Zeki Baştürk yazdı; GENÇLER ÖLMESİN  ANALAR AĞLAMASIN

Zeki Baştürk yazdı; GENÇLER ÖLMESİN ANALAR AĞLAMASIN

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Güne şehit haberleri ile uyandım. Birkaç gün arayla içimizi dağlayan, yüreklerimizi yakan şehitlerimizle. Dokuz genç, dokuz can. Dokuz umut, dokuz gelecek, dokuz aydınlık yarın. Acımız büyük, acımız sonsuz, acımız tanımlanamaz.

” Bir insan acı duyabiliyorsa candır. Başkasının acısını duyabiliyorsa insandır”. Hepimiz, aynı acıları duyuyor, paylaşıyoruz. Hepimiz insanız çünkü. Gözyaşlarının rengi yoktur. Aynı renkte, aynı tonda ağlar analar. O anda hepimiz şehidin anası oluruz, babası oluruz, eşi, kardeşi, çocuğu oluruz.

Her ateş düştüğü yeri yakıyor. Nedense ateş düşen evler, yanan yürekler hep kırsalda.Tek katlı , kerpiç evler. Sıvası dökülmüş, camı kırık evler. İçinde yaşayanların  tümü yoksul. Giyimlerinden, kuşamlarından belli yoksulluk oldukları.

Ancak vergi verirken, askere giderken animsanir onlar.  Şimdilerde bir de gencecik çocukları şehit düştüklerinde animsanir oldular. Bu yoksul evler, bayraklarla süslenir. Başsağlığı dilenir. Törenle toprağa verilir bu yağız delikanlı. Gözü yasli anasını, kavuşamadigi nişanlısını, genç yaşta dul kalan karısını geride bırakarak.

Yoksuldurlar ama nedenli onurludur tümü de. Dimdik ayaktadırlar. Bu yurda, bu ulusa şehit vermenin onuruyla. Yoktur beklentileri.
Ağlamazlar. Yüreklerine gömerler acılarını. Dilemezler, istemezler bir şey. Alışmışlardir yoksulluk içinde yaşamaya. Alışkındir onlar yazgılarına boyun eğmeye.

” Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? ” der ozanımız Mehmet AKİF. Bu cennet yurt uğruna feda
olunur elbet. Yitirirsek bağımsızlığı, alınırsa elimizden özgürlük elbette feda oluruz hepimiz. Ama daglariyla, denizleriyle, ovalariyla cennet olan bu yurtta yaşamak varken ölmek niye?  Büyük ozan Fazıl Hüsnü Dağlarca, ne de güzel anlatır yaşamanın gerekliliğini.

“İnsan dağlarla, bulutlarla bir
Aynı maviliklerden geçmiş
Bir insan nasıl ölebilir
Yaşamak bu kadar güzelken?

Bu güzel yurtta, barış içinde, bir arada , mutlu yaşamak bu denli zor mu? Silahlanmaya ayrılacak ekonomi , barış için ,üretim için , aydınlık yarınlar için kullanılsa  güzel olmaz mı?

Şehit haberleri yerine bilimde, sanatta, üretimde, sporda başarı haberlerini duymak hepimizin özlemi ve dileğidir. Gençler ölmesin. Analar ağlamasın.

Ulusumuzun başı sağolsun. Şehitlerimiz, ışıklar içinde uyusun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Koca Bilge, Izninle bu değerli ve önemli yazınızın altına imzamı atıyorum.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?