise yine aynı salonda, aynı zamanda festivalin kapanış etkinliği olarak piyanist Ercüment Orkut’un konseri gerçekleşecek. Festival programı hakkında detaylı bilgi Show of Hands web sayfası üzerinden, biletleri de Mobilet üzerinden temin edilebilir.

REHBERLİ TURLAR

Arter Öğrenme Programı kapsamında gerçekleştirilen Rehberli Turlar, katılımcıların çağdaş sanat yapıtlarını kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor. Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” uygulamasının geçerli olacağı 27 Nisan’da, saat 12:00’de İngilizce, 13:00 ve 15:00 saatlerinde ise Türkçe olarak gerçekleşen rehberli turlara ek olarak; 19:00, 20:00, 21:00 ve 22:00 saatlerinde rehberli turlar düzenlenecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu rehberli turlar için tur saatinden önce giriş katındaki gişeden bilet temin edilmesi gerekmektedir. Rehberli turlar, sınırlı kontenjanla Paribu kullanıcılarına ücretsizdir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bilgi için: arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435İstanbul / T. 0212 708 58 00

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?