Türkoğlu: BUSKİ’yi Ali Baba’nın Çiftliği haline getirmişsin

Türkoğlu: BUSKİ’yi Ali Baba’nın Çiftliği haline getirmişsin

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, BUSKİ iddiaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Türkoğlu, “BUSKİ’yi yapmışsın Ali Baba’nın çiftliği. Burayı Alinur Aktaş’ın çiftliği hale getirmişsin” ifadelerinde bulundu.

Selçuk Türkoğlu: BUSKİ'yi Ali Baba'nın Çiftliği haline getirmişsin

MERVE DENİZ EKİCİ – MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk TürkoğluBUSKİ‘de yapılan yolsuzluk iddiaları hakkında BUSKİ önünde bir basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilecek bu basın açıklamasına İyi Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, İyi Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller ve birçok parti üyesi katılım gösterdi.

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, “22 yıllık Ak Parti iktidarında kamu kuruluşlarının liyakatsizliklerini ve kamu yararı gözetmenin bir önemi kalmadığını söylemek için burada toplandık. BUSKİ örneğiyle şimdi açıklayacağız. ‘BUSKİ Skandalı’ başlığıyla bir skandal yaşandı. Bir vatandaşın hesabına 98.745 lira para yatıyor. Vatandaş durumu yetkililere bildiriyor ve parayı 2 gün içinde BUSKİ’ye  iade ediyor. Aynı gün içinde 5-6 vatandaşa da para gönderiliyor. Önce 150 milyon daha sonra 400 milyon liraya vardığı iddia edilen para sirkülasyonu olduğu söyleniyor. Gemlik arıtmada çalışan bir şahıs, ‘yevmiyeler yatacak, kartımda bloke var, ibanı versen de sana yatsın sende bana verirsin’ diyor. Şahsın hesabına 98 bin küsür para yatıyor. Vatandaş, ’98 bin lira yevmiye mi olur?’ şüphesiyle meclis üyemiz Mehmet Demirtaş’a ulaşıyor. Parayı vatandaş BUSKİ’ye iade ediyor” sözleriyle BUSKİ skandalını kısaca açıkladı.

“VATANDAŞ NASIL ÖĞRENECEK?”

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, açıklamalarının devamında, “İddia ediyoruz, soruşturma açıldıktan sonrası ise dosya nedir bilinmez, kamuoyundan saklanıyor. Meselenin hangi isimlere uzandığı da kamuoyundan gizleniyor. Ben bir milletvekili olarak dosya hakkında bilgi almak için aradığımda istediğimiz bilgileri vermiyorlar. Ben öğrenemiyorsam vatandaş nasıl öğrenecek? Yönetim zaafiyeti olduğu ortadayken genel müdür ve yardımcıları hala koltukta oturmaya devam ediyor? Soruşturmanın selameti açısından delillerin yok edilmesi gündemde olduğu açıkca ortada. Müdürler görevlerini hangi gerekçeyle sürdürüyorlar? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı nasıl hala görevde olabiliyor? Alinur Aktaş vatandaşlara tatmin edici cevap vermek zorundadır. Oluk oluk skandal akıyor. Genel müdür koltuğunda keyif çatıyor, Alinur Aktaş da avil avil seyrediyor. Tablo aynen böyle” şeklinde konuştu.

“NEDEN DENETİMDEN KAÇIYORSUNUZ?”

Türkoğlu, “Bursalılar, onlar istedikleri kadar sussun. Gerçek sebebi açıklamak bize düşüyor. BUSKİ soygununun sebebi; BUSKİ’de 2021’e kadar denetim sorunsuz işliyor. 2022’de iç denetim birimi kapatılıyor, işlevsiz hale getirilip atama yapılmıyor. Neden denetimden kaçıyorsunuz? BUSKİ’nin ikinci üçüncü şahıslara yaptığı sözleşmeler mali kontrolden geçer bunu denetm birimi yapar. Bunu da kaldırdılar. Bu durumu sayıştay somut bulgu olarak tespit ediyor” açıklamalarında bulundu.

“BUSKİ’Yİ ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ HALİNE GETİRMİŞSİN” 

BUSKİ davasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Türkoğlu “Kanuna uymuyorsun, mevzuata uymuyorsun, BUSKİ’yi yapmışsın Ali Baba’nın çiftliği. Burayı Alinur Aktaş’ın çiftliği hale getirmişsin. Gördüğünüz üzere sayıştayın kapı gibi raporu var. Ortada milyarlarca liralık zimmet skandalı var. Sayıştayın bunu açıkladığı resmi rapor kapı gibi ortada. BUSKİ sistemli bir şekilde 6 yıldır soyuluyor. Yetkililer uyuyor ve büyükşehir belediye başkanı zaten hiç uyanmadı. Vatandaştan hangi yüzle oy istediğini bilemiyoruz. Kirlettikleri görevlere de utanmadan devam ediyorlar. Vatandaşa 5 yıl daha müsaade edin sizi soyalım diye yetki istiyorlar. İstifa etmeniz için daha ne olması lazım, millet daha ne yaşamalı?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Türkoğlu, “Burayı soyanlar ve soyduranlar milleti ve Bursalıları soymuşlardır. Takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız, hesabını soracağız” sözleriyle açıklamalarını bitirdi.

Basın açıklaması sonrası Türkoğlu ve parti üyeleri, BUSKİ Başkanlığı‘nın önüne kadar düdük ve kırmızı kartlarla protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?