Zeki Baştürk yazdı; BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİ MUDANYA’NİN KURTULUŞUNUN 101. YILI KUTLAMALARI

Zeki Baştürk yazdı; BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİ MUDANYA’NİN KURTULUŞUNUN 101. YILI KUTLAMALARI

Kurtuluş günü etkinlikleri Uluslararası Halk Dansları Topluluklarının Bando eşliğinde yürüyüşü ile başladı. Ardından toplulukların nefes kesen gösterileri izlendi.
Türk Sanat Müziği konserine geçmeden önce İzmir ve Onuncu yıl Marşları halkın katılımı ile coşkuyla söylendi.
Hüseyin Tasçeşme’nin şefliğini yaptığı Müzik ve Eğitim Topluluğu konserine ” Dün akşam yine yollarıma bakmışsın” adlı sevilen bir şarkı ile başladı. Onu koronun seslendirdiği ” Aşkı Ben Sende Yaşadım ve Batarken Ufukta Bir Akşam Güneşi ” şarkıları izledi Ardından ” Allah Allah Bu Nasıl Sevmek” adlı hareketli bir şarkı yorumlandı.
“Kaç kadeh kırıldı gönlümde” adlı şarkısının ardından ” Ben de özledim ben de” yerini aldı. *Öyle bir aşk görülmemiştir” adlı aşk şarkısını Leyla Çağlar okudu. Aşıklara armağan edildi.
Konserin en olumsuz yanı yükselticilerin sesinin çok yüksek ayarlanmasıydı. Açık havada olmasına karşın Disko havasında müzikler kulakları sağır ediyordu. Sanat müziğinin ruha seslenen güzelliği yok oldu.
Seçilen şarkıların günün anlam ve önemine uygun olmayışı, sanat müziği formundan uzak ,arabesk türü şarkıların seçilmesi, korunun sazların sesini bastırmak için bağırarak şarkı söylemeleri konseri sonuna dek izlememi engelledi. Daha önce çok severek ve beğenerek izlediğim Taşçeşme konserini bu kez yarıda bırakmak zorunda kaldığım için üzgünüm.
Uluslararası dans ve müzik toplulukları festival tören geçidi.
Sekiz ekibin gösterilerini izledik. İlk gösteriyi Bulgaristan ekibi yaptı. İkinci olarak Bursa grubu zeybek oyunları oynadı. Üçüncü gösteri ise Bursa Gala Kültür ve Sanat Merkezi’nden geldi. Nefis bir tango gösterisi ile izleyenleri büyüledi.
Macaristan Halk Danslari topluluğu büyük alkış aldı. Ardından yine bir Bursa ekibi sahneye çıktı. Bursa Folklor Eğitim Merkezi , Kosova yöresinden bir oyunu sundu. Çanakkale Etili Seramik Halk Dansları Topluluğu potpori sundu. Hareketli oyunlarla izleyenleri coşturdu.
Macaristan ekibi ikinci kez sahne aldı. Çav Bella Çav gösterisi ile beğeni topladı.
Son gösteriyi Bulgaristan Romantika Ekibi, ” Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek” ve ” Mavi Boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır” adlı şarkıları Türkçe seslendirerek büyük sürpriz yaptılar.
Halk dansları topluluklarının gösterileri Mudanya’nın kurtuluş ruhuna ve anlamına uygun olması nedeniyle zevkli ve keyifli bir gece yaşattılar.
Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?