Ali Yazır yazdı; Nasıl bir ülke olduk?

Ali Yazır yazdı; Nasıl bir ülke olduk?

Köşe yazarımız Ali Yazır makalesinde;

Son yaşanan olaylar milletimizde tehlikeli bir şekilde “vatan sanki sahipsiz!” algısını yeşertiyor. Kanla sulayıp vatan yapılan bu topraklarda yaşayanlar, ekonomik çöküntü ile uğraşırken, mağrur ama başı öne eğilmiş olan Türk milletinin töresine, kültürüne, şehitlerine, dil uzatılıyor. Türk devletinin meclis çatısı altında bile bu asil ruhlu milleti, üzen, yok farzeden, sözüm ona espri yaparak, Meclis başkanlık kürsüsünden, sanki tiyatrolaşmış bir oyun ile söylemler geleceğimiz adına bizi korkutuyor. Milletimizin vekilleri sessiz, tepkisiz kalırken, şehitlerimiz vatan toprağını sessizce döktüğü gözyaşları ile sulamaya devam ediyor. Şehit aileleri boynunu bükmüş derdini Allah’ına havale edip sabrın kucağında nefeslenmeye , öfkesini dindirmeye çalışıyor.
Bize bir şeyler oluyor!

HÜDAPAR sözüm ona dini bütün bir parti! başkanı çıkıp mecliste, DEM ile birlikte federasyon tartışmasını isteyip, ülkesine isyan etmiş bir Şeyh Sait ismi altında rahatlıkla bölücülükte birleşebiliyor. Diğer vekillerimizin bu söylemler karşısındaki tepkisizliği tam bir hayal kırıklığı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin istiklal marşını okumadıkları gibi çatır çatır maaşlarını alan onlarca milletvekili hala mecliste ve bu ülkeyi yönetecek yasalara evet hayır diyerek kararlara katılabiliyor, öneri verebiliyorlar?! Avrupa, ABD, Rusya, Çin veya başka bir ülkede o ülke milli marşını söylemeyeni meclise alırlar mı?

Federasyon isteyenlere mecliste tek söz etmeyenlerin Türk milletine verdiği acının tarifi mümkün değil. Çarşı pazar pahalı olsun, parası olmasın, kiralara, milyonlarca mülteciye bu yüce millet sabreder, ama ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik bu çabaları yeri geldiğinde muhatapların suratına çarpar. Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi “Türk milliyetçilerinin sabrını sınamayın yoksa bu ülkeyi sizin başınıza yıkar”. Ey ülkeyi yönettiğini zannedenler lütfen kendinize gelin ve biliniz ki milletimiz sahipsiz değildir, bu milletin yardımcısı, tek sığınağı olan yüce Allah’ın da bir hesabı vardır.

Kendini devlet zannedenlerdeki kibir, israf, hukuk tanımazlıktan halk gına geldi. Devletin , milletin hakkını kurumakla görevli olanlar görüntüde var icrada yoklar. Halkımız şaşkın….

Can Ataklı denen zat çıkıp bu ülkede evladının acısıyla tepki gösteren şehit babasına “Kimsin lan kimsin, yani şehit babası olunca canının istediğini söyleme hakkın mı var?” diyor. Can efendi, ülkede eleştirecek başka bir hata kusur bulamadın da şehit babasının acısıyla kontrol dışı verdiği hatalı tepkisi mi seni rahatsız etti! Şehit babası cenazeye gelenlere evet daha metanetli olmalıydı. Ayrıca, Siyasi taraf gibi acısını dillendirmesi toplumumuzun ayrışan durumunun tehlikesini gözler önüne sermesinden mutlaka ders alınmalı. Halkı bütünleştirecek çözümler acilen bulunmalı. Yoksa sonumuz iyi görünmüyor.

Daha önceden de sanırım bir bakan çıkmış, şehitler için “onun için maaş alıyorlar!”diyerek gönüllere kin tohumlarını ekmişti!, Nasıl bir güç zehirlenmesindeler ki kendilerini sanki rahmetli babamın deyişi ile” Allah’ın küçük oğlu” gibi görmekteler!. Sol- sağ cenahın fark etmeksizin ağızlarından durmadan akan lağım bir türlü durmuyor.
Gerçekten ne oldu bu milletimize….

Kendilerini bu milletten görmeyip milletin değerlerini yok farzediyorlar ama nasıl hala bu ülkede en iyi şartlarda yaşayabiliyorlar? Bu ülkeyi sırtında taşıyanlar yoksa parya mı?
Son yıllarda askerlerimizin kendi aralarında eğlenirken “bozkurt” işareti yapmalarına da rahmetli Aziz Nesin’in gelini takmış. “Burası kışla mı yoksa MHP gençlik kollarının piknik alanı mı?” Diye….! Bozkurt işareti, dünyadaki her Türk’ün gururla yaptığı Bozkurt işareti kime batar? Kendini tabiiki Türk kabul etmeyenlere batar!. Batsın da zaten! Bayrak diye çeşitli bezleri sallayanlara, PKK’nin simgesi haline gelen “V” işaretini, son zamanlardaki “Rabia” işaretini yapanlara tepki yok. Onlara herşey mübah! Bu milleti ayrıştırmak için herşey yapılıyor.
Bize birşeyler oluyor ama ne?

TBMM’nde terörü kınama bildirisine CHP, DEM imza atmıyor! Eskiden terör için birlik olabilen Meclis şimdilerde hemde ana muhalefet partisi yani Atatürk’ün partisi olan CHP terörü kınamıyor! Kardeşim 12 şehidimiz var ama bunların umurundan değil! bu olay milletin acılarını yok sayıp, aklıyla alay etmektir. Kendi doğruları neymiş bir anlayabilsek!
Bu nasıl Meclis? Harbiden ne oluyor bize! Allahım yönetenlerimize akıl fikir ver, yardım et onlara. Milletimize de sabır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?