CHP’li Nimet Yıldız; “Keşke Dememek İçin…”

CHP’li Nimet Yıldız; “Keşke Dememek İçin…”

CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Nimet Yıldız yaptığı konuşmada; ” Şubat ayında aldığımız kararların Yıldırım ve Bursa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.  Kuzey Irak harekat bölgesinde yine  şehitlerimiz  vardı Gaziantep’te polis  helikopterinin düşmesi sonucu 2 polisimiz şehit oldu ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum milletimizin başı sağ olsun

Çağlayan adliyesinde bir saldırı meydana geldi yaralı polislerimiz var geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Terör kimden nasıl gelirse gelsin lanetliyorum.

Geçtiğimiz ayda önemli günlerimiz vardı.

10 ocak çalışan gazeteciler günüydü.

Maruz bırakıldıkları tüm olumsuzluklara rağmen, kalemini satmadan mesleğinin onuru için, mücadele eden, tarafsız ve etik ilkeleriyle mesleğini icra eden basın emekçilerinin çalışan gazetecilerin gününü bir kez daha kutluyorum.

Ocak ayında çok değerli yurtsever gazetecilerimizi ve değerli bir Emniyet müdürümüzü haince katledilmişti.

Uğur Mumcu’nun , Metin Göktepe’nin ve Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın Hırant Dink ’in, Tahir Elçinin  ölüm  yıl dönümleri idi.

Bir sosyal medya paylaşımında şöyle deniyordu. Ocak ayı hüzündür.

Bu ülkede Uğur Mumcu’nun kırık gözlüğü, Hrant dink’in delik ayakkabısı, Tahir Elçi’nin ceketi barış güvercini, Musa Anter’in ıslığı, Metin Göktepe’nin deklanşörü, Ali Gaffar Okan’ın insanlığı kan kardeştir. hepsini saygıyla anıyorum.

Farklı kültürlerin, ırkın insanlarıydı hepsi de ülkemiz için birlik beraberlik ve bağımsızlığı için mücadele ederken haince katledildiler.  Ne yazık ki katilleri bulunamadı. Hepsini rahmetle saygıyla anıyorum.

22 ocak Milletvekilimiz sayın Kamer Genç’in ölüm yıl dönümüydü.  Öngörüsüyle feto terör örgütü ülkeye bela olacak derken mecliste kıyametler kopmuştu.

Hedef tahtasına konulsa da gerçekleri söylemekten asla çekinmeyen mücadeleci ve Cumhuriyet sevdalısı milletvekilimiz Kamer Genç’i bir kez daha saygı rahmet ve özlemle anıyorum.

29 ocak batı Trakya Türkeri’nin milli direniş günüydü.  Kimliklerine karşı girişilen saldırıda boyun eğmeyen batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinde doktor Sadık Ahmet olmak üzere hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi kararı yok sayılarak Hatay halkı Tarafından seçilen Milletvekili  can Atalay’ın milletvekilliği ne yazık ki düşürülmüştür. Ancak fetö terör örgütü liderine kıymetli değerimizdir diyenlerin okuttukları bu karar milletin iradesine darbe yapanlar, milletin vicdanında yok hükmündedir.

Dün 6 Şubat Miraç kandiliydi Tüm İslam aleminin miraç kandilini kutlar Miraç gecesinin ülkemize bolluk bereket tüm insanlığa barış getirmesini yapılan duaların kabul edilmesini diliyorum.

Yine 6 Şubat 2023 yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli büyük felaket depremin yıldönümüydü.

Acının derin izleri hala yüreklerimizde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Depremin üzerinden koca bir yıl geçti halen konteynır da yaşayan vatandaşlarımız var hâlâ konteynerde da öğrenim gören öğrenci çocuklarımız var.

Oysa Cumhurbaşkanı’nın depremden sonra vermiş olduğu 319.000 konutu bir Yıl içinde yapıp teslim edeceği sözü Vardı, ancak geçtiğimiz 3 şubatta bölge genelinde 40.000 konutu tamamladıkça teslim edeceğini söyledi. Deprem vergileri

İkinci Mtv vergisi toplandı.

