Cumhuriyetin 100. Yılı olması  nedeniyle kurucu liderin Atatürk tişörtü ve pankart  ile sahaya ısınmak için çıkmasından doğal ne olabilir ki?

Cumhuriyetin 100. Yılı olması nedeniyle kurucu liderin Atatürk tişörtü ve pankart ile sahaya ısınmak için çıkmasından doğal ne olabilir ki?

Köşe yazarımız Ali Yazır makalesinde; “Üst düzey bir final maçı öncesinde maç protokolü imzalanmış, maç öncesi ve maç sonrası ülkeyi terk edişine kadar uyulacak talimatlar ayrıntılı şekilde ısınma malzemesinden tutunda kalınacak oteline kadar dakika dakika ne tür davranışlar olacağı talimat şeklinde yazılır. Eğer böyle bir protokol yapılmamışsa TFF suçludur. Eğer yapıldı da Suudi’ler bu engeli çıkarttıysalar suç onlarındır. Suudi’ler buna neden gerek duymuştur? Belki İstiklal Marşı, Atatürk tişörtleri, Galatasaray’ın “ Ne mutlu Türküm Diyene” Fenerbahçe’nin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartları” ve Türk Bayraklarının statta dalgalanması, Suudi ülkesi için bir kışkırtma hatta güvenlik sorunu olarak görülmüş olabilirler! Sebep bu ise bu iş iki ülke için önemli bir diplomasi sorunudur. Ronaldo’ya kanunlarını değiştiren Suudi’lerin pankart ve Atatürk için ısrarı anlaşılmaz!

Bana göre Türk Bayrağı, İstiklal marşı ve Atatürk tişörtü değil ama Galatasaray’ın “ Ne mutlu Türküm Diyene” Fenerbahçe’nin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartları”nın, Suudi’leri, İsrail’i kızdırabileceğinden dolayı rahatsız etmiş, ürkütmüş olabilir! Cumhuriyetin 100. Yılı olması nedeniyle kurucu liderin Atatürk tişörtü ve pankart ile sahaya ısınmak için çıkmasından doğal ne olabilir ki?

Sadece daha önce protokolde yer almayan bir uygulamayı son dakikada takımlar kendi inisiyatifleri ile emri vaki yapmış iseler o bambaşka bir konudur ve ülkeyi siyaseten krize sokmak demektir. Kulüp yöneticileri bu riski alamazlar diye düşünüyorum. Eğer aldıysalar sorun ciddidir. Bu ise TFF ne iş yapıyor sorusunu akıllara getirir.
Burada iki kulüp yetkilerinin protokolde var olan talimatların uygulamak için gösterdikleri tavırlarındaki ısrarlarını destekliyorum. Yoksa bazılarının iddia ettiği gibi; GS ve FB takımlarının son dakika talepleriyle bilerek ve isteyerek kriz mi çıkardılar?
Bakalım bu işin altından neler çıkacak….ama aslonan Ülkenin onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yok, sorumlular derhal istifa etmeli” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?