Ercan Özel; CENNET KANYONU  HER ZAMAN Kİ GİBİ MUHTEŞEMDİ.

Ercan Özel; CENNET KANYONU HER ZAMAN Kİ GİBİ MUHTEŞEMDİ.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ve kaynaklarda “Cennet kanyonu” olarak bahsedilen kanyona dağcılık faaliyetleri düzenleyen Doğa Rehberi Ercan Özel;

“Geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde başladığımız ve oldukça tempolu ve macera dolu geçen Yenişehir – Günece Cennet Kanyonu Programımız her zamanki gibi çok güzeldi. 3 farklı grupla toplamda 120 kişi idik.
Mükemmel bir gün,
Güzel dostluklar,
Doyumsuz ve tarifsiz anlar,
Adrenalin,
Yeşil, su ve gökyüzü…
Bizim grup biraz daha zor olan parkuru tercih etti. İlçemizin simgesi Saat Kule’den başladığımız etkinliğe, Günece’de yaşayan çiftçilerimiz ile bir araya gelerek devam ettik. Ardından kanyon girişi ve Bursa Fatihi Orhanbey’in Değerli eşi Nilüfer Hatun’un (Holofira) gözlerini dünyaya açtığı ve Osmanlı’nın ilk Camisinin bulunduğu Bizans Tekfurluğu yapmış Yarhisar’da programımızı sonlandırdık.
Program sonrasında herkesin yüzünde büyük bir mutluluk vardı.
Birbirinden ilginç ve farklı anıların yaşandığı bu harikulade parkurda birgün sizlerin de olmasını arzu ediyorum.
Bizler anlatamayız, göreceğiniz fotoğraflar ise o anı sizlere maalesef tam manasıyla yaşatamayacak.
Yaptığımız tanıtım çalışmaları sonrasında sadece Yenişehir ve Bursa’dan, değil ülkemizin dört bir yanından gelen doğaseverlere elimizden geldiği kadarıyla ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz.
Ülkemizde ki bu tür değerleri ortaya çıkarmak onun tanıtımını yapmak hepimizin en önde gelen görevlerinden biri olması gerektiği kanaatindeyim.
Tanıtırken de korumaya yönelik önlem alınması gerektiğini düşünüyor ve sizlere iyi seyirler diliyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?