Davutoğlu Bursa’da

Davutoğlu Bursa’da

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katılım gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Bursa'da 

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen STK ve basın toplantısı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu‘nun katılımıyla Kahve Trendi’nde gerçekleştirildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “yeni bir asrın ilk yılına girerken bir seçim sürecine daha girmiş olduk. Aslında seçimin ötesinde Türk dünyasında genel giriş ve Türkiye’deki genel eğilimler bağlamında bakıldığında, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında maalesef ikinci yüzyılına çok büyük ümitlerle giriyor değiliz. Bunu görmemiz lazım” diyerek ülke ve dünya gündemine dair önemli tespitlerde bulundu.

“DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SOYKIRIM İŞLENİYOR”

Davutoğlu, dünya genelinde yaşanan sancılı süreçlere de değinerek, “6 aydır takriben dünyanın gözü önünde bir soykırım işleniyor. Gazze’de yaşananlar asla İsrail ile Filistinliler ya da İsrail ile Hamas arasında yaşanabilecek bir durum değil. Çalışma olarak aktarılamaz, anlatılamaz. Gazze’de yaşananlar uluslararası hukukun bitmesidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“HUKUKUN BİTTİĞİ YERDE HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİLDİR”

Ayrıca, uluslararası hukukun ihlal edildiği durumlarda kimsenin güvende olmadığını belirten Davutoğlu, “şimdi uluslararası hukukun bittiği bir yerde hiç kimse güvende değildir” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki döneme dair gelişmeleri anlamadan çevredeki olayları değerlendirmenin mümkün olmadığını da vurguladı.

“ÜLKENİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN EKONOMİSİNİN SAĞLAM OLMASI LAZIM”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, uluslararası hukukun erozyona uğramasıyla birlikte her tür gerilimin yaşanabileceğini belirtti. Davutoğlu, “Böyle bir durumda bir ülkenin ayakta kalabilmesi için ekonomisinin sağlam olması lazım. Halkının mutlu ve barışık olması lazım. Ordusunun sağlam, güçlü olması lazım. En önemlisi siyasiler ve devlet adamları arasında bir diyalog imkanı olması lazım” dedi.

“ÜMİT SIKMAYA DÖNÜŞECEK” 

Davutoğlu, mevcut iktidarın kutuplaştırıcı bir anlayış benimseyerek toplumu bölme noktasına getirdiğini ve ekonomide örtülü bir IMF politikası izlediğini öne sürdü. “Şu anda Türkiye’de IMF kuralları işlemeye başladı. Onun için çok istemelerine rağmen seçim ekonomisini tam olarak uygulayamıyorlar. Çünkü belli sözler verdiler IMF’ye ve seçimden sonra IMF’nin o sert reçetesi milletin ümüğünü sıkacak. Kemer sıkma denilen şey, kemer sıkma olmaktan çıkıp ümit sıkmaya dönüşecek” diye ekledi.

“TOPLADIĞIN VERGİ YAPTIĞIN HARCAMAYI KARŞILAMIYOR” 

Ekonomik açıdan endişelerini dile getiren Davutoğlu, “2 ayda Türkiye ekonomisi ocak ve şubatta 408 milyar Türk lirası açık vergi verdi. Toplam 1 yıl içinde aç öngörülen açık 2,7 trilyon Türk lirası. Biz başbakanlığı bıraktığımız sene yüzde birin altındaydı bütçe açığı ve 2017’de Dünya Bankası raporları Türkiye’den bütçeye gidiyordu. Bütçe açığı neden önemli? Demek ki hazineden biri gelmeden birilerine para veriyor. Topladığın vergi, yaptığın harcamayı karşılamıyor. Neyle kapatacaksın? Para basarak, Para bastığın zaman ne olacak? Enflasyon fırlayacak” şeklinde konuştu.

“MECLİSTE GÜR BİR SES ÇIKARDIK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “gelecek Partisi 4 yıllık bir partidir. Genel seçimden sonra 10 milletvekilimizle birlikte mecliste gür bir ses çıkardık” dedi.

“AĞIRLIĞIMIZI HİSSETİRECEK ŞEKİLDE YEREL SEÇİMLERDEN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Bursa‘da da ilçelerinde güçlü adaylarla seçime gireceklerini belirten Davutoğlu, “Yıldırım‘dan, Nilüfer’de, İznik’te, Gemlik’te, Orhangazi’deki adaylarla gidiyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca belediye meclis adaylarının da güçlü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Bursa’nın her çalışmasını takip edeceğiz. Türkiye genelinde genel siyaset anlamında da ağırlığımızı hissettirecek şekilde yerel seçimlerden çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“IŞIK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Son olarak Davutoğlu, “Cumhuriyet tarihinin en kırılgan ekonomisi dünyada itibarı en fazla sarsıldığı bir dönemde, biz sahip olduğumuz güçlü kadrolarla inşallah Ulu şehrimizden seslenerek, Türkiye’nin önümüzdeki bu zor döneminde bir ışık olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?