Özge Demir yazdı; Emekli Astsubaylar Temad Engeline Takıldı!

Özge Demir yazdı; Emekli Astsubaylar Temad Engeline Takıldı!

Gazeteci Özge Demir makalesinde; ” Kıymetli Okuyucular,

Uzun zamandır mağdurlarla alakalı çeşitli çalışmalar yürütüyorum. Beni takip edenler az çok bilir. İşçiler ağırlıkta olmak üzere hak, hukuk, adalet arayan herkesin az ya da çok sesini duyurmaya çalıştım.

Bu çalışmaları yaparken, ülkenin belkemiği olan astsubaylara da denk geldim. Emekli astsubayların, özlük haklarında iyileştirme ve maaş artışı taleplerini yaptığımız programlarla dile getirmeye çalıştım.

Astsubaylar, 2017 yılından beri hak arayışı içindeler fakat yaklaşık altı aydır çok aktifler. Hani derler ya bıçak kemiğe dayandı diye. İşte onlar için de artık bıçak kemikte. Hal böyle olunca baktılar ki seslerini duyan yok. Duyan varsa bile duymamazlıktan geliyor. Meydanlara çıkalım dediler. Çeşitli şehirlerde basın açıklamaları düzenlediler. Meydanları doldurdular. Yaptıkları basın açıklamaları miting havasında geçti.

Onlarla zaman zaman sohbet ettiğimde meydanlara inmeden önce düşünceli olduklarını gördüm” .Biz, bu vatan için kelle koltukta çalıştık. Sesimizi çıkarmadık. Şimdi sanki devletten şikayet eder gibi meydana inmek garip geliyor.” diyenleri oldu. Sapla samanı karıştırmamak gerek dedik. Herkes sizin vatan sevdalısı olduğunuzu bilir.

Bu basın açıklamalarında gözüm Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen’i aradı. Göremedim. Temad’dan bir yetkili göremedim. Sordum, araştırdım. Temad, emekli astsubaylar insiyatifi’ne destek vermiyormuş. Açıkçası şaşırdım ama üzerinde fazla durmadım.
Sorgusuz, sualsiz bir emirle güzel yurdumuzun her yerine; çoluğuyla çocuğuyla giden, mesai kavramı olmayan, Türk ordusunun bel kemiği olan astsubaylar emekli olunca müreffeh koşullarda yaşamayı tabiki hak ediyor. Temad Başkanı Hamza Dürgen’de bunu ister. Bir iletişimsizlik olmuştur diye düşündüm.

Emekli Astsubaylarımızın gösterdiği bu haklı dik duruş Temad tarafından desteklenmese de ülke gündemine oturdu. Fazlaca destek buldu.

Bu ses getiren hak arayışından sonra Temad’a üye olan ve emekli astsubaylar insiyatifinde bulunup basın açılmalarına katılan bazı astsubayların Temad üyeliğinden çıkarıldığını öğrendim.

2017 yılından beri seslerini duyurmaya çalışan, hak arayan, mücadele eden emekli astsubaylarımız; X platformunda konuşmacı olup konuyla alakalı görüş bildirdikleri için ve 16 Martta düzenlenen Büyük Astsubay Mitingi Düzenleme Kurulu’nda görev aldıkları için üyelikten çıkarılmışlar.

Yani Temad demiş ki;
Bizden bağımsız hak aramayın!

Bizden bağımsız hak arayacaksanız bize bağlı olmayın !

Ben bir gazeteci, bir vatandaş olarak soruyorum:

Sayın Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen;

2017 ‘den beri özlük haklarında iyileştirme ve maaşlarında artış istedikleri için mücadele eden bu astsubayları bilmiyor muydunuz? Meydanlara inince mi öğrendiniz?

Biliyorsanız ,neden bu hak mücadelesine siz devam etmediniz, ön ayak olmadınız?

Bilmiyorsanız, bu kadar ses getirmiş eylemlerden sonra öğrenmiş oldunuz. Neden rahatsızlık duyup üyelerinizi çeşitli sebeplerle üyelikten çıkardınız?

Siz, o koltukta astsubayların daha iyi şartlarda yaşamasını istediğiniz için oturmuyor musunuz ? Destek vermeniz gerekmezmiydi ?

İhraç ettiğiniz üyelerden savunma istediniz mi ?

Antidemokratik uygulamalarla üyeleri ihraç etme sebebiniz nedir ?

Bu kadar çok gıyabında yazınca tabiki Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen’e de cevap hakkı doğdu. Kendisi eğer cevap hakkını kullanmak isterse ben bir canlı yayın programı organize edip bu soruları ona direkt sormayı ve cevap hakkını kullanmasını çok isterim.

Kıymetli okuyucular;

Bu yazıda aslında astsubaylar ne istiyor? Neden meydanlara indiler ? detaylarına yer verecektim . Fakat bizim ülkemizde sıkça olan bir durumu bir kez daha gördüm. Hak aradığı için cezalandırılan insanlar!

Hak aradığı için cezalandırılan insanları gördüğüm için asıl meseleyi yazamadım. Bir dahaki yazımda değineceğim.

Bir zümrenin hakkını, hukukunu savunmak ve bir zümreyi bir arada tutmak için kurulan dernekler görüyoruz ki iş ciddiye bininde ölü takliti yapıyor. Ne yapalım bunları yazmayalım mı ? Yazalım elbette.

Kalın sağlıcakla.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?