Bu vaatler yapılmadığı gibi, bir de Cumhurbaşkanı  Hatay’da tam da yerel seçim arifesinde tehdit vari bir konuşma yapıyor.  Merkezi yönetimle yerel yönetimler el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez deniyor Hatay’a geldi mi şu anda Hatay garip kaldı masum kaldı.

Açıkça Hatay AKP belediyesi tarafında yönetilmediği için hizmet gelmedi diyor bu  ayrıştırıcı dil ile bu konuşmayı yapan bir kişinin, Genel başkanımız sayın Özgür Özel’in dediği gibi kalbinin taş olması lazım başka bir şey demiyorum halkın vicdanına  bırakıyoruz.

Şimdi size soruyorum hem Bursa hem de Yıldırım ilçe Belediyesi olarak merkezi hükümet ve yerel yönetimle birlikte uyumlusunuz deprem önlemi için ne yaptınız.

Bu mecliste sözlü ve yazılı önergelerle dile getirdik yine hafızalarımızı tazelemek adına,

Yıldırım ilçemizde binaların altlarında iş yeri market galeri gibi kolonları kesilen binaların tespitini istemiştik bunların tespit edip mühürlenmesi bununla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını dile getirmiştik ne kadarı yapıldı mühürlenen var mı önlemleri alındı mı net bir cevap alamadık.

Yine Afad planı kapsamında deprem toplanma alanları konusunda halka bilgi verilmesini yerelde de örneğin billboardlarda ya da ışıklı reklam panolarında bilgilendirme amaçlı yapılabilir. Yapılmadığı gibi

Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı yapacağına  bu tür reklam panolarını kırmakla sökmekle meşgul

Nilüfer ilçesinde bu ledleri tahrip edip ve sökmüştü bu letlerde de en çok dikkatimizi çeken Nilüfer deki deprem toplama alanlarının yerleri yazılıyordu. üstelik kamu malına kamu tarafından zarar Verildi. Allah akıl fikir ihsan eylesin diyoruz

Yine önerilerimiz arasında her muhtarlık bölgesinde deprem sonrası toplanma yerlerinin, yardım malzemelerinin depolanmasını önermiştik Akademik odalar ve bilim insanları ile iş birliği içinde deprem öncesi ve deprem sonrası ulaşım, iletişim ve koordinasyonun sağlanmasını önermiştik. yine fay hatlarının planlara işlenmesini dile getirmiştik yine bunlarla ilgili çalıştaylar yapılmasını vatandaşın bilgilendirilmesini önermiştik. Bu çalışmaların da ivedilikle yapılmasını buradan tekrar dile getiriyoruz deprem kaçınılmaz gerçeğimiz .

Oysa siz insan hayatının en önemli sorunlardan biri olan deprem gerçeğine harcayacağınız halkın bütçesini ne yazık ki kendi reklamlarınıza  harcıyorsunuz

Yıldırım’da yaptırdığınız hediye paketleriyle üzerine de kendi resminizi yapıştırıp kapı kapı belediyenin araçlarıyla vatandaşa dağıtıp belediyenin bütçesini kendi seçim bütçesi olarak kullanıyorsunuz bu doğru ve etik değil

Yıldırım bütçesiyle Yıldırım’a  Yıldırım halkına hizmet vermiyorsunuz

Örneğin şu gördüğümüz  belediyemizin resmi Aracında kendi fotoğrafınızı kullanıp reklamınızı yapıyorsunuz  el insaf başka bir şey demiyorum   bunu da vatandaşın taktirine birikiyoruz

