FAHRETTİN DENGİZ; “KARACABEY’DE TARİH YAZMAK İSTİYORUZ”..!!

FAHRETTİN DENGİZ; “KARACABEY’DE TARİH YAZMAK İSTİYORUZ”..!!

Karacabey’imizin sevilen simalarından ,Ülkemizin yetiştirdiği hayırsever insanlarımızdan ,değerli iş insanı Fahrettin Dengiz ile başta Yeniden Refah Partisi’nden Karacabey belediye başkan adaylığı süreci ve daha birçok merak edilen okuyucu sorularımıza cevaplar bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Fahrettin Bey bizleri ,ekibimizi Karacabey’de  konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Şunu belirtmek isterim ki Karacabey’de Yeniden Refah Partisi’nin Karacabey belediye başkan adayı Fahrettin Bey’e konuk olacağımızı sosyal medya üzerinden  paylaştığımızda size birçok soru geldi çok geniş toplum kesimleri gerçekten sizi çok merak ediyor. Sorulara  geçmeden sizi kısaca bir tanıyalım sonrasında  devam edelim isterseniz.

—Karacabey’e  kadar bizler için gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Fahrettin Dengiz, 1973 doğumluyum. 2004 yılından beri İnşaat işleri ile ilgileniyorum. Müteahhitlik yapıyorum. 60-70 dairemiz vardı,bir de Cumhuriyet İlkokulu vardı onları tamamladık teslim ettik. Hayvancılıkla uğraşıyordum hayvancılıkta şu anda eleman bulamamanızdan dolayı maliyetlerin de çok yüksek olmasından dolayı Çiftliği kiraya verdiğimi söyleyebilirim.

***Peki Fahrettin Başkanım , başkan olmanız  durumunda ne gibi hedefleriniz var neler yapacaksınız Karacabey’de?

SORUNLARI  MASAMIZDA ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ..!!

—-Birinci  hedefimiz bizim Belediye Başkanı  olduğumuzda İnşallah Karacabey’de herkesin gelebileceği  bir masa kuracağız oraya gelen vatandaşımız  çayını kahvesini içerken sorunlarını gidermeye çalışacağız elbette kanuni yetkiler, sınırlar çerçevesinde.

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK VERECEĞİZ..!!

İkincisi;  Şu anda mesela 64 köyümüz ile ilgili belediye olarak  Ziraat Mühendisi anlamında destek vereceğiz. Çünkü Yarım ve hayvancılık Karacabey için çok önemli. Hayvancılıkta veteriner desteği vermek bu anlamda ülkemizde tarım ve hayvancılığı tekrardan canlı hale getirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra meralara sahip çıkmak da çok önemli, Meralar çok önemli çünkü ben hem  tarım ve de hayvancılık içerisinde olan biriyim şu anda şartlar çok zor. Hayvancılıkta İnekler bile kesime gidebilir onu size söyleyebilirim.

BEN YAPTIM , OLDU ,BİTTİ  YOK..!!!

Bizim şu anda belediye olarak da Allah nasip ederse ihalelere son vereceğiz.Sadece büyük ihaleler olduğu zaman orada da ödüllü mimarlarla çalışmak istiyoruz. Bu anlamda buna Türkiye’nin her yerinden katılım sağlamayı da göz önünde bulunduracağız . Elbette halkla beraber karar vereceğiz bu tür projelerin  yapılıp yapılmamasına. Ben yaptım oldu bitti kesinlikle yok.

**** Yavaş yavaş isterseniz Fahrettin Başkanım sorulara geçelim.bir okuyucumuz  Halil Bey  bir dönem AK Parti’de de bulunuyordunuz  ne zamandan beri Yeniden Refah Partisi’ne geçtiniz ve nasıl aday oldunuz diye bir soru yöneltmiş başkanım.

—AK Parti’nin kurucularındanım 4 dönem ilçe başkan yardımcılığı yaptım orada.Yerel olarak görmüş olduğum yanlışlardan dolayı zaten bunu arkadaşlarla da paylaştım fikrim uyuşmadığı için ondan dolayı AK Parti’den ayrıldım. Sonrasından birkaç ay evvel Yeniden Refah Partisi’ne geçtim ve onlar da sağ olsunlar beni Karacabey’de belediye başkan adayı olarak gösterdiler. Zaten ilk oyumu gençliğimde de Refah Partisi’ne vermiştim.

