Bursa’nın Efsane Muhtarı: Muzaffer Kızılşimşek

Bursa’nın Efsane Muhtarı: Muzaffer Kızılşimşek

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için geri sayım başladı. Bu seçimlerde, belediye başkanlığı kadar önemli olan bir diğer yarış da mahalle muhtarlıklarında yaşanacak gibi görünüyor. Partilerin belirledikleri belediye başkan adayları proje tanıtım lansmanlarına devam ederken, muhtar adayları da sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm bu tempo devam ederken, Bursa’da muhtar yarışında öyle bir isim var ki, 20 yıl boyunca olduğu gibi yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı…

SEVİNÇ ÇELEBİ / BSHABERLER

Çünkü; Muzaffer Kızılşimşek aslında çok sık rastlanmayan bir hikayeye ve üne sahip bir isim. Kimisi onu ‘Efsane Muhtar’ olarak kimi de ‘Muzo Başkan’ olarak adlandırıyor, ancak “Akpınar Mahallesini Akpınar yapan bir isimdir” fikrinde herkes birleşiyor!

Dört dönem (20 yıl) çok sevdiği mahallesinde muhtarlık yapan, gece gündüz demeden çalışan Belediye kökenli Muhtar Muzaffer Kızılşimşek, 5. Dönemde,  daha önce yüzde 98 gibi rekor bir oy farkıyla kazandığı ve Bursa’nın hatta Türkiye’nin Efsane Muhtarı haline gelen muhtarlık yarışını rakibinin de isminin Muzaffer olmasından dolayı kaybediyor… Çünkü bir çok kişi seçim sonuçları açıklandığında Muzaffer Kızılşimşek’e verdikleri sandıkları oyların rakibi Muzaffer’e  gittiğini anlıyor. Böylece oylar bölünüyor  ve iki Muzaffer de seçimi kazanamıyor.  Nihayetinde Akpınar Mahallesi’nin yeni Muhtarı bir hanım oluyor…

Buna rağmen Muzaffer Kızılşimşek sanki muhtarlığı hiç bırakmamışçasına mahallesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Yeni muhtara da yardımcı oluyor, halka da….

Hikaye bu olunca Efsane Muhtarın kapısını çalıyor ve kendisiyle hem güzel bir söyleşi yapıyoruz hem de mahalleyi dolaşıp halktan kişiliği ve muhtarlığı hakkında görüş almak için mikrofon uzatıyoruz… İşte dolu dolu bir muhtarlık ve yaşam hikayesi…

Muzaffer Kızılşimşek kimdir?

1948 Bursa doğumluyum. Üç çocuk babası ve torunlarımın dedesiyim. Teknikerim. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Baş Teknik Kontrol olarak görev yaptım. Oradan emekli olduktan sonra da muhtar oldum.

Neden muhtar adayı oldunuz?

Bursa Büyükşehir’de çalışırken 1. Azaydım. Ve o dönemde belediye  otobüslerinin hepsini Mudanya yolundan Akpınar’a çevirdim. Böylece vatandaşı Mudanya Yoluna kadar yürütmedim. Herkes yaşadığı mahallesinde bulunan duraklardan otobüsüne bindi ve Bursa’ya seyretti.

Azalık sürecimde bu ve buna benzer daha nice hizmetlere imza attığım için halk teveccüh gösterdi ve emekli olunca benim muhtar olmamı istedi. Bende girdiğim muhtarlık seçimlerde yüzde 98 gibi büyük bir farkla mahallemize muhtar seçildim. Peşinden 2. Dönem, 3. Dönem, 4. Dönem geldi…

Peki 5. Dönem muhtarlığını istemediniz mi?

İstedim tabii ki, aday da oldum. Görevimden ayrılma gibi asla bir niyetim olmadı. Çünkü daha yapmak istediklerim vardı. Ancak seçimlere aday olarak iki Muzaffer girdik, bir de Tofaş’ta çalışan mühendis bir arkadaşımız aday oldu. Böylece bir yandan oyları o bölerken, mahallemizdeki yaşlılar soy ismimi bilemedikleri için (gençler biliyor) benden yana kullandıklarını zannettikleri oyları adaşıma vermiş bulundular…

Sonuç itibariyle üç bey de muhtarlığı kazanamayan taraf olurken, şimdiki mevcut muhtar kızımız aradan sıyrılıp mahallemizin yeni muhtarı oldu…

Sizde bu vesileyle biraz dinlenmiş oldunuz ve belli ki hizmet için yanıp tutuştuğunuz için 2024 yılı seçimlerinde tekrar muhtarlığa adaylığınızı koydunuz? Çünkü mikrofon uzatıp görüş aldığım herkes muhtar olmadığınız süreçte de sürekli hizmet etmeye devam ettiğinizi söyledi…

Doğrudur… Muhtar olmadığım bu süreçte de, sanki hiç muhtarlığı bırakmamış gibi mahallemizin ve vatandaşın dertleriyle ilgilenmeye devam ettim. Çünkü bu benim içimden geliyor.