Yine geçtiğimiz günlerde Yeşilay’la Caddesi’nde görülmedik bir hizmet çalışmasına tanık olduk yaklaşık 3 ay önce bu cadde ile ilgili çalışma başlandı, ne hikmetse sıcak havalarda beklenildi  kışın  Ortasında seçime yönelik bir çalışmayla göz boyayacağız diye ,

var olan asfalt söküldü yerine kaldırım taşları döşendi bu çalışma esnasında olacak ki yağmur suyu giderleri tıkanmış boruları kırılmış olacak ki  yağan yağmur kaldırım taşlarının bir kısmını kaldırdı sular vatandaşın evlerine girdi.  Vatandaşın mağdur olduğuna mı yanarsınız yoksa bu çalışmada boşa giden Yıldırım halkının yetimin işçinin garip gurabanın  parasına mı yanarsınız

Kaldırım taşları da kaldırıldı şimdi bu soğuk havalarda tekrar asfalt döküldü haliyle asfaltta çöküyor araçların çok kullanıldığı bu yolda da bir sürü sıkıntılar yaşanıyor.

Biraz önce dedim ya Yıldırım halkının parasını yıldırımlılara hizmete gitmiyor gitmediği gibi bu yüklenici firmalara yaptırılan işler kontrol edilmiyor. Bunun acıkca ifadesi budur.

Burada da işi yapan yandaş  ya da işlerini iyi şekilde yapamayan yandaş firmalar zengin ediliyor. Ne yazık ki bu bir ilk değil Yıldırım ilçesinde sular vadisi aynı durumda taş yığınına çevrildi atıl durumda

Yine ipekçilik caddesi aynı durumda

burada bu çalışma yapılırken  burayla ilgili sorun var mühendislik hatası var mühendis değilim ama bittiğinde büyük sıkıntılar olacağını ifade etmiştim bu mecliste  sayın başkanım siz de bana bu hizmet için teşekkür etmeniz gerekiyor demiştiniz. Eleştirmeyin diye ifade ettiniz  Buyrun durum bu

Oradan bir engelli vatandaş beni aradı gelin tekerlekli sandalyeye başkan otursun siz de oturun durumumuzu görün   engelliler değil  yetişkinler bile bu kaldırımlarda gezmeleri sıkıntılı.

Bu işler  hizmet değil bu olsa olsa  yandaş firmaları zenginleştirmektir. Bu kabul edilemez  kamu paraları yıldırımların paralarını böyle çarçur edilemez.

Elbette bunun da hesabı sorulacaktır.

Bu paraları yandaş firmalara aktaracağınıza en basiti mağdur olmuş kimsesi yok sadece yaşlılık maaşı ile geçinen ve bu kış günü evin çatısı akan Mithat amcanın evin çatısını onarsaydınız bilgisini size de başkan  yardımcınızda iletmiştim.

Diğer bir konu Başkanım bir önergemiz vardı Çiçek caddesinin Cumhuriyeti’mizin 100. Yıl dönümünü yaşatma adına bu caddeye 100. Yıl adını verelim diye önerge getirdik. Bu önerge mecliste eğitim komisyonuna havale edildi ancak önerge komisyona gelmedi

Oysa belediyemizin 5393 sayılı 24 maddesinde derki

Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on iş günü, diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyonlar kendilerine havale edilen işlerle ilgili raporlarını bu sürenin sonunda meclise sunmadıkları takdirde, konu meclis başkanı tarafından doğrudan gündeme alınır.

İhtisas komisyonlarının görev alanına giren işler bu komisyonlarda görüşüldükten sonra belediye meclisinde karara bağlanır. 2 ay oldu önergemizin gelmemesinin nedeni 100 yıl isminden dolayı olacak ki rapor komisyona gelmiyor olumlu olumsuz bir cevap verilmiyor..

Mollarap Umurbey bölgesinde yaşayan vatandaşların Otobüsler ile ilgili sıkıntısı var sorun Büyükşehir’inde olsa da uyum içindesiniz, gereğini yaparsınız bu sıkıntıları Yıldırım halkı  yaşıyor.

Otobüsler küçük 4- B saatte bir hareket ediyor namazgah güzergahı çekirge devlet Hastanesi’ne kadar dolu geçiyor

37 yine saatte bir geçiyor  38 B  acemlere dolu geçiyor  buraya büyük otobüs isteniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?