TEŞEKKÜRLER RECEP TERZİOĞLU..!!

TEŞEKKÜRLER RECEP TERZİOĞLU..!!

Konya’mızın bağrından çıkarak Bursa’mızda hem iş hem de siyaset dünyasının tanınmış simalarından olan ve adını yurt genelinde de duyurmuş olan, sosyal sorumluluk projelerinin de  hem Konya’da hem Bursa’da her zaman içerisinde yer alan Melih Plastik Kalıp Metal Sanayi ve Ticaret Lmd Şirketi’nin sahibi Değerli iş insanı Recep Terzioğlu son olarak geçtiğimiz günlerde Burkonder Bursa Konyalılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programının da  sponsoru oldu.Bursa Konyalılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programına siyasi partilerimizin temsilcilerinin yanı sıra Bursa’da yaşayan Konyalılar başta olmak üzere Bursa’da yaşayan herkes yoğun bir teveccüh gösterdi.

RECEP TERZİOĞLU’NU TANIYALIM!!

1968 Konya-Cihanbeyli -Tüfekçipınar köyünde doğmuş olan Recep Terzioğlu, aile olarak Bulgaristan göçmeni bir aileden gelmektedir. Sonrasında 1980 yılında Bursa’ya gelmişlerdir. Zor bir hayat hikayesi olan Recep Terzioğlu fakir bir ailenin ferdi olarak büyüdü  ve 13 yaşında çalışma hayatına atıldı.İlkokul mezunudur,fakat okuldaki başarılarıyla  4. sınıftayken 1. sınıfların eğitimleriyle ilgili  fiş yazdırma vesaire diğer eğitimleriyle yakından ilgileniyordu. Hatta öğretmeni Recep’in mutlaka okuluna devam etmesi gerektiği çok zeki bir çocuk olduğu ile ilgili ailesiyle bir çok kere konuşmasına rağmen  bazı nedenler,olanaksızlıklardan dolayı okuması  kısmet olmamıştır. Çıraklık ,kalfalık, ustalık daha sonra da kendi işine başlayan Recep Terzioğlu her geçen gün ,hafta, ay derken işleri büyümeye başladı.İlerleyen süreçte hem servis taşımacılığı  hem de plastik işini yapmaya devam etti.Yani sabah 4.30’da kalkıp Karsan’a bir servis çekip , 5.30’da  fabrikaya giriş yapıyordu. Tabii o sıralarda birkaç iş görüşmesi de yapıyordu.O zamanlar  daha 28 yaşlarındaydı.

ADAM OLACAK ÇOCUK O GÜNLERDEN BELLİYMİŞ..!!

Bir hafta 15 gün servis çekmesine rağmen  sıkıntıdan patlıyordu, çünkü sabah 8.00’de 8.30’da servis çekip Akşama kadar boş kaldığı için   sıkılıyordu. Can sıkıntısından birkaç ziyaret yaptı o sürelerde. Bu böyle olmayacak diyerek  belirli bir çevresi  vardı ve o  kollu makine ile çalışmaya başladı. Servis taşımacılığı işi bittikten sonra aralarda parça basmaya başladı. Gece 23.30’da  yatıp sabah 4.30’da kalkıyordu bu ikili sistem 1996’nın sorunundan 2000 yılını mayısına kadar devam etti. Hafta sonları da boş durmuyor hafta sonları da Eskişehir’e  avcı bir grup  vardı onları ava götürüp getiriyordu. Bayram geldiğinde amcaları  falan köydeydi o zamanlar, o zamanlar ayrıca  köyde çok kalabalıktı buradan minibüsle Yolcuları dolduruyor bayramda  hem ticaret, hem ziyaret dolu gidip dolu getiriyor hem de işte böyle o zamanlar ekmek parasını çıkartmaya çalışıyordu. Hiç boş durmuyordu. Boş durunca adeta sıkılıyordu. 3-4 ay sabah kalktığında yatağı yorganı çuvalın içine kenara koyuyor.

ZOR VE MEŞAKKATLİ YILLARDAN BUGÜNLERE..!!

Akşam iki tane palete  döşeği serip uyuyordu. Makine  takur tukur çalışıyor elemanın yanında bir köşede yatıyordu. Bir sıkıntı olduğunda kalkıp  işte tamirat vesaire bu şekilde aşağı yukarı 2004 yılına kadar devam etti. Tabii ilk işi kurduğunda patron kendisi, pazarlamacı kendisi, usta kendisi, satın almacı kendisi, sevkiyatçı kendisi, muhasebeci kendisi  her şeyle kendisi ilgileniyordu. Eski makinayı satıp 2004 yılında yeni bir tane makine aldı. İş biraz daha gelişmişti 2004 Ağustos ayında 100 metrekare yerden 300 m²  olan yere geçtiler. Yatırımlar devam etti, 2007 krizini  rahat geçtiler.Allah’a da şükretmeyi hiç bir zaman bırakmadılar. 2009’da  Hasanağa’ya geldiler.Şuanda 4200 metrekarelik bir alanda  toplamda 100’e yakın personelle çalışmalarına devam etmekteler. İlerleyen süreçte bu sayıyı daha da arttırma hedefinde olduklarını bilmem söylememe gerek varmı. Velhasıl 1-2-3  derken şu anda 27 makina ile çalışmalarına devam etmektedirler.

