MediaTek’in Amiral Gemisi Dimensity 9300 Yonga Seti’nin yeni All Big Core tasarımını sundu

MediaTek’in Amiral Gemisi Dimensity 9300 Yonga Seti’nin yeni All Big Core tasarımını sundu

MediaTek’in Amiral Gemisi Dimensity 9300 Yonga Seti’nin yeni All Big Core tasarımı, akıllı telefon performansını ve verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor

Süper Şarjlı SoC, kesintisiz, güvenli uç yapay zekâ deneyimleri için cihazda üretken yapay zekâ işlemeyi destekliyor.

MediaTek bugün, türünün tek örneği All Big Core tasarımına sahip en yeni amiral gemisi mobil çipi olan Dimensity 9300’ü duyurdu. Dimensity 9300, benzersiz yapılandırma, oyun, video ve cihaz içi üretken yapay zekâ işlemede benzersiz kullanıcı deneyimleri sunmakta kullandığı olağanüstü performansını MediaTek’in sektör lideri güç verimliliğiyle birleştiriyor.

Dimensity 9300’ün, MediaTek’in şimdiye kadarki en güçlü amiral gemisi çipi olduğunu belirten MediaTek Başkanı Joe Chen, “Çığır açan All Big Core tasarımlarımız amiral gemisi akıllı telefonlara ham bilgi işlem gücünde büyük bir artış getiriyor. Geliştirilmiş çip üzeri Yapay Zekâ İşleme Birimimiz ile birleştirilen bu benzersiz mimari, geliştiricilerin uç yapay zekâ ve hibrit yapay zekâ bilgi işlem yetenekleriyle sınırları zorlamasıyla üretken yapay zekâ uygulamalarında yeni bir çağ başlatacak” dedi.

Yapay zekâ performansı ve enerji verimliliğini artırmak üzere tasarlandı

MediaTek’in Dimensity 9300’e entegre edilmiş olan yeni nesil APU 790 AI işlemcisi daha hızlı ve daha güvenli uç bilişim için üretken yapay zekâ performansını ve enerji verimliliğini önemli ölçüde artırmak üzere tasarlandı. APU 790, tam sayı ve kayan nokta işlemleri performansını iki katına çıkarırken güç tüketimini de yüzde 45 azaltıyor. Transformer modelinin operatör hızlandırması için uyarlanmasıyla birlikte APU 790’ın işlem hızı önceki nesle göre 8 kat daha fazla ve Stabil Difüzyon kullanılarak bir saniye içinde görüntü oluşturuyor. MediaTek, şirketin NeuroPilot bellek donanım sıkıştırmasıyla birleştirildiğinde bellek bant genişliğini daha verimli bir şekilde kullanabilen ve büyük yapay zekâ modelleri için bellek gereksinimlerini önemli ölçüde azaltabilen karma duyarlıklı INT4 niceleme teknolojisini geliştirdi. APU 790, sürekli olarak LoRA düşük dereceli uyarlama gerçekleştirebilen NeuroPilot Fusion için destek sağlıyor ve 33B’ye kadar ölçeklenebilirlik ile 1B, 7B ve 13B parametreleriyle büyük dil modellerini destekleyebiliyor. MediaTek’in zengin yapay zekâ ekosisteminin bir parçası olarak Dimensity 9300, Meta Llama 2, Baichuan 2, Baidu AI LLM ve daha fazlasını içeren son teknoloji ana akım büyük dil modellerini destekleyecek. Bu, geliştiricilerin kullanıcılara metin, resim ve müzik gibi üretken yapay zekâ deneyimleri sunmak için çok modlu üretken yapay zekâ uygulamalarını hızlı ve verimli bir şekilde dağıtmasına yardımcı olacak.

Mobil oyun deneyimine güç katıyor

Arm’ın en yeni amiral gemisi GPU’su Immortalis-G720 ile Dimensity 9300, mobil oyun deneyimlerine de güç katıyor. Dimensity 9300, Dimensity 9200 ile aynı güç tüketimi seviyesindeyken GPU performansını da yaklaşık yüzde 46 artırıyor. Ayrıca Dimensity 9300, bir önceki nesil yonga setiyle aynı performans seviyesinde GPU güç tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Bu, kullanıcılara pil ömründen ödün vermeden büyük bir performans artışı sağlayacak. Yonga setinin olağanüstü sekiz çekirdekli CPU tasarımını MediaTek’in ikinci nesil donanım ışın izleme motoruyla birleştiren Dimensity 9300 destekli akıllı telefonlar, akıcı 60 FPS’de konsol düzeyinde küresel aydınlatma efektleri sunacak. Ayrıca, bu güçlü yonga seti, kullanıcıların aynı anda hem oyun oynayabilmeleri hem de video akışı yapabilmeleri veya oyun oynarken başka bir video izleyebilmeleri için sorunsuz bir şekilde çoklu görev yapmalarına olanak tanıyacak.

Video çekimlerini yeniden tasarlıyor

Dimensity 9300, düşük güçlü AI-ISP ile saniyede 60 kare (fps) ile 4K’ya kadar her zaman açık HDR’yi birleştirerek mobil fotoğrafçılık ve video çekimini yeniden tasarlıyor. Yonga seti, aynı zamanda profesyonel kalitede bokeh geliştirmeleri için gerçek zamanlı bokeh takibi ile 30 fps’de 4K sinema modunun yanı sıra RAW fotoğraf ve videolarda 4K AI Gürültü Azaltma (AI-NR) ve AI işlemeyi de destekliyor. Ayrıca Dimensity 9300, yeni nesil akıllı telefonlar için Android 14’teki yeni Ultra HDR formatını destekleyecek. Ultra HDR, mobil fotoğrafçılıkta geleceğe doğru büyük bir adım olarak kabul ediliyor. Fotoğrafların çok daha canlı görünmesini sağlarken, dosyaların neredeyse evrensel olarak desteklenen JPEG formatıyla uyumlu olmasını sağlıyor. Kullanıcıların fotoğrafçılığını daha da geliştiren Dimensity 9300, çığır açan ortam ışığına uyarlanabilir HDR kurtarma teknolojisini destekliyor.