20 Yıl içinde yaptıklarınızı sayın desem?

  • 46 tane park yaptım
  • 16 tane sokağı caddeye çevirdim.
  • Tek yön olan yolları ortadan böldüm (ortasını ışıklandırdım) ve çift gidişli hale getirdim..
  • Bankamatikleri getirdim
  • Pazar yeri kazandırdım
  • Özellikle de alt yapıya çok önem verdim. Bütün altyapı olması gereken hale getirildi. Mudanya yolu, 2.5’a – 4.5 baks, Bağlarbaşı Mahallesi’nden Geçit Deresine kadar. Ayrıca bizim sokaklara, Emek’e hepsine küçük küçük bakslar yapıldı  1’e 1.5, 1’e 2, 1’e 3… Çünkü eskiden bir yağmur yağdığı zaman bodrum ve hatta 1. Katlar su altında kalıyordu.  Ve bu bakslar bizi bu durumdan kurtardı. Şu an Bursa’nın suyu gelse, Mudanya Caddenin baksı onu götürür. İçinde araba gider… Tüm bunları benim dönemimde ben yaptırdım. Künk yapılacaktı ve bende BUSKİ’de katıldığım bir toplantıda mühendislere ‘Bu mahalleyi ve komşu mahalleleri boşa saymayın. Yarın öbür gün buralarda mantar gibi binalar bitecek ve künkler yetersiz kalacak.” deyince baks yapılmaya karar verildi.  Şimdi eskiler bana hak veriyor. Az önce de dediğim gibi Bursa’nın suyu gelse buradan akar gider.

Özetle; 20 yıl içinde yeni bir mahalleye ne yapılması gerekiyorsa en iyi şekilde özenle yaptım.

Yeri gelmişken; Bu röportaj vesilesiyl 20 yıllık muhtarlık sürecimde bana destek olan  belediye ve kurumlara teşekkürü etek isterim.

Osmangazi Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, çünkü ben Büyükşehir’de birkaç başkanla çalıştım. Erdoğan Bilenser, Teoman Özalp, Ekrem Barışık ve en son Recep Altepe’ye hepsine destekleri için teşekkür ederim. Hepsinden de memnunum. Onlara akıllı belediyeci olarak şikayetlerimi iletiyor ve belirtiyordum onlar da ne zaman gittiysem şikayetlerimi değerlendirdiler.

Peki tekrar seçildiğiniz taktirde Akpınar Mahallesi için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Öncelikle; Azalarımla birlikte el ele vererek mahallemizin üst tarafında bulunan sahanın kenarlarını kadınlara yürüme, yaya yolu ve ortasını da dinlenme parkı yapacağım. Çünkü kadınlarımız yürüyüş yapabilmek için Emeğe gidiyor…

İkinci yapacağım iş de çocuklara ve gençlere yönelik olacak. Mal Hatun Camii’nin hemen yanında bulunan ve atıl vaziyette duran top sahasını halı saha olarak kazandıracağım. Çünkü gençlerimiz burada sahamız varken Beşevler’e, Ataevler’e, Bademli’ye top oynamaya gidiyor…

Üç olarak, sokakları tekrar asfalt yapacağım. Ayrıca öyle sokaklar var ki mahallemizde. 30 metre oldukları halde hala sokak olarak geçiyor. Onları da cadde olmasını sağlayacağım.

  1. Bülbül Sokak örneğin cadde niteliğinde ancak hala sokak geçiyor! Onun çok dik olan tepesini aldırarak güzel bir caddeye dönüştürülmesini sağlayacağım.

Mahallemizde üstü düğün salonu olacak şekilde bir de AVM yapılıyor.

Ayrıca üzülerek belirtmek isterim ki, gerek trafolarda, gerek duvarlara çirkin yazılar var, maalesef ki mevcut muhtar mahallenin ihtiyaç – dertleriyle ve bu gibi durumlarla ilgilenmedi…

AKPINAR MAHALLESİNİ İMRENİLEN VE ÖRNEK BİR MAHALLEYE GETİRECEĞİM

Hayırlısıyla tekrar muhtar seçildiğim taktirde, Akpınar Mahallesi’ni tam anlamıyla imrenilen ve örnek gösterilen bir mahalleye dönüştürmek için elimden geleni yapacağım.

