Zeki Baştürk yazdı; ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN!

Zeki Baştürk yazdı; ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN!

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Masallar, halkın ortak yaratısıdır. Ağızdan ağıza, kulaktan kulağa aktarılır. Kahramanlar, olağanüstü, olaylar, olağan dışıdır.

Bizler, masallarla büyüdük. Masallarla  düş evrenimiz  gelişti, sözcük hazinemiz çoğaldı . Uzun kış gecelerinin vazgeçilmez eğlencesiydi masallar. İyiler, kazanınca sevinir, mutlu olurduk. Kötülere ise ceza verildiğinde. Yine de bir seçenek sunulurdu onlara: ” Kırk katır mı, kırk satır mı istersin? ” diye. Seçme hakkı tanınırdı en azından. Şimdilerde de masallarla yaşıyoruz. Bu kez ” Büyüklere masallar” anlatılıyor sürekli. Hem de gözümüzün içine baka baka.

Örneğin her seçim öncesi Karadeniz’de doğalgaz, Akdeniz’de petrol bulunuyor. Hem de her seçim döneminde kapasiteleri artıyor. Seçim bitince denizin dibini boyluyorlar yeniden.

Örneğin emekliler, enflasyona ezdirilmiyor. Öğrencilerin yaşam koşulları düzeliyor. Köylülere verilen destekler artıyor. İşçilerin refah düzeyi yükseldikçe yükseldi. Öyle bir yükseldi ki ucu göğe değecek denli.

Örneğin özgürlükler, hiç yaşamadığımız denli gelişti. Masallarda salt iki seçenek vardı: Kırk katır ve kırk satır. Oysa şimdi öyle mi ya! Seçenekler çoğaldı.

Şimdi ölüm her yerde. Hemen yanı başımızda. Her an ,her saniyede ve her yerde karşılaşabiliriz ölümle. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle açlık ve yoksulluktan ölümler başladı. Seçeneklerden ilki bu. Bu seçeneği beğenmediyseniz
depremde ölmek var. Fay hattı üzerinde kurulan kentlerde, dere yatağına kurulan evlerde ölmeyi isteme hakkına sahipsiniz.

Trafik kazalarında ölmek  de var. Bozuk karayollarında, sinyal sistemi bozulan demiryollarında ölme hakkınız da var. Bunu da mı beğenmediniz? Magandaların rastgele açtığı silahlardan çıkan  bir kurşunla da olabilirsiniz. Kadınsanız, sizi çok seven eşiniz ya da sevgiliniz tarafından
cinayete kurban gitmek de var.

Orman yangınlarında ölmek de var. İşçi iseniz iş kazalarında   ölmek de .  Son zamanlarda bir seçenek daha sunuldu halkımıza. Maden kazalarının yanında
hava kirliliğinden,  altın ararken siyanürden ölmek de var.

Hastalıkları saymıyorum bile. Şeker , yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı vb. Artık onlar doğal ölümler oldu.

Aydın ve çağdaş insanlar, halkının ve ülkesinin kendi sorunu gibi algılayan yurtseverler  ise kahrından ölmeye başladılar.

Seçenek çok.  Ölümlerden ölüm beğen. Seç seçebildiğin kadar. İşte sana özgürlük.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?