OSMANGAZİ  ERKAN AYDIN’I BAĞRINA BASTI..!!

OSMANGAZİ ERKAN AYDIN’I BAĞRINA BASTI..!!

  1. 26 ve 27 dönemlerde Milletvekili olarak Bursa’mızın birçok sorununun TBMM’ye taşıyarak sonuç odaklı çalışmalar ortaya koyan, Bursa’ya ve Osmangazi’ye olan aşkı hiçbir zaman bitmeyen ve nihayetinde en son 31 Mart 2024 seçimlerinde farklı bir şekilde Bursa’mızın incisi Osmangazi’ye Belediye Başkanı olarak seçilen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı   Bursa’nın Fethinin 698.yılı  etkinlikleri münasebetiyle gerçekleştirilen kutlamalarda tüm Osmangazi ,Bursa adeta  bağrına bastı.

FETİH ŞENLİKLERİNE HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ..!!

Dağ yöresinin evladı olmuş olmasından dolayı Bursa’da yaşayan tüm Dağlı Hemşehrilerinin de bağrına bastığı Erkan Aydın Osmangazi’yi anma ve 698. Bursa’nın kurtuluşu etkinliklerinde hep en önde yer aldı.  Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın bu kutlu gün dolayısıyla yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi: ”Büyük medeniyetimizin eşsiz mirası, fethedilmek için 23 yıl boyunca sabırla beklenen ve Çanakkale’de zafere ulaşma yolunda en çok şehit veren payitaht şehir Bursa’mızın fethinin 698. yılı ve Osman Gazi’yi Anma törenini büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak bu yıl on dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Osman Gazi’yi anma ve Bursa’nın fethi şenlikleri bu yılda coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bursa’nın fethini canlandırmak, Fetih coşkusunu yüzyıllar sonra da yeniden yaşatmak tarihimizi ,kültürümüzü ve geleneklerimizi canlı tutmak amacıyla düzenlediğimiz şenliklerde birçok etkinliği hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Nisan ayı boyunca şehrimizde adeta bir bayram havası yaşatan etkinliklerle Bursa’nın Kurtuluş felsefesini bilimsel toplantılarla ,sportif faaliyetlerle ve yaşam kültürü ve sergiliyor yaşatıyoruz.

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYORUZ..!!

Yörükleri, Türkmenleri, yerli ve yabancı  bir çok kişiyi bir araya getiren Türk geleneklerini şölene dönüştüren, Fetih şenlikleri ve yürüyüşüyle tarihimize ,kültürümüze ve geleneklerimize yolculuk ediyor geçmişimizi geleceğe taşıyoruz. Bizler Fetih yürüyüşü ile tüm dünyaya birliğin beraberliğin barışın ve hoşgörünün mesajını veriyoruz, Fethin bu Kutlu yürüyüşünde bizlerle birlikte olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın  Fetih şenlikleri 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan uluslararası Tarihi Kent koşusu, Yarı maratonu ve halk koşusunun ardından 28 Nisan Pazar günü Armutköy’de gerçekleştirilecek olan rahvan at yarışları ile de sona ermiş olacak.

FETİH ŞENLİKLERİ BİR AY SÜRECEK..!!

Yani 1 ay boyunca Osmangazi’yi Anma ve Fetih şenlikleri devam edecek. Sözlerime son vermeden evvel bir hatırlatmada bulunmak isterim şenliklerinize katılarak unutulmaz anları fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştiren fotoğrafçılar da bu yıl ödüllendirilecek. Türkiye’nin farklı illerinden gelecek profesyonel jüri üyelerinin seçtiği fotoğraflardan oluşturulacak sergi ve ödül töreni ile 2024 yılı Fetih Şenliklerini sonlandırmış olacağız. Bizleri bu güzel etkinliklerimizde yalnız bırakmayan siz değerli Bursalılara ,değerli protokole emeği geçen personelimize müdürlüklerimize ve tabii ki yıllardır bu etkinliği sürdüren önceki dönem belediye başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum.

700.YIL İÇİN ŞİMDİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK..!!

Fetih coşkusunun 2 yıl sonra 700’üncüsünü  İnşallah kutlayacağız. Sayın kaymakamımla konuştum 700. Yıl etkinliklerinde bir komite oluşturup uluslararası boyuta daha fazla taşıyarak bütün dünya ile birlikte  Bursa’nın fethinin 700.yılında birlikte kutlayacağız  diyorum. Tekrardan bütün katılımcılara saygılarımı ,sevgilerimi sunuyorum, iyi günler diliyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

ERKAN AYDIN FARKI FARK EDİLİYORDU..!!

Osman Gazi’yi anma ve Bursa’nın 698.Fetih şenlikleri açılışı ve yürüyüşü anlamında izninizle küçük bir yorum da ben yapmak isterim. 20 yıla yakın zamandır artık Bursa’mızda gelenekselleşmiş olan Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Şenliklerinden bu süreçte en azından yarısına  yakın şenliğe katılmış biri olarak gözlemlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Daha yeni 31 Mart seçimlerinden çıkmış olmamız ve akabinde yeni başkan Erkan Aydın’ın görevi devralmasıyla  görünen o ki şenliklere katılım, teveccüh, coşku  tüm kesimlerin iştirak etmesi nedeniyle farklı bir boyuttaydı. Bun da Erkan Aydın’ın bence Osmangazi’de çok seviliyor olmasının  etkisi oldukça fazlaydı.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?