Saitoğlu: “Ali Ay ve Emin Adanur ile görüşeceğiz”

Saitoğlu: “Ali Ay ve Emin Adanur ile görüşeceğiz”

Bursaspor’da Başkanlığa adaylığını açıklayan Ersoy Saitoğlu, basın mensuplarına verdiği kahvaltı organizasyonunda geniş çaplı bilgilendirme yaparak, adaylık sebebini açıkladı. Saitoğlu, daha önceden mevcut Başkan Günay yönetiminin verdiği sözleri tutmaması ve ifadelerinin birbiriyle çelişmesinden dolayı Raşit Barışıcı ile birlikte bu yola çıktıklarını açıkladı. Saitoğlu ayrıca eski Başkanlardan Ali Ay ve Emin Adanur ile de görüşeceklerini söyledi.

Başkan adayı Saitoğlu: “Ali Ay ve Emin Adanur ile görüşeceğiz”

Haber: Melisa Öztürer   enbursa.com

Bursaspor’da kongre bilmecesi sürerken, isimler adaylığını açıklamaya devam ediyor. Ali Ay’ın ardından daha önce de başkanlığa aday olan Ersoy Saitoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı.

Mevcut Bursaspor Başkanı Recep Günay’ın adaylığını Divan Kurulu’na sunduğu gün, kendisine rakip olan Raşit Barışıcı’nın da desteğini arkasına alan Saitoğlu, yolda birlikte yürüyecekleri Barışı ile neden aday olduklarını açıkladı.

“Kaos çıkmasın diye çekildik, hata ettik”

Recep Günay ile birlikte imza teslim sürecini birlikte yaşayan Raşit Barışıcı o gün yaşananları anlatarak, “Recep bana, Raşit Ağabey müsade edin ben başkan adayı olayım. Merak etmeyin en kısa zamanda kulübü genel kurula götüreceğim. Birimizden birisi fedakarlık yapsın” deyince ben de tamam dedim. Ve Bursaspor’a genel kurul süreci açmak adına biz de geri çekildik. Hakkı Recep’e tanıdık.Bursaspor’a kaos yaratmamak için geriye çekildik.Hata etmişiz” dedi.

Recep Günay’ın “kongre kararı alacağı” sözüne güvenerek geri çekildiklerini vurgulayan ve adeta kandırıldıklarını söyleyen Saitoğlu, acil kongre çağrısı yaptı.

Recep Günay’a seslenen Saitoğlu, “Buradan sesleniyorum. Lütfen! Vermiş olduğunuz sözü en kısa sürede yerine getirmenizi rica ediyorum.” dedi.

“Her ay taraftarla görüşeceğiz”

Göreve geldikleri takdirde her ay Bursaspor taraftarıyla bir araya geleceklerini ve onların da görüşlerini alarak birlikte yol alacaklarını belirten Ersoy Saitoğlu, “Yeri geldiğinde taraftar yeri geldiğinde ise yönetici olacaklarını söyledi.

“Ali Ay ve Emin Adanur’la görüşmek isteriz”

Ersoy Saitoğlu, hedeflerinin ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir mantıkla ilerlemek olduğunun algını çizerek eski başkanların fikirlerini alacaklarını belirtti. Saitoğlu, eski başkanlardan Ali AyEmin Adanur ve Mesut Mestan gibi isimlerle de bir araya gelerek, yapılacak fikir alışverişiyle Bursaspor’u ortak akılla eski güzel günlerine döndürmek için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

“İmamın kayığına kadar adayız”

Ali Ay’ın geçtiğimiz hafta basın toplantısında mevcut yönetimin 10 gün içerisinde kongre kararı almadığı takdirde adaylıktan çekileceğini beyan ettiğinin hatırlatılması üzerine kendisinin böyle bir tutum sergilemeyeceğini belirten Saitoğlu, “İmamın kayığına kadar adayız. Allah sağlık verdiği sürece” ifadesini kullandı.

İşte Ersoy Saitoğlu’nun basın toplantısında kullandığı ifadelerin tamamı;

