Zeki Baştürk yazdı; İLGİNÇ VE ÖZGÜN BİR KONSER

Zeki Baştürk yazdı; İLGİNÇ VE ÖZGÜN BİR KONSER

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Şiirler… Şarkılar… Anılar…

Binbeş yüzün (1.500) üzerinde şarkı sözü yazan bir söz yazarı. Ağlatan, güldüren, dans ettiren, oynatan şarkıların sözlerini yazan bir usta. Aşkın Tuna.

Bu gece bu ünlü söz yazarının şarkılarına yer verilmiş. Adına Aşkın TUNA konseri denilmiş.Sahnede Mudanya Sanat ve Kültür Derneği Türk Sanat Müziği Korosu var. Bilinen, tanınan ve sevilen bir şefleri var. Besteci, ses sanatçısı, öğretmen bir şef. Bahadır SEVİK.

İlginçtir ki konser fasılla başlamadı. Bir söyleşi ile başladı. Sunucu Nedim sordu, Aşkın Tuna yanıtladı. Söz yazarlığına nasıl başladığını anlattı. Başarılı olmanın yöntemini açıkladı. Öncelikle bir hedef belirlemenin sonra da azimli ve kararlı olmanın gereğini belirtti.
“Bir yere ne denli zor gelirsen geriye dönüşün o denli zor olur.” diyerek amacına varmak için temellerin sağlam atılması gereğine vurgu yaptı. ” Aşk vaz geçmemektir” dedi.

Bu kısa girişten sonra koro
” Yıllar var ki biz seninle bakışarak buluşuruz ” la konserine başladı.

Soru- yanıt biçimindeki söyleşide her yanıtın ardından bir şarkı geldi.
“Islandı gözlerim  boşuna gülme “;
“Ne kadar sevdiğimi farkına varmadin mı”;
“Hatıralar sarmış dört bir yanımı ” gibi sevilen ve bilinen şarkılar seslendirildi.

“Hayatımdan kimler gelip geçti” şarkıyı  Bahadır Sevik seslendirdi. Büyük beğeni topladı. Beğeniler, alkışlara yansıdı.

Aşkın Tuna, söyleşide güncel konulara ilişkin mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Şiirlerinde ( şarkı sözlerinde) sigara, alkol, uyuşturucu vb. kötü aliskanlik yaratan sözcüklere yer vermediğine değindi. Gençlere kötü örnek olmamak için.

“Türkiye’de sanata ve sanatçıya değer verilmiyor” derken acı bir gerçeği gözler önüne serdi.
” Acı çeken uluslar daha çok şiir yazar” derken ulusumuzun yokluk, yoksulluk, şiddet, kadın cinayetleri gibi nedenlerle derin acılar içinde olduğunu anımsattı.

Nitelikli bir korodan bu şarkıları dinlemek ayrı bir keyif. “Gülü susuz seni aşksız bırakmam”.

Gecenin bir de sürpriz bir solisti vardı. Maksim gazinolarinin assolisti Nihal ARDA. Güçlü sesi ve güzel yorumuyla dinleyenleri büyüledi.

İlginçliklerle dolu bir gece yaşadık bu gece. Şef Bahadır Sevik, her konserinde farklı konuklar ve farklı temalar seçerek sürekli yenilikler yapıyor. Bu tutumu izleyiciler tarafından beğeni ile karşılanıyor. Bu gece de öyle oldu. Canlı bir tanık. Söyleşi ve müzik iç içe. Yaşadığımız çağa ve ortama ayna tutan mesajlar. Birbirinden guzel mesajlar.

Aşkın Tuna’nin bir savı vardı: “Günümüzde 80’li , 90′ li yılların besteleri ve şarkıları yok artık. Türk Sanat Müziği’nin de kendini yenilemesi ve günümüze uyum sağlaması gerek!”

Bu savın doğruluğunu, gerçekliğini ya da yanlışlığını tartışılmasını bestecilere ve şeflere bırakıyorum.

Ben, geceden büyük keyif aldım. Benim gibi salondaki izleyiciler de çok beğendi. İzlencenin(programın) düzenlemesini ( formatını) tasarlayan, uygulayan herkese sonsuz teşekkürler.

Yeniliklerin, olumlu yönde değişimlerin izleyicide olumlu etki bıraktığına inanarak gecede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Geceye özel olarak davet eden değerli öğrencim Bahadır Sevik’e ayrıca teşekkür ederim.
Sanata verdiğin emek ve katkıların için.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?