Son olarak da şunu belirtmek istiyorum;

Dönemin Zabıta Trafik Müdürü Şevket Orhan uzun yıllar benim müdürümdü. Ben oradan emekli oldum. Bir gün beni aradı ve “Abi, yatıyorum kalkıyorum ve bir deprem olasılığı durumunda hep Akpınar geliyor aklıma, beni Ankara’dan çağırdılar, gittim görüştüm. İdare heyetini topla ki şikayetleri belirtelim.  Ankara’ya gidip şikayetlerimizi dile getireceğiz” dedi.

Bunun üzerine bende idare heyetini topladım, Şevket Orhan Müdürüm de iki daire başkanıyla geldi şikayetleri dinledikten sonra Ankara’ya gidip dile getirdiler ve döndükleri gibi yıkım başladı.

Yoksa burası 5 sene daha yıkılmazdı!

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAKKINDA ÇOK YALAN SÖYLENİYOR

Haliyle burada kentsel dönüşümün başlamasının sebebi Şevket Orhan’dır ve bende mahallem adına kendisine çok teşekkür ediyorum.

Bunu özellikle açıklamak istedim çünkü Kentsel Dönüşüm hakkında çok yalan söyleniyor ve yakından uzaktan ilgisi olmayan kişiler ‘Kentsel Dönüşümü’ biz başlattık diyebiliyor… Ayıptır, günahtır!

HİZMET İÇİN TÜM MAHALLEMİZİN OYLARINA TALİBİM

Yeniden Muhtar Adayıyım, çünkü hala gücüm yeterken çok sevdiğim mahalleme en iyi hizmeti sunmak istiyorum. Bu yüzden de tüm Akpınar Mahallesi’nin oylarına talibim. Hakkımızda hayırlısının olmasını diliyorum.

Cahit Altıok / 1. Aza

Muzaffer Abi’yi çok seviyoruz ve kendisine çok güveniyoruz. Bu yüzden de onunla keyifle yola çıktık. Bakalım süreç ne gösterecek. Her birimiz için hayırlı olsun. 20 yıl boyunca birlikte çalıştığımızdan hizmet aşkını ve nelere yetebildiğini en iyi bilenlerdenim. Hiç hizmetsiz kalmadık.

Ancak şimdiki muhtarımızın da hakkını yememek lazım; Kendisi çok güzel açılışlara katılıyor, pozlar veriyor, çay kahveler içiyor. Hizmet anlayışından bir noksan olan muhtarımız ne BUSKİ’nin, ne UEDAŞ’ın hiçbir kurumun yolunu bilmiyor… Dileğimiz o ki, yanlışlıkla muhtarlık görevini kaybeden Muzaffer Kızılşimşek inşallah doğru şekilde geri dönecek.

AKPINAR MAHALLE SAKİNLERİ GÖRÜŞLERİ

Mahallemizin tüm sorunlarına vakıf bir isim

Muzaffer Abi daha önce Akpınar Mahallesi’nde dört dönem muhtarlık yaptığından mahallemizin tüm sorunlarına vakıf. Bu sebeple de birikim ve tecrübelerine güvendiğim için şahsım adına gönlümün ondan yana olduğunu söyleyebilirim. Eski Belediyeci de olduğundan tekrar mahallemize muhtar seçilmesi her birimiz adına hayırlı olacağına inanıyorum.

İlhan Küçükbaran 

Görev adamıdır

Yaklaşık 10 yıldır Akpınar Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve de hem insanlığını hem muhtarlığını çok beğendiğim için gönül rahatlığı ile oyumu Muzaffer Bey’e vereceğimi söyleyebilirim. Ayrıca bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Muzaffer Abi herkesin derdiyle dertlenen, sevincini paylaşan bir kişiliğe sahiptir. Geceleri çok hırsız ve balicileri kovalamıştır  buralardan, görev adamıdır, gece gündüz fark etmeksizin işinin başındadır….

Dursun Bulut

Sevdiğimiz bir abimizdir

Muzaffer Bey her şeyden önce sevdiğimiz bir ağabeyimizdir. Mahalleye yeni taşındığımızdan geçmişini bilmiyorum ancak duyduklarımdan iyi bir insan ve başarılı bir muhtar olduğunu biliyorum… İnşallah hakkında hayırlısı olur.

Mehmet Baran  

Buranın yerel yöneticisidir

2000 yılından beri Akpınar Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Muzaffer Abi dört dönem muhtarlık yaptı ve bizde kendisinden gayet memnunduk. Özveriyle, gece gündüz çalışan bir isimdir. İyi de bir insan, sevdiğimiz bir abimiz.

Ayrıca önemle belirtmek isterim ki Akpınar yeni bir mahalleydi. 1989 yılında insanlar burada oturmaya başlamış ve her şey sıfırdan oluyordu. O dönemler burada yollar yoktu, her yerde elektrik yoktu, ağaçların budamasından tutun temizliğine kadar kısacası her şeyiyle Muzafer Abi ilgilendi.

