Anadolubank, Agroexpo 2024’te yerini aldı  Anadolubank tarım sektörünün yanında

Anadolubank, Agroexpo 2024’te yerini aldı Anadolubank tarım sektörünün yanında

Tarım sektörünün en büyük destekçilerinden Anadolubank, Agroexpo 2024 fuarında yerini aldı. Banka, tarımda modernleşme ve yatırım artışını destekleyen ürünlerini sektörün beğenisine sunuyor.

Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık buluşmalarından Agroexpo 2024 Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 30 Ocak-3 Şubat 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştiriliyor. Fuar, Türkiye ve dünyadan tarım sektörünün aktörlerini 19’uncu kez bir araya getiriyor. Tarım bankacılığı çözümleriyle değer yaratan Anadolubank, fuarda, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik finansal ürünlerini sektör aktörlerine sunarken, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karekod uygulamasıyla hızlı ve pratik olarak Tarım Kart başvurusu alıyor.

Tarımın değeri, tarım bankacılığını büyütüyor

Anadolubank tarafından tarım sektörünün Türkiye için ekonomik öneminin yanında stratejik öneminin de büyük olduğu değerlendiriliyor. Banka, bu önemin, yaşanan iki önemli kırılma noktasıyla belirginleştiği görüşünde: Son yıllarda yaşanan iklim değişikleriyle birlikte artan stok sorunları ve gıda fiyatlarındaki enflasyon. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımların ve bunların finansmanının da gün geçtikçe önem kazandığı görülüyor. Bu da Anadolubank’a göre tarım bankacılığının, bankacılık ve finans sektörünün günümüzde en hızlı büyüyen alanlarından biri olması sonucunu doğuruyor. Banka, sektörün kayıt altına alınması, teknolojik yatırımlarda artışın ve sektördeki hızlı büyümenin de bu hızlı büyümede etkisinin olduğu değerlendirmesini yapıyor. Buna göre TCMB’nin gündeminde olan Toplumsal Kredi Notu uygulaması tarımsal kredilerin önemini daha da artıracak.

Öncelikli hedef çiftçinin hayatını kolaylaştırmak

Çiftçilerin hayatını kolaylaştırmayı öncelikli hedef olarak belirleyen Anadolubank’ın bu hedefe ulaşmak için kullandığı ürünlerden bir tanesi Çiftçi Finansman Sistemi (ÇFS). Banka bu ürünle üretici firma ile bu firmanın tedarikçisi olan çiftçiyi bir araya getirip, karşılıklı finansman ihtiyaçlarını gideriyor. Banka ayrıca bu yıl fuara özel gerçekleştirilen bir çalışmayı tekrarlıyor ve ziyaretçilerin karekod ile kolaylıkla Tarım Kart başvurusu yapabilmelerini sağlıyor. Tarım Karttarımsal üretim yapan işletmelerin giderleri için kısa vadeli likidite kullanımı sağlıyor. Böylece işletmeler, anlaşmalı üye işyerlerinden yapacakları gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, yem gibi tarımsal girdi alışverişlerinde 6 ay vadeye kadar faizsiz taksit avantajından yararlanabiliyor. Bu üye işyerlerinin başında TarımPOS sahibi firmalar geliyor. Geri ödemeler ise hasat zamanına göre belirlenen ekstre tarihlerinde yapılıyor.

Anadolubank’ın tarımsal finansman yelpazesinde neler var?

Anadolubank’ın, fuarda da tanıttığı ve tarım sektörüne yönelik diğer finansal ürünleri ise şöyle:

Tarımsal İşletme Kredisi, tarımsal üretim yapan işletmelerin gübreden işçilik maliyetlerine, ilaçtan yeme kadar daha uzun vadeli nakit ihtiyaçları için kullanılabiliyor. Sulama Ekipmanları Kredisi, modern sulama teçhizatı ve suyun kaynaktan tarlaya getirilmesi için gereken yatırımlara yönelik geliştirildi. Tarla Alım Kredisi, tarımsal arazi satın alma, birleştirme veya büyütme için sunuluyor. Traktör ve Ekipman Kredisi ise makine ve modernizasyon için veriliyor.

Dijitalleşme çalışmalarına devam

Anadolubank, Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri olan tarım ve hayvancılık sektöründe iş yapan, başta çiftçiler olmak üzere tüm aktörlerin yanında. Banka, küresel iklim değişiklikleri ve muhtemel kuraklığa karşı yapılacak yatırımlarda sektörü desteklemeye devam edecek. Ayrıca üretim ve rekolte artırıcı modernizasyon çalışmalarında da çiftçinin yanında olacak. Bu kapsamda dijitalleşme çalışmalarına da devam ediyor. Söz konusu çalışmalar, sektör oyuncularının talep ve yönlendirmelerine göre geliştirilip şekillendiriliyor.

www.anadolubank.com

Anadolubank hakkında:

1997 yılında HABAŞ Grubu tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınan Anadolubank, bugün Türk bankacılık sektörünün dinamik ve saygın kurumları arasında yer almaktadır. 3 şubeyle yola çıkan Banka bugün; 114 şubesi, çalışanları ve iş süreçlerini destekleyen bilişim teknolojileri sayesinde büyümeye ve kendini geliştirmeye devam etmektedir. Verimli, kârlı ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle kısa sürede çağdaş bankacılığın tüm gereklerini yerine getirerek etkin bir yapılanmaya kavuşmuş, performans grafiğini sürekli yükseltmeyi başarmıştır. Anadolubank bir Habaş Şirketler Topluluğu iştirakidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?