Turgay Erdem; Borcu azaltırken, yatırımları büyüyen bir belediyeyi devrediyorum

Turgay Erdem; Borcu azaltırken, yatırımları büyüyen bir belediyeyi devrediyorum

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iftar yemeği sonrası 5 yılın değerlendirmesini ve yaptığı projelerini anlatacağı basın toplantısını gerçekleştirdi.

Nilüfer B.B. Erdem, 5 yıllık icraatlerini anlattı

MERVE DENİZ EKİCİ – CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in iftar yemeği sonrası 5 yılın değerlendirmesini ve yaptığı projelerini anlatacağı basın toplantısı Podyum Park Davet’te  gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban katılım gösterdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Öncelikle şunu söylemeliyim ki Nilüfer’e 20 yıldır hizmet etmekten dolayı gururluyum. 15 yılı başkan yardımcıliğı, son 5 yılı da başkanlıkla geçen 20 yıl… Artık Nilüfer benim evim, Nilüfer benim en büyük ailem oldu” açıklamalarıyla konuşmasına başladı.

“NEREDEYSE PROJELERİMİZİN YÜZDE 90’INI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, pandemi ve ekonomik krizle birlikte son senelerin zor olduğunu belirtti. Erdem, “Bu süreçte elbette hizmet önceliklerimiz değişti ama yine de her şeye rağmen vaad ettiğimiz projelerin neredeyse yüzde 90’ını gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“KAYNAKLARIMIZI DOĞRU KULLANDIK”

Erdem, “Ekonomik kriz sürecinde kaynaklarımızı doğru kullanarak, kamu çıkarı gözeten bir yaklaşımla düzenlemeler yaparak ve tasarruf kültürünü hayata geçiren düzenlemelerle, bütçe yönetimi açısından da bu süreçten başarıyla çıktık. Örnek vermek gerekirse; yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılan, ancak özel sektörün uyguladiğı fiyatların yüksekliği nedeniyle bazı zamanlar vatandaşların eleştirilerine konu olan Nilüfer Nikah Evi ve Nilüfer Belediyesi Kapalı Otoparkı’nı kamulaştırdık. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı gereği kentlinin çıkarları gözetilerek işletmeciden devralınan Nilüfer Nikah Evi’nde fiyatlar ortalama yüzde 80 oranında geriye çekilirken, aynı şekilde otopark ücretleri de makul seviyeye getirildi. Nilpark binamız için de benzer bir adım attık ve yüksek kira bedelleri nedeniyle boş kalan binamızı özel sektörden devralarak, oraya yeni kimlikler kazandırarak belediyemize de gelir sağlayan bir duruma getirdik” açıklamalarında bulundu.

“TASARRUF KONUSUNU ÖNEMSİYORUZ”

Erdem, “Tasarruf konusunu önemsiyoruz. Bu dönem taşeron firmalara yaptırılan bazı hizmetlerde değişikliğe giderek, kamu kaynaklarının daha verimli kullanilması adına araç parkımızı genişlettik. Alternatif enerji kaynaklarına yönelerek hem iklim dostu, hem de tasarruf sağlayan düzenlemeler yaptık. Örneğin fosil yakıt kullanmak yerine elektrikli araçlara yöneldik. Güneş Enerjisi Santrali’mizi devreye sokarak kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Yakıt giderlerimizden tasarruf sağlayacak bu düzenlemelerin dışında; yeni parklarımızın aydınlatılmasında yeni nesil led aydınlatma ürünleri kullanarak, peyzaj bitkilerimizi satın almak yerine seralarımızda kendimiz yetiştirerek, kompost uygulamalarımızla çevreci bir dönüşümü gerçekleştirirken, tarın alanlarımızla bu gübreyi kullanarak uzun vadede tasarruf getiren düzenlemeleri hayata geçirdik” açıklamalarıyla gerçekleştirdiği birkaç projesinden bahsetti.

“BORÇ AZALTIRKEN YATIRIMLARI BÜYÜYEN BİR BELEDİYE DEVREDİYORUM”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Biz 2019 yılında göreve geldiğimizde belediyemizin borcu, bütçemizin yüzde 82,3’ü kadardı. Şimdi ise borcumuz bütçemizin yüzde 16’sı oraninda. Yatırım bütçemiz ise yüzde 16 idi, şimdi yüzde 30,4 oldu. Bu dönem sanayi bölgelerinden gelen vergiler ve katı atık bedeli gibi çok önemli bütçe kayıplarımız olmasına rağmen, pandemideprem gibi hiç hesapta olmayan harcamalarımız olmasına rağmen, borç dengemizi düzene sokarken yatırım bütçemizi artırmış olduk. Borcu azaltırken, yatırımları büyüyen bir belediyeyi devrediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK HER ZAMAN ÖNCELİKLİ KONUMUZ OLDU”

Erdem sözlerine, “İklim krizi ve gida krizinin tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiği bir dönemde Nilüfer’de tarımsal üretim ve iklim krizi konularında farkındalık yaratacak çok sey yaptık. Her bireyin çözümünün bir parçası olması için her yaştan insanı ama özellkle de geleceğin asıl sahibi olan çocukları sürece dahil ettik. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına imzasını atacak olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak da her zaman öncelikli konularımız arasında oldu” açıklamalarıyla devam etti.

“MUTLULUK KAYNAĞIMIZ HALKIMIZIN CEVAPLARI OLDU”

Anketlerde vatandaşın memnuniyetini gördüklerini belirten Erdem, “İnsanların yaklaşık yüzde 82’si Nilüfer’de yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor. Bu dönem boyunca çeşitli uygulamalarımız ve projelerimiz nedeniyle 34 tane ödül aldık. Ama bizim en büyük ödülümüz ve mutluluk kaynağımız halkın verdiği bu cevap oldu” açıklamalarıyla konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?