Dolar 45,8976
Euro 53,3809
Altın 6.642,05
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26 °C
Az Bulutlu

Gürsu’nun Üreten Çocukları Geleceğe Güvenle Bakıyor

03.11.2023
A+
A-

Gürsu Belediyesi’nin 7-13 yaş arasındaki çocukların fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında gelişmeleri için ücretsiz bir şekilde faydalandırdığı Üreten Çocuklar Atölyesi’ne yaklaşık 7000 öğrenci katıldı.

Yedi Bin Öğrenciye Teknoloji ve Mühendislik Eğitimi

Gürsu Belediyesi’nin, 2019 yılında hizmete aldığı Üreten Çocuklar Atölyesi’nden bugüne dek yaklaşık 7000 öğrenci faydalandı. Robotik Kodlama, Ahşap Tasarımı ve 3B Tasarım branşlarında Steam eğitimlerinden faydalanan çocuklar blok tabanlı kodlama ve 3B tasarım ve 3B yazıcı ile baskı alma işlemleri gerçekleştiriyor.

Atölyede ayrıca; Grupla Psikolojik Danışmanlığı, Eğitim Destek, Koruma Faaliyeti, Ebeveynler için Farkındalık Arttırma Seminerleri, Rol Model Seminerleri, Yaşam Becerileri Seminerleri ile faydalanıcılara psiko sosyal destek ile akran zorbalığı vb. sorunların çözümüne yönelik çalışmalar rehberlik hizmetleri ile beraber veriliyor.

7- 13 yaş arasındaki çocuklara özel düzenlenen atölye ve seminerlerde çocukların geleceğe dönük teknolojik bilgi ve becerilerinin alt yapıları şekillendirilmiş oluyor.

Atölyeyi ziyaret ederek çocuklarla beraber eğitimlere katılan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Atölyemiz çocuklara yönelik yaptığımız en verimli projelerden birisi oldu. Yaklaşık yedi bin çocuğa ulaştık ve birbirinden değerli eğitimler verdik. Kıymetli olan ise teknoloji ve mühendislik odaklı bir eğitim süreci oluşturmayı sağlayabilmemiz” dedi.

En iyi proje ödülü kazan Üreten Çocuklar Bilim ve Teknoloji Atölyesi Avrupa Birliği projenin çok başarılı yürütülmesi sebebiyle dördüncü dönem de işletme maliyetlerini karşılamaya karar verdi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.