Zeki Baştürk yazdı; İLKLERİN KONSERİ

Zeki Baştürk yazdı; İLKLERİN KONSERİ

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Bursa Direksiyon Usta Öğreticileri Derneği’nin ilk konserini izledik dün gece. Açılış konuşmalarinin ardından Hicaz peşreviyle başladı konser. Koro aynı makamdaki şarkilari seslendirdi bir bir.
“Ayrıldı gönül şimdi eşinden” ve  “Nerelerde kaldın ey serv-i nazım ” adlı şarkıları seslendirdi.

Ülkemizde en büyük sorunlarından biridir küçük yaşta evlendirilen kızlar sorunu. Kimi zaman buna “çocuk gelinler” adı da verilerek bu soruna dikkat çekildi. Küçük yaşta evlendirilen bir kızın öyküsünu anlatan
“Kimseye etmem şikâyet, ağlarım ben halime” adlı şarkı ile bir öğretmenin bir öğretmene aşkını anlatan
“Bahar bitti güz bitti, artık bülbül ötmüyor” şarkısı okundu.

Bursa’da konser olup da  Zeki Müren bestesi okunmaz mı?Koronun okuduğu “Uzun yıllar bekledim, hakikat oldu rüyam” şarkısı ile Hicaz makamı sona  erdi.

Âcemkurdi makamındaki ilk şarkıyı kurucu başkan  Canan Kanalıci yorumladı. Handan Aydın, “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” ve Serap Taş, “Senden çok uzaktayim” şarkıları ile solistler geçidi sürdü.

Meral Özserin,   ” Yıllar sonra rastladım çocukluk sevgilime”  ve Nihat TAN ” Rüzgar söylüyor bizim eski şarkımızı” eserleriyle geceye renk ve güzellik kattılar.

Koronun okuduğu  yine Bursa’li bir besteci  Erdinç Çelikkol’un ” Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ” adlı yapitiyla birinci bölüm sona erdi.

İkinci bölüm, TRT sanatçısı
Ayşe TAŞ ile  başladi ve sevilen şarkıları ile sona erdi.

İlk konserlerini veren, ilk kez sahneye çıkan korist ve solistleri yürekten kutlarım. Başarılarının sürekli olmasını dilerim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?