**** Yine o yöndede sorular gelmiş rahmetli Necmettin Erbakan’ı tanırmıydı , tanış olmuş mu  diye başkanım.?

—O zamanlar  tabii gençtik  ama ilk oyumu Refah Partisi’ne vermiştim dediğim gibi ,gönlüm hep onlardan yanaydı.Şu anda kafa anlamında Yeniden Refah Partisi’ne uygun geldiğim  için onlarla birlikteyim. Aslında ben siyasete uzak durmak istiyordum, Ama Yeniden Refah Partisi’nden gelen güzel bu teklifle bu şekilde Yeniden Refah Partisi’nde siyaset hayatımıza devam edelim istedik.

MAAŞIMI BURS OLARAK DAĞITACAĞIM..!!

Benim şu anda Fahrettin Dengiz olarak  ne mevkiide makamda ,ne para da pulda hiçbir şeye ihtiyacım yok. Allah izin verirse kazandığım takdirde aldığım maaşı  başarılı çocuklara burs olarak dağıtmayı düşünüyorum. Geçenlerde buradaki Roman Mahallesi’ne gittim 15 kişi bir odada yatıyordu ,buzdolabı yok, dolap hiçbir şeyleri yok.Muhtarla Orada ev ev gezdik.Muhtarımız da orada bizim yanımızdaydı. Yine oradan birçok kişi  bünyemize katılacak, orada gerçekten güçlüyüz, oradan 10 gün içerisinde 50’ye yakın üye oldu. Bir belediye başkanının fakirine sahip çıkması lazım bu ülkede. Fakir kalmaması lazım.

KENDİ BÜNYEMİZDE HALLEDECEĞİZ..!!

Biz Belediye çalışanları ile hizmet yapmak istiyoruz Belediye çalışanları çok önemli. Boya,sıva, kalıp işleri  vesaire,tamirler yine aynı şekilde kahvelerin köylerdeki düzenlenmesi camilerin, İmam evlerin düzenlenmesi iyileştirilmesi gibi işleri ihaleye vesaire girmeden onu kendi bünyemizde belediye çalışanlarımızla gidermek istiyoruz Bunlar çok önemli.

****Fahrettin  Başkanım Tabii en başında söylemiş olduğum gibi çok fazla soru geldi bilhassa bu Karacabey deyince turizmde aKla geliyor Karacabey Boğazı mükemmel bir güzellik, longoz ormanları tamamen doğal bir güzellik .Bu konuyla ilgili ne gibi planlarınız var?

BOĞAZ KARACABEY’İN KALBİDİR..!!

— Şu anda boğaz çok önemli boğaz şu anda Karacabey’in kalbidir. Boğaz şu anda Kaz Dağlarından sonra Türkiye’nin 2. en güzel yeri. Karacabey Boğazı ,Denizi ,Ormanıyla ıhlamur ağaçlarıyla Karacabey’de bir veli nimettir.Ama buna sahip çıkmamız lazım sahip çıkmazsanız ne yaparsanız yapın olmaz. En büyük sıkıntı şu an da mesela insanların konaklayabilecekleri bir yer yok orada.Ufak tefek pansiyonlar dışında.Şu anda yollara baktığın zaman altyapı sorunu var, sahil sorunu var. Olacak projelerle ilgili gece gündüz çalışarak bunları hayata geçirmeye çalışacağız , turizmde en öncelikli vereceğimiz konuların başında olacak.

*** Diğer  bir soruda  yağmur yağdığında çok sular birikiyor sokaklarda caddelerde diye gelmiş başkanım.

TAKİP OLMAYINCA İŞLER YÜRÜMÜYOR.

—- Doğru söylemiş  soruyu soran arkadaşımız. Doğruya doğru yanlışa yanlış konuşurum ben. Şu anda belediye başkanı  başarılı bir altyapı çalışması gerçekleştirdi Karacabey’de ama takip olmadığı için işler tabii tam olarak yürümüyor. Normalde her sokağın önce altyapısını yapacaksın ondan sonra asfalt dökülür ve tamamlanmış olur. Şimdi önce Asfalt dökülüyor sonradan tekrar Tekrar kazıldığından o asfalt da bozulmuş oluyor.Burada önemli olan işi takip etmek. İşi düzenli bir şekilde yapmak. Tabii bu durumda  benim de aracım var herkesin aracı da bozulabiliyor, bu sıkıntılı yollardan dolayı.Zaten en çok sıkıntı şu anda o bu sıkıntıyı da sona erdirmek için kendi ekibimi kurup kendi ekibimle yapmak istiyorum. Bütün bu sorunlara çare bulmak istiyorum.Bursa’dan ,Ankara’dan oradan buradan gelenlere ihaleleri verip yaptırmak istemiyorum.

