DİJİTAL REKLAMLARDA BOŞA HARCANAN MİLYONLAR! MARKALARIN HATALARI PAHALIYA PATLIYOR!

DİJİTAL REKLAMLARDA BOŞA HARCANAN MİLYONLAR! MARKALARIN HATALARI PAHALIYA PATLIYOR!

Dijital pazarlama, günümüzde markaların başarısını belirleyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Ancak, yapılan analizler, birçok markanın dijital pazarlama stratejilerini daha etkin bir şekilde yönetmesi gerektiğini gösteriyor.

 

Markalar Hatalı Oluşturulan Kampanyalar Nedeniyle Milyonlar Kaybediyor

Pazarlama uzmanları, markaların dijital pazarlama reklam stratejilerini değerlendirme ve iyileştirme ihtiyacına dikkat çekiyor. Son zamanlarda yapılan analizler, yanlış kurulumlar ve hedef kitleye uygun olmayan içerik tercihleri nedeniyle markaların milyonlarca TL’lik kayıplar yaşadığını ortaya koyuyor.

 

‘’Reklam Süreçlerinin İyileştirilmesi Gerekiyor’’

Sirkhet Danışmanlık Kurucusu ve Dijital Pazarlama Uzmanı Efecan Başöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Markaların dijital pazarlama stratejilerinde en önemli yeri tutan reklam yönetimi süreçlerini iyileştirmesi gerekiyor. Doğru verilerle yapılan analizler, markaların reklam bütçelerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine ve hedef kitleye daha uygun içerikler sunmalarına olanak tanır.” dedi.

 

Markaların İtibarını Zedeleyen Reklam Hataları

Başöz, markaların belirli platformlarda reklam vermek istemedikleri halde bütçelerinin önemli bir kısmını bu platformlara harcadığını belirterek, “Örneğin, Facebook gibi platformlarda reklam istemeyen markalar, reklam bütçelerinin üçte birini bu platformlara ayıran kampanya yönetimleri ile karşılaşabiliyorlar. Ayrıca, markalaşma kampanyalarında da dikkat çekici hatalar yapılıyor. Bazı markaların, kendi marka isimlerini kullanmak yerine genel terimler kullanarak reklam verdiği görülüyor. Örneğin, bir markanın markalaşma kampanyasında “akıllı telefon” terimini kullanarak, kendi marka adını atladığı ortaya çıktı. Bu tür hataların markaların itibarı ve tanınırlığı üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Rakipler Karşısında Avantaj Sağlamak İçin Veriye Dayalı Yaklaşım Şart!

Başöz, ” Dijital pazarlama verimlilik analizi yapmak, markaların bütçe yönetimini optimize etmelerine, reklam kampanyalarını daha etkili hale getirmelerine ve hedef kitleye daha uygun içerikler sunmalarına yardımcı olur. Ayrıca, denetimler sayesinde markaların var olan stratejilerini gözden geçirerek uygun değişiklikleri yapmaları ve rekabet avantajı elde etmeleri sağlanır.” şeklinde konuştu.

 

Doğru Verilerle Yapılan Analizler: Markaların Rekabet Gücünü Artırıyor!

Dijital pazarlama verimlilik analizi, markaların milyonlarca TL’lik kayıplarını önlemek için kritik bir öneme sahip. Markaların doğru verileri kullanarak stratejilerini değerlendirmesi ve iyileştirmesi, daha etkin bir şekilde hedef kitleye ulaşmalarına olanak sağlıyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?