ÇİFTÇİ MİLLETİN KÖLESİ OLUYOR

ÇİFTÇİ MİLLETİN KÖLESİ OLUYOR

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit MUTLU, Yönetim kurulu üyesi Recep DURGUT ve Çiftçilerimizden Süleyman BİLİR akaryakıta yapılan zamlardan ve ekonomik şartların zor olmasından dolayı İlçe ziraat odası başkanlığında bir araya gelerek gündemi değerlendirdiler.

MUTLU” İznik Ziraat odasında yazılı olan Çiftçi milletin efendisidir yazısını göstererek efendisi değil kölesi oluyoruz. Çiftçiler olarak Devletimizden destek alamıyoruz alamadığımız gibide devamlı zamlalar getirilerek yükü çiftçilerimizin omuzlarına bırakılıyor.

Artık omuzlarımıza bırakılan yükü taşıyamaz hale geldik getirildik bu yükü ve çiftçiliği tamamen bırakacağız, Ürettiğimiz ürünlerin yıllara göre fiyatların aynı olduğu fakat girdi fiyatlarından dolayı (ilaç, gübre, mazot,)çiftçi tarlasına giremez hale gelerek ekip biçemeyeceği görülmektedir. (Eyt) Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgi yasası çıkmasıyla çiftçi bağ kurunda günleri silinen kişilerin ziraat odasında kaynaklanmadığı, Tarımda kendi namına ve hesabına bağımsız çalışanların sigortalılık durumlarının 01.10.2008 tarihinden itibaren Ziraat Odalarımız tarafından kuruma bildirmesi zorunluluğu getirilmiştir.

SGK ya gittiklerinde odaya yönlendirdikleri fakat biz göreve geldiğimizden beri kimse çiftçilikten çıkartılmamıştır. Bu SGK nın hatasıdır. İktidar partisine defalarca gidip konu gündeme getirilmesine rağmen her konuda olduğu gibi bunu da düzeltmeye çalışmadılar. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

Çiftçilerimizde Süleyman Bilir ise” Ziraat odasında yapılan toplantımızda Mazota yapılan üst üste zamları değerlendirdik. Ziraat odası Başkanı Vahit mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığımız toplantıda acilen hükümeti zamları geri alınmasını talep edeceğiz.

Onun içinde ürettiğimiz ürünlerin ilaç gübre, mazot, Tarımsalda kullanılan Elektrik gibi girdilerin yüksek olması nedeniyle çiftçilerimiz ekip dikemez hale geldiğini kamuoyuna önemle duyuracağız. Ülke kalkınmasının mutlaka biz Çiftçilerden geçeceğini defalarca söylememize rağmen dikkate alınmıyor üretimimiz her geçen gün azalıyor üretmeden tüketen toplum hale getirildik” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?