**** Mübarek Ramazan ayı ve geçtiğimiz günlerde Bursa Konyalılar derneğinin düzenlemiş olduğu iftar programı ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı ile de ilgili dileklerini almak istediğimiz Melih Plastik Kalıp Metal sanayi ve ticaret Lmd şirketinin sahibi Değerli iş insanı Recep Terzioğlu mikrofonlarımıza şunları söyledi.

—- Öncelikle bana bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.  Bursa Konyalılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programı gerçekten başladığı gibi neşe içerisinde tamamlandı. Siyasi partilerimizin temsilcilerinin de yer aldığı iftar programına hem Bursa’da yaşayan Konyalılar hem de Bursa’da yaşayan herkes yoğun bir şekilde katılım gösterdiler bu durum gerçekten bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Artık gelenekselleşmiş olan bu iftar programımızı uzun yıllardan beri devam ettiriyoruz İnşallah bundan sonraki senelerde de Allah bizlere ömür vermesi durumunda devam ettireceğiz. İftarımıza gelen herkese başta partilerimizin değerli başkanları yöneticileri temsilcileri olmak üzere tüm halkımıza Bursa’da yaşayan herkese ben Tekrardan teşekkür etmek istiyorum.

HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM..!!

—Ramazan ayı gerçekten bereketli geçti.Ramazan Bayramına da dediğiniz gibi sayılı günler kaldı. Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.Bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere Ramazan-ı Şerif’in en güzel armağanıdır  bayram. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müslümanlar olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır. Öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM..!!

Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olalım. Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturalım. Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak rahmet ve bereket iklimini yaşamaya devam edelim.

Uzun yıllardır şiddet gören ancak son aylarda iyice artan bombalamalar karşısında on binlerce canını  kaybeden Filistinli kardeşlerimize  mutlaka ama mutlaka dualarımızda yer verelim.Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle; Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.Diyerek kunuşmasını tamamladı.

****Burkonder Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt’tan da bu güzel organizasyonla ilgili görüşlerini almak istedik.Musa Başkanım gördüğümüz kadarıyla gerçekten bu geniş salon tamamen  dolmuş durumda hem Bursa’da yaşayan Konyalılar hem de Bursa’daki diğer yaşayan bütün herkes yoğun bir teveccüh göstermiş bu konula ilgili bizlere neler söylersiniz?

İFTAR   DUALARLA SON BULDU..!!

—-Bizlere bu konuda Bursa Konyalılar Derneği’ne böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Burkonder’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Konyalılar Toplantısı ve İftar Yemeği’ bu yıl, Bursa lezzetleri ile büyük bir katılımla gerçekleşti.Bu  akşam  Restaurantta gerçekleştirdiğimiz geleneksel iftar yemeğimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca her zaman olduğu gibi bu yıl da sponsorumuz olan  Melih Plastik Kalıp Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  sahibi hemşehrimiz Sayın  Recep Terzioğlu’na , bu etkinlikte de üstün gayretle çalışan ,  dernek yönetimine, iftara katılan siyasi parti temsilcilerine,

İFTAR PROGRAMINA KATILIM ÜST SEVİYEDEYDİ..!!

tüm katılımcılara ,teşekkür eder,Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın başarılarımız daim olsun. Derneğimiz  kurulduğu günden bugüne sadece pandemi sürecinde ara verdiği geleneksel iftar buluşması yoğun bir katılımla gerçekleşti.Her geçen yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programımıza  katılım artmaktadır.Bu durum bizleri çok mutlu etmektedir.”dedi.

Tüm restorantın tamamen dolduğu Güzel sohbetler Eşliğinde devam eden Konyalılar toplantısı ve iftar yemeği  yapılan dua ile son buldu.

HER ŞEHRE BİR RECEP TERZİOĞLU LAZIM..!!

Sosyal sorumluluk projelerinin daima içerisinde olan hem doğup büyüdüğü ve bağrından çıktığı Konya’da ,Cihanbeyli’de-Tüfekçipınar köyünde , hem de Bursa’mızda her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan kol kanat geren, örnek olan bu anlamda adı ülke genelinde de duyulmaya başlanan

Konya’mızın, Bursa’mızın yetiştirdiği Değerli iş insanlarından siyasetçilerinden Recep Terzioğlu’na Bizler de böylesine güzel bir sosyal projenin  içerisinde yer alıyor olmuş olmasından dolayı teşekkür ediyor bundan sonraki yıllarda bu güzel geleneğin her geçen yıl katlanarak büyüyerek devam etmesi temennisinde bulunuyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?