Dolar 48,0884
Euro 56,2021
Altın 7.218,21
BİST 14.473,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31 °C
Parçalı Bulutlu

ADEM’İN HİKAYESİ YENİ YILA 9 ÖDÜLLE GİRDİ

04.01.2024
A+
A-

Uluslararası ödüllü yönetmen Merve Gezen’in, son kısa filmi “Peripeteia – Talih Dönüşü”, yeni yıla 9 ödülle girdi.

Çöpten kağıt ve plastik toplayarak ailesine yardım eden 9 yaşındaki Adem’in, sıradan bir gününü konu alarak tüm dünyada sorun olan çocuk işçiliğine dikkat çeken “Peripeteia – Talih Dönüşü” uluslararası festivallerde büyük ilgi görüyor.

Yapımcılığını DTM Pictures’ın, görüntü yönetmenliğini Mustafa Kuşçu’nun, müziklerini Murat Evgin’in yaptığı kısa film; İtalya, Fransa, Finlandiya, Yunanistan ve Avustralya’da layık görüldüğü ödüllerin ardından Kuzey Amerika kıtasından da iki ödül aldı. “Peripeteia”, en köklü Türk filmleri festivallerinden biri olarak kabul edilen ve bu sene 18.’si düzenlenen Boston Türk Filmleri Festivali’nden “Özel Mansiyon Ödülü”, Kanada’nın Vancouver şehrinin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Kanada Kısa Film Festivali’nden de “Üstün Başarı” ödülleri alarak yeni yılı toplam 9 ödülle karşıladı.

Adem Çeliktop, Cafer Varlı, Baran Karadeli, Kazım Çeliktop, Tuba Şardan’ın rol aldığı “Peripeteia” ile ilgili çocuk ihlalleri ve sinema üzerine doktorasını yeni tamamlayan yönetmen ve senaryo yazarı Merve Gezen; “Ekonomik yetersizliğin olduğu her yerde çocuk işçiliği de kaçınılmaz. Çocuk işçiliği bir çocuğun geleceğini çalmanın yanı sıra onun sağlıklı bir biçimde psikolojik ve toplumsal gelişimi de engellemekte. Peripeteia’nın yurt dışından 9 ödüle layık görülmesi, aslında sorunun ne kadar evrensel olduğunu da göstermekte” dedi.

“Peripeteia” nın aldığı ödüller;

Fransa Cine Paris Film Festivali’nden “En İyi Film”,

Fransa La Femme Short Film Festivali’nden “Jüri Ödülü” ve “En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü”,

Greece Uluslararası Film Festivali’nden “Şeref Ödülü”,

Avustralya Colortape Uluslararası Film Festivali’nden “Çıkış Yapan Film”,

İtalya 74. Montecatini Uluslararası Kısa Film Festivali’nden “En İyi Kısa Film”,

Finlandiya Kotka İnsan Hakları Film Festivali’nden “Jüri Özel Ödülü”,

Uluslararası Kanada Kısa Film Festivali’nden “Üstün Başarı Ödülü”,

Boston Türk Filmleri Festivali’nden “Özel Mansiyon Ödülü” .

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo