Yaz Aylarında Vizesiz Turlara Talep Arttı, Sapanca’ya Rezervasyonlar Rekor Kırdı!

Yaz Aylarında Vizesiz Turlara Talep Arttı, Sapanca’ya Rezervasyonlar Rekor Kırdı!

Tatilciler Rotayı Alternatif Lokasyonlara Çevirdi! Her bütçe ve bölgeye özel tur hizmetleriyle Türkiye’nin en büyük turizm portalı olan Tatil Sepeti, tüketici tercihlerindeki değişimi ortaya koydu. Son 20 yılda milyonlarca kişinin tatilini planladıklarını söyleyen Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Schengen vizesinde yaşanan sorunlar vizesiz turlarda ciddi bir artışı beraberinde getirdi. Tatil Sepeti verilerine göre geride bıraktığımız yaz aylarında vizesiz turlara olan talep, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 seviyesinde artış gösterdi. Aralarında Kosova, Fas, Phuket, Pattaya, Bangkok, Kuzey Makedonya, Mısır ve Bosna Hersek’in de olduğu çok sayıda lokasyona vizesiz turda önemli talep artışları yaşıyoruz” dedi. Yurt içi pazarında da tatil bölgelerinin tercihinde değişimler gözlemlediklerini vurgulayan Kaan Karayal, “Güney sahillerimiz hala popüler fakat yükselen tatil maliyeti tüketicileri yakın lokasyonlara yönlendirmeye başladı. Tatil Sepeti verilerine göre Sapanca başta olmak üzere sırasıyla Ayvalık, Assos ve Bolu için ciddi bir talep artışı yaşanıyor. Geride bıraktığımız yaz aylarında bu 4 lokasyon için tur satışlarımız, geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 72 oranında arttı” diye konuştu.

2004 yılından beri hizmet veren Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatil Sepeti, yıllık 27 milyonu tekil olmakla beraber toplamda 67 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. 2009 yılında yurt dışı tatil satışına başlayan Tatil Sepeti, yurt içi ve yurt dışı tatil lokasyonlarındaki değişimi gözler önüne serdi. Son dönemde konaklama ve ulaşım giderlerinin, Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih eden tatilcilerin yakın lokasyonlara yönelmesine sebep olduğunu belirten Tatil Sepeti, yurt dışı turlarda ise vize aşamasındaki sorunların vizesiz ülkelerde büyük bir talep artışını beraberinde getirdiğini açıkladı.

Sapanca’ya talep yüzde 160 arttı!

Son 20 yılda milyonlarca kişinin tatilini Tatilsepeti.com üzerinden planladıklarını hatırlatan Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Schengen vizesinde yaşanan sorunlar vizesiz turlarda ciddi bir artışı beraberinde getirdi. Tatil Sepeti verilerine göre geride bıraktığımız yaz aylarında vizesiz turlara olan talep, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 seviyesinde artış gösterdi. Aralarında Kosova, Fas, Phuket, Pattaya, Bangkok, Kuzey Makedonya, Mısır ve Bosna Hersek’in de olduğu çok sayıda lokasyona vizesiz turda önemli artışlar yaşıyoruz” dedi.

Yurt içi pazarında da tatil bölgelerinin tercihinde değişimler gözlemlediklerini vurgulayan Kaan Karayal, “Güney sahillerimiz hala popüler fakat yükselen tatil maliyeti tüketicileri yakın lokasyonlara yönlendirmeye başladı. Tatil Sepeti verilerine göre Sapanca başta olmak üzere sırasıyla Ayvalık, Assos ve Bolu için ciddi bir talep artışı yaşanıyor. Geride bıraktığımız yaz aylarında bu 4 lokasyon için tur satışlarımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 oranında arttı. Üstelik bu oran haziran ayı özelinde yüzde 103 seviyesine ulaştı. Önceden böylesine yoğun bir talep gözlemlememiştik. Lokasyon bazlı incelediğimizde ise özellikle Sapanca’ya olan talep artışı yüzde 160’ı buldu” diye konuştu.

Yılda 7 binden fazla tur organize ediyor!

Her geçen gün farklılaşan tatil ihtiyaçları odağında sürekli kendini yenileyen Tatil Sepeti yüzde 100 misafir memnuniyeti anlayışıyla hizmet veriyor. Yılda 7 binin üzerinde yurt içi – yurt dışı turu, uçak bileti ve araç kiralama hizmetleri de yine Tatil Sepeti’nin sunduğu hizmetler arasında yer alıyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?