SMA’lı Havvanur’un Sesine Nefes Olur musun?

SMA’lı Havvanur’un Sesine Nefes Olur musun?

Bursa’da henüz 2 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan 33 aylık Havvanur için Valilik izniyle 25 ay önce başlatılan yardım kampanyasında tedavi için gereken paranın henüz yüzde 59’u toplandı. Kızının oyuncaklarla dolu olması gereken odasında kablolara bağlı yaşadığını söyleyen Nurcan Koca, “Yavrumun yurt dışında tedavisi için 1 milyon 880 bin dolar gerekiyor. Kampanya ile bu paranın sadece yüzde 59’unu toplayabildik. Kızım gözlerimin önünde eriyor. Bu da canımızı çok acıtıyor” dedi.

Bursa’da yaşayan Aslan Koca (33) ve Nurcan Koca (27), 2018 yılında evlendi. 3 çocuğu olan Koca ailesi, en küçük kızları Havvanur’u 15 günlükken, hareketlerinde yavaşlık nedeniyle hastaneye götürdü. Yapılan tahlillerin ardından Havvanur’a 2 aylıkken, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. Doğduktan sonra 9 ay yoğun bakımda kalıp son 2 ayda 5 kez hastaneye kaldırılan Havvanur için Bursa Valiliği’nden alınan izinle, 2 yıl önce yardım kampanyası başlatıldı.

Şikayetler nedeniyle hesapların kapatıldığını belirten anne Nurcan Koca (27), “Canlı yayın olmadan evladımın sesini duyuramıyoruz. Ailesi olarak çok çaresiziz” dedi. Kas erimesine bağlı olarak, son 3 ay içerisinde 3 kez Havvanur’un vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldiğini belirten anne Nurcan Koca, “Havvanur 15 günlükken hareketsiz olduğunu fark ettik. Hastaneye götürüp tahlil sonuçları çıkana kadar 2 aylık oldu. 2 aylıkken kızıma SMA teşhisi konuldu. SMA hastalığı gerçekten zor bir hastalık. Duyduğumuzda dünyamız başımıza yıkıldı. Kampanya başlattık. 2 senedir kampanyamız devam ediyor. Hala yüzde 51’deyiz. Havvanur’un sesini duyuramıyoruz. Evladım çok acı çekiyor. Sürekli ağlıyor. Derdini bile anlatamıyor. Ağladığı zaman sesi bile çıkmıyor. Gün geçtikçe kasları eriyor. Son 3 ay içerisinde vücudunda 3 kırık meydana geldi. 1 ay önce alçısı çıkarıldı ama kasları çok hafif olduğu için bacağı yine kırıldı. Son 5 aydır stant kurduk. Havvanur için yardım topluyoruz. Kermes, kumbara izinleri aldık. Yüzde 51 olması için sosyal medya hesapları üzerinden kampanya başlattık, canlı yayınlar açtık. Allah herkesten razı olsun, çok destek olan da oluyor. İnşallah kızım ilacına kavuşacak, ben inanıyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?