***Öncelikle Başkanım yaptırmış olduğunuz okulla ilgili size Allah razı olsun diyorlar.Birçok okul ve sosyal tadilat projelerinde  yer almanızdan  yardımsever hayırsever olmanızdan dolayı takdirlerini göndermişler.

FAKİR,FUKARAYA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ..!!

—- Cumhuriyet İlkokulu’nu komple tamamladık şubat sonunda açılacak gibi gözüküyor.Borsa başlamıştı bu Okulun yapımına  ama sonra da bize bitirmek kısmet oldu. İşte bunun yanı sıra birçok okulun  tadilatını da gerçekleştirdik yaptırdık. 35-36 Yıldır  ben ticaret yapıyorum kazancımın yarısını taa Şırnak’a kadar gidiyorum yardımcı olmaya çalışıyorum,fakir fukaraya sahip çıkmak zorundayız. Bir belediye başkanı eğer kendi bölgesinde ilçesinde bir tane aç kişi varsa yaşıyorsa o işi yapmasın. Bu resimlere verilen para işte billboardlarda oralarda buralardaki bu resimlere verilen para fakirlere verilmiş olsa bir tane fakir kalmaz. Orada resmin olsa ne , olmasa ne.Sen hizmetten haber ver.Bunun seçimle vesaire hiçbir şeyle ilgisi yok.Sonuçta Allah için bu yardımları yaptık yapıyoruz kimsenin bilmesine görmesine lüzum yok.

BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN İSTİYORUZ

Seçimlerde bizim burada kazanmak da var kaybetmek de var.İnsanın nasibinden ötesi yalandır.Biz bu memlekete sahip çıkmak istiyoruz.Şu anda baktığınız zaman 4-5 yıldır sokaklar gerçekten çok kötü.İnsanlar şu anda evini temizlemekten bıkmış. Allah izin verirse bütün herkesi toplarız parke işinden anlayan var mı kardeşim adam gibi çalışan güzel çalışmalar ortaya koyacak  bu insanlara asgari ücretin %100 fazlasını  vereceğiz dışarıdan gelenler kazanacağına bizim insanımız kazansın.Böyle bir sistem ortaya koymaya çalışacağız.

***Başkanım birçok konulara girdik güzel cevaplar aldık, Okuyucularımızdan gelen soruları yönetmeye çalıştık,bizim sormak istediğimiz sorular bu kadar. Son olarak sizin  eklemek istediklerinizi alarak tamamlayalım röportajımızı isterseniz.

—-Bizim burada amacımız bu memlekete sahip çıkmaktır. Allah nasip ederse Biz Karacabey’de  tarih yazmak istiyoruz.Bizim burada amacımız başta da söyledim. Allah bana nasibimi göndermiş. Önümü kesen insanlar çıkıyor Karacabey’de vallahi sana oyum diyor.Geçen de yine bir arkadaş önümü kesti çıkartamadım kendisini Şahinköy’denmiş. Orada birkaç fakir evi vardı oralara dokunmuştuk zamanında. 24 oyumuz var herkes sana verecek başkanım dedi.Çok mutlu oldum.Gerçekten tabii en önemlisi halkın  sevmesi lazım gerisi boştur.Fakirlere yardıma muhtaç insanlara Romanlara sahip çıkmamız lazım onları kucaklamamız lazım.Geçenlerde gitmiştim oraya  yiyecekleri ekmek bile yok.Ama hemen işte oradaki Muhtar arkadaşımızdan da rica ederek elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz oradaki insanlarımıza.Gerçekleri söylemek lazım. Siyasette de gerçekleri söylemek lazım hayatta da gerçekleri söylemek lazım.Onun için işte biz de artık Yeniden Refah Partisi’ndeyiz. Karacabey’de belediye başkan adayıyım. Halkımıza en iyi hizmeti dosdoğru bir şekilde göstermek için buradayım.Son olarak Karacabey’de yaşayan insanlarımıza herkese sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.İnşallah kısmet olur Allah nasip ederse güzel hizmetleri Karacabey’de hep birlikte ortak irade ile çözeceğimizin sözünü vermek istiyorum.Diyerek konuşmasını tamamladı.

YOLUN AÇIK OLSUN FAHRETTİN DENGİZ..!!

Hayırsever ve yardımsever olduğunu gelen sorulardan anladığımız. Yanında kaldığımız süre içerisinde de sıcak kanlı kişiliği ile bizleri güzel bir şekilde ağırlayan özü sözü bir olan ülkemizin yetiştirdiği güzel insanlardan ve son olarak Karacabey’e vefa borcunu ödemek anlamında Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkan adayı olan değerli insan Fahrettin Dengiz’e biz de bu güzel onurlu mücadelede başarılar diliyoruz.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?