Ali Yazır yazdı; Ülkemde ahlak ve adaletli dindarlık ilerleyeceğine dini-darlık ilerledi…

Ali Yazır yazdı; Ülkemde ahlak ve adaletli dindarlık ilerleyeceğine dini-darlık ilerledi…

Köşe yazarımız Ali Yazır makalesinde; “Neden ülkemde sosyolojik, psikolojik ve teolojik anlamda insan kalitesi düşüyor? Cevap eğitim diyenleri duyar gibiyim. Evet Doğru. Peki bunca dini yatırıma rağmen neden insan kalitesi artmıyor aksine azalıyor. AKP iktidarları ile birlikte cemaat ve dini oluşumlara kendileri ile birlikte olma şartıyla her türlü yardımı hatta devletin imkanlarını sundular. Buna paralel olarak hemen hemen her türlü dini hizmeti devlet görevidir uygulamasına geçtiler.

Örnek verirsek; sayıları hızla artan I.H. Okulları, Kur’an Kursları, orta öğretimde müfredata seçmeli din dersleri koymak, diyanetin bütçesini büyütmeyi örnek verebiliriz. Hatta Cumhuriyet tarihide dine, dinlere en büyük destek veren AKP oldu. Yanlış anlaşılmasın bu işlemleri ben bir Müslüman Türk olarak destekliyorum. Dini cemaatlere “bizi desteklemezseniz bu imkanlarınız biter” mesajı ile fanatik takımlardaki gibi kendi taraftarları oluşturulması kendilerine siyaseten ikbal sağlarken, dinin gerçek içeriğini elinin tersi ile iten bir iktidarı uygulamayı, faaliyeti kabul etmiyorum, (iktidarının devamında müthiş başarılı oldu bu uygulama). Problem ne mi?

Herkes dinini öğrenmeli ama bu kadar yatırıma rağmen ülkemdeki yolsuzluk, hırsızlık, ahlaksızlık, aile kavramının dejenerasyonu, liyakatsızlık uygulamaları, emeklilerin nitelik ve nicelik olarak ezilmeleri, çarşıda, pazarda, sokakta, okullarda, velhasıl sosyolojik ortamda gerçek “mümin” ara ki bulasın . Burada bir terslik var. Ülkemde ahlak ve adaletli dindarlık ilerleyeceğine din-i-darlık ilerledi. Güven bunalımı insanlarımızda tavan yaptı.

Kafamı meşgul eden eden bir başka soru da şu; bu kadar yatırıma rağmen dindarlık hak ettiği yere neden gelmedi.? Hata nerede?

Yoksa üstte dile getirdiklerim özellikle teşvik edilerek, bu ülkede gerçek dindarların kökü mü kazınmak isteniyor.?

Yoksa; Ters mantıkla dindar halk dinden uzaklaştırılıyor mu? Belki de her şey dini inanç bakımından dört dörtlük de ben mi yanılıyorum? Bilemedim.

Bütün bu olumsuz şartlara, durumlara rağmen dinin sahibi Allah’tır, yine de umutsuzluğa yer yok. Esenlik ve huzur içinde olun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?