BNP Paribas Cardif, 8 Mart’ta kadının güçlendirilmesi konusunda attığı adımlara dikkat çekti!

BNP Paribas Cardif, 8 Mart’ta kadının güçlendirilmesi konusunda attığı adımlara dikkat çekti!

Sigortacılık sektörünün kadın dostu markaları arasında yer alan BNP Paribas Cardif, sigorta çözümlerinden hizmetlerine, sosyal sorumluluk faaliyetlerinden insan kaynakları vizyonuna kadar her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde güçlü toplumlar için güçlü kadınların varlığına dikkat çeken BNP Paribas Cardif, depremden etkilenen kadınların kalkınmasına destek olmak amacıyla kadın çalışanları adına KEDV’e bağışta bulundu.

Kadınların aile içinde, sosyal yaşamda ve iş hayatındaki yerini güçlendirmenin ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın sağlıklı nesiller için son derece önemli olduğunu belirten BNP Paribas Cardif Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceren Höbek Semayiş, “BNP Paribas Cardif olarak, ‘güçlü kadınlar güçlü toplumları yaratır’ prensibi ile kadınların iş hayatı başta olmak üzere her alanda güçlenmesine destek oluyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geçen olduğu gibi depremden etkilenen kadınları destekleme kararı aldık. Bu sene güçlü kadınlar, güçlü toplumları yaratır prensibi ile harekete geçtik ve depremden etkilenen kadınların güçlenmesine destek olmak amacıyla KEDV’e ile işbiriliği geliştirdik. Aynı zamanda kadın çalışanlarımızı da 8 Mart’ta yarım gün izinli sayarak, onlara bu özel günde kendilerine ayırabilecekleri özel bir zaman hediye etmek istedik” dedi.

Cardif’li kadınların oranı yüzde 60’a ulaştı

BNP Paribas Cardif’in insan kaynakları vizyonu bakımından da kadın istihdamına katkı sağladığını belirten Ceren Höbek Semayiş, kadın çalışanlarının özelinde gerçekleştirdikleri çalışmaları, 2019 yılında imza attıkları Kadını Güçlendirme Prensipleri (WEPs) ilkeleriyle daha da güçlendirdiklerini vurguladı. BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, 35 ülkede hizmet veren tüm BNP Paribas Cardif Grubu şirketler arasında bu ilkeleri imzalayan ilk ülke olduklarını açıklayan Semayiş, “Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne attığımız imza ile cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, kadın ve erkeklere adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi gibi konularda taahhütte bulunduk. Bugün yönetim kademelerimizin yaklaşık yarısı kadın yöneticilerimizden oluşuyor. Son dönemdeki müdür ve üstü yönetim pozisyonlarımızdaki terfilerimizde kadınlar, yüzde 75 gibi büyük bir orana ulaşmış durumdalar” diye konuştu.

BNP Paribas Cardif Türkiye Hakkında

BNP Paribas’ın sigorta birimi olan BNP Paribas Cardif, 2008 yılından bu yana Türk sigortacılık sektöründe, bireysel kredi koruma ve hayat sigortacılığı alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. 2010 yılı itibarıyla müşterilerine bireysel emeklilik ürünlerini de sunabilir hale gelen BNP Paribas Cardif Türkiye emeklilik, hayat sigortacılığı ve elementer sigorta ürünlerine dair üç lisansı olan bir şirkettir. BNP Paribas Cardif Türkiye geniş ürün portföyü ve uluslararası vizyonu ile kısa sürede pazarda kapsamlı hizmet veren bir sigorta platformu haline gelmiştir.

BNPPCardifTR

BNPParibasCardifTurkiye

BNPPCardifTurkiye

www.bnpparibascardif.com.tr/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?