“LION KING”, TÜRKİYE’DE İLK KEZ İSTANBUL FİLM ORKESTRASI EŞLİĞİNDE İZLENECEK

“LION KING”, TÜRKİYE’DE İLK KEZ İSTANBUL FİLM ORKESTRASI EŞLİĞİNDE İZLENECEK

Tüm zamanların en sevilen filmlerinden The Lion King (Aslan Kral), Piu Entertainment organizasyonuyla, 30. Yılını İstanbul Film Orkestrası eşliğinde, 8 Haziran’da Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde canlı aksiyon filminin orkestra eşliğindeki gösterimi ile kutlayacak. ABD’de yaşayan Grammy adayı besteci ve orkestra şefi Esin Aydıngöz tarafından yönetilecek olan 85 kişilik İstanbul Film Orkestrası ve 16 kişilik koro, besteci Hans Zimmer’in müziklerini canlı olarak seslendirecek.

Film müziği dünyasının en iyisi olarak kabul edilen Oscar ve Grammy Ödüllü eşsiz besteci Hans Zimmer’ın eserleri Türkiye’de ilk defa senfonik orkestra eşliğinde Jon Favreu’nun yönettiği klasik animasyonun canlı aksiyon versiyonu olarak sahneye taşınacak.

Jon Favreau’nun yönettiği film, orijinal 1994 versiyonu gibi, Oscar ve GRAMMY ödüllü süperstar Elton John ile Oscar ve GRAMMY ödüllü söz yazarı Tim Rice’ın unutulmaz müziğini içeriyor. Ödüllü ikilinin yazdığı heyecan verici yeni jenerik şarkısı “Never Too Late” Elton John tarafından seslendiriliyor. Beyoncé, filmde yer alan yeni ve güçlü “Spirit” şarkısını yazdı ve seslendirdi.

“Lion King”, Elton John ve Tim Rice tarafından yazılan orijinal şarkıların yeni kayıtlarının yanı sıra, Oscar ve GRAMMY ödüllü besteci Hans Zimmer’ın müzik ve düzenlemeleri ile GRAMMY ödüllü Güney Afrikalı yapımcı ve besteci Lebo M’nin Afrika vokal ve koro düzenlemelerini içeriyor.

Disney’in “Lion King”i, geleceğin kralının doğduğu Afrika savanasına doğru yolculuğu konu alıyor. Simba, babası Kral Mufasa’ya hayranlık duyar ve gelecekteki kendi kraliyeti için onu idolü olarak benimser. Ancak krallıktaki herkes yeni yavrunun gelişini kutlamıyor. Mufasa’nın kardeşi ve tahtın eski varisi Scar’ın da kendi planları var. Pride Rock savaşı ihanet, trajedi ve dramla perişan olur ve sonuçta Simba’nın sürgüne gönderilmesiyle sonuçlanır. Yeni edindiği bir çift meraklı arkadaşın yardımıyla Simba, büyümeyi ve hakkı olanı nasıl geri alacağını öğrenecektir. Yıldızlardan oluşan kadroda Simba rolünde Donald Glover, Nala rolünde Beyoncé Knowles-Carter, Mufasa rolünde James Earl Jones, Scar rolünde Chiwetel Ejiofor, Pumbaa rolünde Seth Rogen ve Timon rolünde Billy Eichner yer alıyor.

Elton John ve Tim Rice’ın ödüllü müziklerinin de yer aldığı The Lion King efsanesi, etkileyici hikayesi ve muhteşem müzikleriyle 8 Haziran’da sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak. Yaklaşık 120 dakika olan konserde filmin seslendirmesi orijinal dilinde ingilizce olacak, Türkçe altyazı ile gösterilecek. Biletler biletix.compasso.com.trbiletinial.com ve bubilet.com.tr’de satışta.

DISNEY KONSERLERİ HAKKINDA

Disney Konserleri, The Walt Disney Company’nin müzik kolu olan Disney Music Group’un konser prodüksiyonu ve lisanslama bölümüdür. Disney Concerts, konserler ve turneler düzenler ve dünya çapındaki senfoni orkestralarına ve sunum yapan kişilere Disney müziği ve görsel içeriğinin lisansını verir. Disney Konserleri’nin konser paketleri, “canlıdan resme” film konserleri ve temalı enstrümantal ve vokal derleme konserleri gibi çeşitli formatları içerir ve yalnızca enstrümantal senfonik performanslardan, canlı vokalistlerin ve koronun yer aldığı multimedya prodüksiyonlarına kadar uzanır. Mevcut oyunlar arasında Star Wars Film Konser Serisi (Bölüm IV-VII), Güzel ve Çirkin, Küçük Deniz Kızı, Fantasia, Pixar Konserde, Noelden Önceki Kabus, Alice Harikalar Diyarında, Frozen, Ratatouille, Karayip Korsanları serisi yer alıyor. (Bölüm I-IV) ve Silly Symphonies, geçen yıl Lincoln Center, Royal Albert Hall, Sidney Opera Binası, Tokyo Forum ve Hollywood Bowl da dahil olmak üzere dünyanın en iyi konser mekanlarının çoğunda 575’in üzerinde performansa imza attı. Disney’in uzun metrajlı animasyon ve canlı aksiyon stüdyoları Pixar, Lucasfilm ve Marvel dahil olmak üzere Disney’in stüdyo portföyünden çok sayıda yeni konser paketleri ve turne prodüksiyonları şu anda geliştirilme aşamasındadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?