Herkes çok iyi biliyor ki; Akpınar Mahallesini Akpınar yapan Muzaffer Abidir. Buranın yerel yöneticisidir.

Rıdvan Küçükoğlu 

Akpınar’ı Akpınar yapan Muzaffer Kızılşimşektir

Muzaffer Abi’yi tanımlamak çok kolay! Akpınar’ı Akpınar yapan Muzaffer Kızılşimşektir. Kendisiyle uzun yıllarımız geçti. Ve bu yıllarda hep derdimize çare olmaya çalıştı. En büyük derdimiz olan Kentsel Dönüşümde de omuz omuza yürüdük. Gitmediğimiz kurum ve çalmadığımız kapı bırakmadık. Ne belediye, ne devlet ne vatandaş! Sürekli birlikteydik. 11 yılı aşkın süredir birlikteyiz ve 11 yıldan beri de mücadele ediyoruz. Kentsel dönüşümün çözümünün başında gelen mimarlardan birisidir kendisi. Şimdi yeniden muhtar adayı olmuş. Dileğim inşallah tekrar muhtar olur ve hizmetlerine devam eder. Gece gündüz uyumaz, evinde rahat duramaz, gerekirse pijamasıyla çıkar ve vatandaşa hizmet sunar.

Ertan Tuncer  

Bursa’nın efsane muhtarı!

Efsane Muhtar! Hakkında hayırlısı olsun. Bursa’da, hatta Türkiye’de oy bakımından tarih yazan bir isim. Çünkü yüzde 98 oyla muhtar seçilen isimdir. Bursa’da liderdir, iş bitiricidir Muzaffer Abi. Bu işleri de seviyor, hayırlısı olsun inşallah.

Yiğit Albayrak  

Dört dörtlük bir isim

Gerek kişiliği gerek muhtarlığı dört dörtlük olan bir isim. Bu sebeple de Muzaffer Bey’i tekrar mahallemizin muhtarı olarak görmek bizi fazlasıyla memnun eder. Hakkında hayırlısı.

Erol Türkoğlu  

Mahallemizin gururu çalışkan ismidir

Muzaffer çok eski arkadaşım. Yıllarca muhtarlık yaptı ve de görevini en iyi şekilde yerine getirdi. O zamanlar da kendisini destekledik ve şimdi de destekliyoruz. Mahallemizin gururu, çalışkan bir insanıdır.

İsmail Yoldaş   

Destekliyor ve başarılar diliyoruz

Muzzafer’i 40 senedir tanıyoruz, burada da dört dönem (20 sene) muhtarlık yaptı. Yeniden destekliyoruz ve başarılar diliyoruz.

Mustafa Kon

Güzel çalışan ve iyi bir insandır

Muzaffer Bey sevip saydığımız bir abimizdir. Güzel çalışan, esnafın derdini dinleyen, her ihtiyaçta yanımızda olan ve bizleri destekleyen bir isimdir, iyi bir muhtarımızdır. İnşallah tekrar seçilir. Hakkında hayırlısı.

Mehmet Şahin    

Yeniden muhtar olmasını çok istiyoruz

Muzaffer Bey’i çok eskiden beri biliyoruz ve muhtarlık süreci içinde hiçbir zaman herhangi bir şikayetimiz olmadı. Tekrar seçildiği taktirde yine aynı hizmeti alacağımızdan eminiz.  İnşallah hak ettiği yere tekrar geri gelir. Temennimiz de isteğimiz de bu yönde. Hakkında hayırlısı olmasını diliyorum.

Kemal Aksu   

150 bin oy hakkım olsa, hepsini ona veririm

Biz pazarcılar olarak Muzaffer Bey’in tekrar muhtar seçilmesini çok isteriz. Çünkü muhtarlıktan gitti gideli 5 senedir resmen kısmetimiz kesildi. Her şeyde bizlere çok faydası dokundu. Hatta bir elektrik sıkıntımız oldu ve kendisi muhtar olmadığı dönemde bile yine bizlere yardımcı oldu. Kısacası muhtar olan kişinin yapamadığını, muhtar olmayan kişi yaptı, yardımcı oldu.  150 bin oy hakkım olsa, hepsini ona veririm.

Ferhat İşeri

Muzaffer Bey gibi isimlere ihtiyacımız var

Her şeyden önce çok iyi bir insan! Çok senelerdir tanıdığım. Tuttuğunu koparan bir insan ve muhtarlığa en iyi aday. Bizim insanlarımızın da böyle kişilere ihtiyacı var. Görevinin başına dönmesi dileklerimle

Vahit Ak   

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?