Bayram Kazancı; Vatandaşımızı Canlı Tabutlarda Yaşamaktan Kurtaracağız!

Bayram Kazancı; Vatandaşımızı Canlı Tabutlarda Yaşamaktan Kurtaracağız!

Kentsel dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının detayları belli oldu. Yerinde dönüşüme öncelik verilecek, ödemeler yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vade ile TÜFE, memur maaş artışı ya da yüzde 0.79 oranlı kredi seçilerek yapılacak. Kayapa’dan, Yenişehir’e uzanan 95 km’lik yeni bir fay keşfedildi. Batı ucunun kırılması halinde 7, doğu ucunun kırılması halinde ise 7,3’lük deprem üretecek olan bir fay Bursalı vatandaşı oldukça tedirgin etti. Bursa içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 bin konutun bu kampanyaya dahil olacağını açıklamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’da 2024-2029 dönemleri için AK Partiden aday ve bu kampanyanın vaatlerini sonuna kadar seçim kampanyasında kullanıyor. Konuyla ilgili olarak muhalefet partilerin adayları ise son derecede tepkili.

Zafer Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı; konuyla ilgili geliştirdikleri modeli; “Büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatılacak. Depremde yıkılması muhtemel binaların tespiti yapılıp, envanteri çıkarılacak. Kentsel dönüşüm Çarşamba-altıparmak bölgesinden başlatılacak. Depremde yıkılma ihtimali muhtemel 495.000 Daire yeniden yapılacak. 3.000 müteahhitle çalışılacak. 5 milyar dolar kaynak kullanılacak. Her mütahit yılda 33 daire yapacak. Hak sahiplerine mevcut dairelerinin aynı metrekaresi teslim edilecek. Ekstra para talep edilmeyecek. Kiraları ödenecek. Vatandaşımızı insanca yaşayabilecekleri binalara kavuşturacağız. Bu büyüklükteki dönüşüm Bursa ekonomisini de 2 kat büyütecektir.

Ayrıca sanayi alanında da; 100 m2- 5000 m2 ölçeğinde tüm Kobilerimize 3 yıl içinde yapıp, taşınmak şartıyla ücretsiz arsa tahsisi yapılacak. Tarım alanlarındaki ruhsatsız tüm fabrika binaları yıkılacak, ruhsatlı olanların ruhsatına uygun faaliyet gösterip göstermediği tavizsiz denetlenecek. Uygunsuz olanların ruhsatları iptal edilecek. KOBİ Tasarım ve KOBİ Satış ofisleri kurularak Kobilerimizin dünya pazarlarına açılmalarına destek sağlanacak. Ücretsiz arsa tahsisi, çatılarda GES üretim gelirinin Belediye’ye aktarım şartına bağlanacak.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?