Dimensity 9300 görüntüleme sistemi, ana nesneleri ve arka plan görüntülerini gerçek zamanlı olarak algılamak için yonga setinin güçlü cihaz içi yapay zekâ yeteneğinden yararlanıyor. MiraVision Resim Kalitesi (PQ) motoruyla birleştiğinde, birincil nesnelerin optimum kontrastını, keskinliğini ve rengini dinamik olarak ayarlayacak ve günümüzün Amiral Gemisi DTV’leriyle karşılaştırılabilecek kadar gerçekçi video deneyimleri yaratacak şekilde derinlik duygusuyla genel görüntüyü geliştirecek.

Bağlantı hızında 3 kat artış

Bağlantı, kullanıcı deneyiminin önemli bir parçası olduğundan Dimensity 9300, 6,5 Gbps’ye kadar Wi-Fi 7 hızlarını destekliyor ve daha iyi uzun menzilli bağlantı için MediaTek Xtra RangeTM Teknolojisini entegre ediyor. MediaTek’in Multi-Link Hotspot teknolojisi ile Dimensity 9300, akıllı telefon bağlantı hızlarını da rakip çözümlerle karşılaştırıldığında 3 kata kadar artırıyor.

MediaTek Dimensity 9300’ün diğer önemli özellikleriyse şunlar:

  • Büyük çekirdek gücü:Dimensity 9300, performansı en üst düzeye çıkarmak için 3,25 GHz’e kadar çalışma hızlarına sahip dört Arm Cortex-X4 çekirdeği ve 2,0 GHz’e kadar çalışan dört Cortex-A720 çekirdeği ile TSMC’nin üçüncü nesil 4 nm süreci üzerine inşa edildi.
  • Daha yüksek görüntüleme hızları: Yonga seti, katlanabilir form faktörleri için çift aktif ekran desteğinin yanı sıra çarpıcı görseller sağlamak için 180 Hz’de WQHD’yi ve 120 Hz’e kadar 4K’yı destekliyor.
  • Sorunsuz 5G bağlantısı: 5G R16 modem, gelişmiş güç verimliliği için MediaTek’in UltraSave 3.0+ teknolojisiyle 4CC-CA Sub-6GHz ve 8CC-CA mmWave’i destekliyor.
  • Hızlı bellek: Dimensity 9300, şu anda mevcut olan en yüksek hız olan LPDDR5T 9600Mbps belleği destekliyor.

Android cihazlara üstün güvenlik sunuyor

Kullanıcı deneyimine odaklanan bu özellikler kadar önemli olan bir başka avantaj ise Dimensity 9300’ün, amiral gemisi Android cihazlar için üstün güvenlik sunması. Yonga setinin gizlilik odaklı güvenlik tasarımı, önyükleme sırasında ve güvenli bilgi işlem gerçekleştirirken önemli süreçleri koruyarak veri erişimine yönelik fiziksel saldırılara karşı direnç gösterir. Arm’ın en son v9 mimarisi üzerine inşa edilen Cortex-X4 ve Cortex-A720 işlemcileri ile yonga seti, geliştiricilerin dağıtımdan önce ve sonra bellekle ilgili hataları bulmasını kolaylaştıran Arm’ın gelişmiş Bellek Etiketleme Uzantısı (MTE) teknolojisini destekliyor. Google’ın tüm Android platformunda desteklemeyi taahhüt ettiği MTE, kullanıcıların güvende kalmasına yardımcı olacak ve OEM’lerin pazara çıkış süresini hızlandırabilmesi için geliştirme sürecini hızlandıracak.

Dimensity 9300 yonga setini içeren ilk akıllı telefonlar 2023 yılı sonuna kadar piyasada satışa sunulacak. MediaTek’in Dimensity portföyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://i.mediatek.com/mediatek-5g .

MediaTek Inc Hakkında.

MediaTek Incorporated (TWSE: 2454), yılda yaklaşık 2 milyar cihazın birbirine bağlanmasını sağlayan küresel bir kablosuz yarı iletken şirketidir. Mobil, ev eğlencesi, bağlantı ve IoT ürünleri için yenilikçi çip üzerinde sistemler (SoC) geliştirmede pazar lideriyiz. Yeniliğe olan bağlılığımız bizi, yüksek güç verimliliğine sahip mobil teknolojiler, otomotiv çözümleri ve akıllı telefonlar, tabletler, dijital televizyonlar, 5G, Sesli Asistan Cihazları gibi geniş bir yelpazedeki gelişmiş multimedya ürünleri dahil olmak üzere birçok önemli teknoloji alanında itici bir pazar gücü olarak konumlandırdı. (VAD) ve giyilebilir cihazlar. MediaTek, insanlara ufuklarını genişletmeleri ve akıllı teknoloji aracılığıyla hedeflerine her zamankinden daha kolay ve verimli bir şekilde ulaşmaları için güç veriyor ve ilham veriyor. Harika teknolojiyi herkes için erişilebilir hale getirmek için sevdiğiniz markalarla çalışıyoruz ve bu, yaptığımız her şeye yön veriyor. Daha fazla bilgi için www.mediatek.com adresini ziyaret edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?