Zeki Baştürk yazdı; FB’NİN BÜYÜKLÜĞÜ

Zeki Baştürk yazdı; FB’NİN BÜYÜKLÜĞÜ

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

“Fenerbahçe’nin  büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür.  Adı konamaz.”
İslâm ÇUPİ

Yıllar önce söylenmiş bir söz. Yıllar öncesinden sanki bugünleri görmüş gibi. Ne denli gerçekçi bir söz. Ne denli doğru.

FB’NİN büyüklüğü tarihten gelen bir büyüklüktür. Kurtuluş Savaşı’nin en yoğun yaşandığı günlerde İstanbul işgal altında. İşgal ordularıyla yapılan maçları kazanarak halkın moralini yükselten bir büyüklüktür.

FB’NİN büyüklüğü, ülkenin bağımsızlığı için başlatılan Kurtuluş Savaşı ‘na, Anadolu’ya  İstanbul’dan silah gönderen takımın büyüklüğüdür. Gündüz işgal güçleriyle maç yapan,  geceleri depolardan silahları Anadolu ‘ya gönderen futbolcuların büyüklüğüdür. Zaferin rengi sarı laciverttir.

FB’NİN büyüklüğü, kumpasların, tezgahların kurgulandığı, TC’ni yok etmek isteyen karanlık güç Feto oluşumuna direnen takımın büyüklüğüdür.

Otobüsü kurşunlanan, stadlarda sahaya inilerek futbolcusuna saldırılan takımın büyüklüğüdür bu. Federasyonun, Merkez Hakem Kurulu’nun türlü engellemelerine karşın yine de şampiyonluga oynayan takımın büyüklüğüdür.

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, cumhuriyet kazanımlarını koruyan kulübün büyüklüğüdür. Çağdaş olmanın, uygar olmanın simgesidir. Depremde halkının yanında olan, şiddet gören kadınların yaşam hakkını savunan, gençleri destekleyen bir kulüptür FB.

Çağdaş eğitimdir FB. Ulusal kültürdür. Güzellik duygusunu yaygınlaştıran sanattır. Bilimdir, fendir FB. Ülkenin en büyük Sivil Toplum Kuruluşudur.

Direnişin adıdır FB. Umuttur. Aydınlık geleceğe inançtır. Kadındır, gençtir, çocuktur FB. Değerbilirliğin, vefanın, kimsesizlerin yanında olmanın  adıdır. Teslim olmamaktır. Teslimiyetçiliğe, biat kültürüne , itaat etmeye, boyun eğmeye karşı çıkıştır. inattır. Dik duruştur. Onurlu davranıştır.

Mazlum ulusların örnek aldığı, bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesi Atatürk’ tür . Cumhuriyet’tir. Ulusal bağımsızlıktır. Özgürlüktür.
Bunun için FB’nin büyüklüğü tartışılmaz.

Yolun açık ve aydınlık olsun FB.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?