GELECEK BURSA; “Kentsel Dönüşümün Ayaklarına Bağlanan Prangalardan Kurtaracağız, Modern Şehri Tesis Edeceğiz!”

GELECEK BURSA; “Kentsel Dönüşümün Ayaklarına Bağlanan Prangalardan Kurtaracağız, Modern Şehri Tesis Edeceğiz!”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde ilçe belediye başkan adaylarının projelerinin tanıtılacağı basın toplantısı düzenledi. Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu, 10 Mart Cumartesi Günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’ya geleceğini duyurdu.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde ilçe belediye başkan adaylarının projelerinin tanıtılacağı basın toplantısı Gelecek Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Yapılan basın toplantısına Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Semih Erkal, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ercan Sönmez ve Gemlik Belediye Başkan Adayı Cem Palabıyık katıldı.

Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu‘nun konuşmasından satır başları söyle;

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gelecek Partisi olarak Bursa’da 5 İlçemizde Belediye Başkanı ve meclis Seçimlere kendi üyelerimizle ses logomuzla iştirak ediyoruz.

Bunlar Yıldırım’da Ercan Sönmez, Nilüfer’de de Semih Erkal, Gemlik’te Cihan Palabıyık, Orhangazi’de Yılmaz İmenç ve İznik’te İsmet Ertürk Nilüfer ve İznik Adaylarımız Saadet Partisi ile ortak adaylarımızdır. Gürsu, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’taki Saadet Partisi adayları da partimizin ortak adaylarıdır. Bu genel merkezimizin yapmış olduğu protokol sonucu olan bir işbirliğidir.

Gelecek Partisi Bursa il başkanlığı olarak genel merkezimizle  yaptığımız istişareler Sonucu İnegöl’de Yeniden Refah Partisi Belediye Başkam Adayı Mehmet Kaygusuz‘u destekleme kararı aldık. Mustafakemalpaşa da devlete ve millete hizmeti olan bakanımıza destek vereceğimizi daha önce açıklamıştık.

“BURSA HALKI DEĞİŞİM İSTİYOR”

Bursa halkı artık değişim istiyor. Gelecek Partisi Bursa il başkanlığı olarak Büyükşehir Belediye başkanlığında halkımızın değişim isteğine uyarak yaşadığımız şehrimizin geleceğini şekillendirmede objektif, liyakatli ve güvenilir sıfatını taşıyarak hizmet ederek doğru aday olduğuna inandığımız sorumlu muhalefet gereği oyların bölünmeden ehline verilmesi gerektiğine inanıyoruz.  Gelecek Partisi Bursa İl Teşkilatları olarak bu değişimi gerçekleştirmeye en yakın aday için çalışacağız.

Kadıoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ercan Sönmez, “Yıldırım bizim geleceğimiz. Bu noktada Yıldırım’ı çok iyi biliyoruz. Bununla ilgili Yıldırım’da yaşanan sorunları ve olması gereken durumları biliyoruz. Yıldırım biliyorsunuz çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölge. Yoksulluğun, fakirliğin. Bu ilçede olmak benim için onur olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

“YILDIRIM BİZE TEVECCÜH GÖSTERİYOR”

Seçim sürecinde yaklaşık yirmi beş günlük bir süreç başladığını dile getiren Sönmez, “Sahada milletin, vatandaşın ve Yıldırım’ın bize teveccüh gösterdiğini buradan ifade etmek. İnsanların bize telaşı göstermesi mevcut iradenin de gitmesinden yana olduğunun haberini vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

“SÖZLERİNDE DURMADILAR” 

Sönmez, “Biz Yıldırım’da bugüne kadar aday olan belediye başkanları ve belediyeyi yöneten belediye başkanları bugüne kadar söz vermiş oldukları ya da vaat vermiş oldukları projelerle ilgili herhangi bir noktada sözlerinde duramadılar.” diyerek vaatlerin gerçekleşmemesine dikkat çekti.

“YERİNDE DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm konusunda da görüş belirten Sönmez, “Yıldırım’da kentsel dönüşümün tamamen rant olan olduğunu bilmekteyiz. Biz diyoruz ki arkadaşlarımızdan bizler geldiğimiz yerinde dönüşümü yapacağız.” şeklinde konuştu.

“EN ÖNEMLİSİ İNSAN SAĞLIĞI”

Gemlik Belediye Başkan Adayı Cem Palabıyık, “Gemlik’le ilgili projelerimiz var ama başta en önemlisi insan sağlığı diyerek kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmemiz gerekmektedir” dedi.

“8 BİN KONUT ACİL OLARAK DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR”

Palabıyık, “Tespit ettiğimiz 8 bin konut acil olarak dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu projeleri yapacağız. Bununla ilgili uzman ekipler uzman kadroları hazırlayacağız. Elimizden ne geliyorsa, ne yapabiliyorsak bunları ortaya koyarak yapacağız. Çünkü ilk önceliğimiz insan canı, insan sağlığı” şeklinde konuştu. Ayrıca Palabıyık, “Atıl durumda olan AVM’miz var. Şu anda kullanılmıyor. Kullanılması için hiçbir çaba da gösterilmiyor. Burayı bilim, sanat, kültür akademisi haline getireceğiz ve biz buradan teknoloji üreten, sanat üreten bir bilim kenti haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“NİLÜFER’İN EN GENÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM”

Gelecek Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Semih Erkal, “Nilüfer’in en genç belediye başkan adayıyım. Nilüfer’in bir yöresi diyenlerin adayıyım. Değişimi arzulayanların, yeni yüzler görmek isteyenlerin kutuplaşmaya son verip, yeni bir sayfa açmak isteyenlerin adayıyım’ dedi. Erkal, ‘Bizim en önemli projelerimizden biri olan deprem öncesi deprem konusunda alacağımız bilimsel tedbirlerdir. Bizim dönüşümümüzün ismi kentsel ve rantsal dönüşüm değil insani dönüşüm olacaktır’ şeklinde konuştu.

“NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ANAYASASI OLACAK”

Erkal, “Deprem öncesi hazırlıklarımız bilimin emrettiği şehircilik ile alakalı ne var ise katı bir şekilde o kurallar uygulanacaktır. Şehircilik ile alakalı bilimsel kurallar Nilüfer Belediyesi’nin anayasası olacaktır. Aksi durumda yapılan binalara hiçbir şekilde müsambaha gösterilmeyecektir. Önümüzdeki günlerde Nilüfer için projelerimizin tanımına ve tanıtımına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarım ardından Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu, 10 Mart Cumartesi Günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘nun Bursa‘ya geleceğini duyurdu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?