“Arzu ettiğimiz bir tablo ortaya çıkmamış olsa bile, bu karar bizim başımızın tacıdır.”

“Arzu ettiğimiz bir tablo ortaya çıkmamış olsa bile, bu karar bizim başımızın tacıdır.”

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Arzu ettiğimiz bir tablo ortaya çıkmamış olsa bile, bu karar bizim başımızın tacıdır.” dedi. Büyükataman, “Cumhur İttifakı paydaşları olarak mesajı alıp kapsamlı değerlendirmelerde bulunarak gerekli dersleri çıkaracağız ve önümüze bakacağız.” diye konuştu.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan seçim yorumu

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Olay gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

‘KARAR BAŞIMIZIN TACIDIR’

“Gönlümüz Cumhur İttifakı olarak çok daha fazlasını arzu ediyordu. Umudumuz da vardı, ama maalesef beklentilerimiz karşılık bulmadı. Karar sahibi olan milletimiz iradesini bu şekilde ortaya koydu, milletin iradesi bu şekilde tecelli etti. Arzu ettiğimiz bir tablo ortaya çıkmamış olsa bile, bu karar bizim başımızın tacıdır. Herkes buna saygı duymak ve kabullenmek durumunda.”

‘MİLLETİN MESAJINI DEĞERLENDİRİYORUZ’

“Milletimizin verdiği mesajları iyi ve doğru okuyup, ona göre vaziyet almak icap eder. Biz MHP olarak Bursa özelinde ve Türkiye genelinde milletin verdiği mesajı çok yönlü ele alıp değerlendirmeye başladık. Eksik nelerse, onların önümüzdeki süreçte telafisi için gayret içinde olacağız.”

‘SEÇMENİN ÇOK ÖNEMLİ BÖLÜMÜ SANDIĞA GİTMEDİ’

“Seçim sonuçları incelenip bir önceki seçimlerle mukayese edildiğinde, çok açık görüleceği üzere seçmenin çok önemli bölümü sandığa gitmedi. Cumhur İttifakı oylarında, son seçime kıyasla ciddi düşüş yok. CHP’nin oyunda da çok fazla yükseliş yok. Onun için, sandığa gitmeyen seçmenle katılım nispetinin düşük olmasını dikkate alarak sonuçlar okunmalı. Her şeye rağmen, aziz milletimizin verdiği bir mesaj var. Cumhur İttifakı paydaşları olarak bu mesajı alıp kapsamlı değerlendirmelerde bulunarak gerekli dersleri çıkaracağız ve önümüze bakacağız.”

MHP ÜÇÜNCÜ PARTİ

“30 Büyükşehir’den Mersin ve Manisa’da aday çıkardık, 28’inde AK Parti adaylarını destekledik. 51 ilin bir kısmında aday çıkardık, hatta AK Parti ile yarıştık. MHP olarak, 222 belediye başkanlığı kazandık. 30 ildeki İl Genel Meclisi seçiminde yüzde 16.66 oy alıp, AK Parti ve CHP’nin ardından üçüncü parti olduk.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?