Zeki Baştürk yazdı; MUDANYA’NIN DENİZ’İ VAR. HAZIRMISIN?

Zeki Baştürk yazdı; MUDANYA’NIN DENİZ’İ VAR. HAZIRMISIN?

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Mudanya’nın Deniz’i var. Hırçın, dalgalı ama kararlı ve azimli. Donanımlı ve bilgili. Sorunları bilen, ortak akla dayalı, çözüm odaklı.
Mudanya’da Deniz var. Deniz maviliktir, deniz sonsuzluktur. Deniz, umuttur, aydınlık gelecektir. Deniz, Atatürk’ün gözleridir. Onun için severim Deniz’i. Hele bir de mavi olursa rengi.
Mudanya, mütarekedir. Mudanya , Kurtuluş Savaşı’nın sona erdirildiği , barışın ve kardeşliğin kentidir. Mudanya, farklı etnik kökenli insanların bir arada, barış içinde yaşadığı bir kenttir.
Böylesine önemli bir kente, böylesine değerli bir kişinin tanıtım toplantısına katıldım. Mudanya’nın önemli bir turistik otelinde yapıldı toplantı. İçeriye girmekte zorlandım. Giriş kapısının önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Girişte, kalabalık bir ekip karşıladı bizi. Tek tek tokalaşarak girdik içeri.
İçerisi dolmuştu. Oturacak yer bulmakta güçlük çektik. İğne atsan yere düşmeyecek denli insan seli vardı . İlgi yoğundu. Coşku yüksekti. Marşlar, sloganlar, coşkuyu daha da artırıyordu. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’e de ilgi büyüktü. “Bu sefer oylar Bozbey’e! ” diye haykırıyordu katılımcılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin yazıldığı bu kentte yine bir tarih yazmanın kararlılığı vardı insanlarda.
CHP Mudanya İlçe başkanının açılış konuşmasıyla başladı tanıtım toplantısı. Ardından projelerini anlatmak üzere Deniz DALGIÇ çıktı kürsüye.
Konuşmasına “Hoşgeldiniz” diyerek başladı. Mudanya’yı değiştirmek, geleceği yeniden kurmak için yola çıktığını söyleyerek bu konuda iddialı olduğunu vurguladı. Sonra da Mudanya’nın sorunlarını sıraladı bir bir.
Dirençli ve güvenli bir kent değil diyerek deprem gerçeğini dile getirdi. “Pazar yerleri, pazar esnafı, emekliler, çevre sakinleri açısından sorunlarla dolu. En uzun sahili olmasına karşın, sahilinden yararlanılmayan bir kent. Sahili olmayan bir sahil kasabası. Kara ulaşımı yetersiz. Deniz ulaşımı hiç yok. Tiyatrosu, Kültür Merkezi, spor alanları yok. Bu sorunları çözmek için aday oldum” dedi.
Kentin sorunları anlattıktan sonra projelerini anlatmaya başladı. Projelerini şu başlıklar altında topladı: Dirençli ve güvenli bir Mudanya.
Sağlam altyapı, konforlu ulaşım.
Yeşil Belediyecilik.
Üreticiye Tam Destek.
Turizmde Ortak Akıl.
Kültür ve Sanat Kenti.
Ortak Yaşam Kenti.
Bu başlıkları açarak ayrıntılı biçimde anlattı yapacaklarını. Bunların dışında,
Kimliği olan bir kent yaratacağının,
Afet parkları oluşturacağının,
Tarih , kültür ve inanç turizmine önem vereceğinin,
Mübadele müzesi açacağının,
Tarım , kültür ve sanat festivalleri düzenleyeceğinin sözünü verdi.
Konuşmasını,
‘Sosyal belediyecilik yapacağız. Üreten, yaratan kadınlara öncelik vereceğiz. Emeklilerin , engellilerin dostu olacağız. İnsan odaklı, insanı önceleyen projeler yapacağız. Öğretmenevi açacağız.
Söz veriyorum.” diyerek bitirdi. Ayakta alkışlandı.
Deniz DALGIÇ, tanıtım toplantısını bitirdikten sonra Mustafa Bozbey , söz aldı. O da Bursa’da yapacaklarını anlattı. Coşkulu kalabalığın alkışları arasında konuşmasını tamamladı.
Bu görüntülerden ve konuşmalardan sonra aydınlık geleceğe ilişkin umutlarım yeşerdi. Umutlarım büyüdü.
İyi ki Mudanya’da Deniz var. Mavilik, sonsuzluk ve güzellik sarsın her yanı. Marmara’nın incisi, zeytin gözlü kızların kenti Mudanya’ya yakışır her şey.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?