“Öncelikle Bursaspor Kulüp Başkanlığı’na adaylığımızı açıklayacağımız basın toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Rahmetli Kaptanımız, hocamız, imparatorumuz Nejat Biyediç’in vefatının 12’nci ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Geçmiş dönemde teknik direktörlüğümüzü de yapan Sakıp Özberk’in salı günü vefat haberini öğrenmiş olup buradan başta ailesi ve spor camiasına baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Değerli Basın mensupları; Öncelikle kulübün önceki gün resmi internet hesabından yaptığı açıklamaya değinmek istiyorum. Yapılan açıklamada; “Biz kongre kararı almadık, bu haberler nereden çıktı?” denildi. Oysa bu açıklamadan birkaç gün önce sayın Başkan Recep Günay, “İmzaları topladık bir hafta 10 güne kadar kongre tarihini açıklayacağız” diye beyanat vermişti. Her gün karar değiştiren, verdiği sözleri ertesi gün unutan bir başkan ve yönetimle karşı karşıyayız. Ilk adaylık dönemini de hatırlarsak, Divan Kurulu ile arasında yaşananları tüm Bursaspor kamuoyunu olarak yakından biliyoruz. Buradan tekrar etmeye gerek yok. Hemen ardından Raşit Barışıcı’nın da aday olduğu döneme gelirsek, o gün Divan ve Raşit Beye verilen sözler tüm çıplaklığı ile ortada. O gün, “Biz Bursaspor kapanmasın diye aday olduk, hemen kongre kararı alıp, kulübü düzlüğe çıkartacak bir başkana idareyi teslim edeceğiz” açıklamaları hepimizin kulaklarında. Ancak, bugün gelinen noktada bir gün ‘İmza topladık, kongre tarihini açıklayacağız’ diyen bir başkan ertesi gün ‘Kim dedi, biz kongre kararı falan almadık, hepsi yalan’ diyebiliyor.

Kim yalancı, kim kimin yalancısı..

Bizler; A Takımımız olsun Vakıfköy, altyapı olsun buradaki sorunların da ne olduğunun bilincindeyiz ve yakinen takipteyiz.

Buna ilk eklemek istediğimiz ve elbet sizden bu soru gelecektir; Hoca konusuna buradan değinmek istiyorum. Kulübümüzde geçtiğimiz yıl başarılı bir grafik oluşturan hem kaptanımız hem de hocalığımızı yapan Özer Hurmacı ilk tercihimizdir. Kendisine ulaşmayı denedik, ailesi ile tatilde olduğunu iletti. Bizde süreç tam resmileşmediği için Özer Hoca ile resmi olarak bir görüşme gerçekleştiremedik.

Vakıfköy ile ilgili camiamızın da her zaman dile getirdiği gibi ‘İkinci şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak’ söylemi zaten bizim için en büyük temel sözdür. Burada ki yapılanma ile ilgili de birkaç projemiz mevcut bunlar ilgili açıklamalarımızı kongre tarihi açıklandığında tüm camiaya kongre salonunda zaten anlatacağız. Asıl kanayan yaramız olan hem camianın sıkıntısı olmaktan çıkıp şehrin sıkıntısı durumuna gelen geçmişten kaynaklı oluşan sıkıntılarımız ve problemlerimiz var. Bu problemler hepimizin problemidir sizinde bilginiz dahilindedir. Camianın da bildiği tek sorunumuz olan ‘Transfer Tahtası ve Kulübün mevcut borç tablosuna’ gelmek gerekirse: İlk önceliğimiz; mevcut ödemelerimizi ve yapılandırma borçlarımızı günü gününe ödemektir. Çünkü -3 puan cezası alma riskimiz bulunmaktadır. Bu bizim için şu anki süreçte transfer tahtasından daha önemli ki aylık ödeme tablosunu hepimiz biliyoruz. Önceliğimiz oyuncu personel ödemeleri ve mevcut bulunan kulübümüzün giderleridir.

Transfer tahtasına gelecek olursak; bununla ilgili de çalışmalarımızı yürütmekte olup sorunlu dosyalarımız üzerine kulübümüzün kasasına da yormayacak bir şekilde elimizden gelen her şeyi yapıcağız ve bunun içinde geçmiş dönemdeki başkan ve yöneticilerimizden de bize yardım ve destek konusunda görüşmelerimiz olacaktır. Bizimde elimizi güçlendirip süreci daha hızlı bir şekilde yürütmemize vesile olabilirler.

Bursa şehri olarak gerek Milli sporcu yetiştirme gerek profesyonel futbolcu fabrikası olan şehrimizin bütün Amatör kulüpleri ile temasta olmaya devam edeceğiz.

Buradan taraftar ve camiamıza da bir kaç kelam etmek istiyoruz. Sizler bizim en büyük destekçimiz ve Bursaspor adının marka değerinin en büyük gücünün güç sahibi olan taraftarlarımıza karşı da şeffaf bir şekilde yanlarında olacağımızı ve yönetim listemizi açıkladığımızda da bunun ilk adımını atmış olduğumuzu size kanıtlayacağız. Bursaspor’umuzun gerçek sahibi taraftarlarımızın da bütçesini aşmayacak şekilde bir bilet ve kombine fiyat politikası izleyeceğiz. Çünkü Bursa Şehri için taraftarsız Bir Bursaspor olamaz.

Bursaspor’u Bursaspor yapan şehrimiz ve taraftarımızdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?