Eğitim kurumu, İngilizce grup eğitimi programının ilk aşamasını tamamladı

Eğitim kurumu, İngilizce grup eğitimi programının ilk aşamasını tamamladı

İngilizce bilmenin önemi gün geçtikçe artarken, ülkemizde bu konuda yapılan işbirlikleri yüzlerce çocuğun erken yaşta İngilizce öğrenmesini sağlıyor. Son olarak öğrenme oyunları şirketi Novakid, Borusan Kocabıyık Vakfı’yla yürüttüğü İngilizce grup dersleri projesinin ilk aşamasını tamamladı. Öğrenciler 5 kişilik sınıflarda İngilizce becerilerini geliştirirken, program sonunda velilerin memnuniyet oranı %94,4’e ulaştı.
Küreselleşmenin hız kazandığı ve coğrafi sınırların ortadan kalktığı günümüzde İngilizce konuşabilmenin önemi gün geçtikçe artarken, ülkemizde bu konuda yapılan işbirlikleri yüzlerce çocuğun erken yaşta İngilizce öğrenmesini sağlıyor. Son olarak öğrenme oyunları şirketi Novakid, Borusan Kocabıyık Vakfı’yla yürüttüğü online İngilizce grup dersleri projesinin ilk aşamasını tamamladı. İstanbul Avcılar’daki Zehra Nurhan Kocabıyık Ortaokulu’nda öğrenim gören 361 beşinci sınıf öğrencisi, 5 kişilik grup dersleriyle İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirdi. Bu başarının rüzgarıyla çalışmalarını hızlandıran Novakid, İngilizce eğitimlerini daha fazla öğrenciye ulaştırmak için katılımcı sayısını bine çıkarabileceklerini açıkladı.

“Eğitimi kolaylaştırmak için teknolojiyi erişilebilir kıldık”

Novakid CEO’su Maxim Azarov düşüncelerini “Bu proje, teknolojinin eğitimi herkes için daha erişilebilir kılmak adına nasıl kullanılabileceğinin harika bir örneği. Bu öğrencilere eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde İngilizce öğrenme fırsatı sunabildiğimiz için çok heyecanlıyız” sözleriyle açıklarken, Novakid İngilizce Öğretmeni Hatice Yılmaz da, “Konuşmaktan korkan öğrencilerim kendilerine güvenmeye başladı. Kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Daha önce kağıt üzerinde çok iyi olan ama sınıfta sessiz kalan öğrencilerim, daha aktif olmaya başladı. Derslerde çeviri kullandıklarını ancak bunu giderek azalttıklarını belirttiler” dedi.

Borusan Kocabıyık Vakfı Eğitim ve Mali İşler Direktörü Hakan Akçimen ise “Günümüzde devlet okullarında verilen İngilizce eğitimi, sınıfların kalabalık olması, ders saatlerinin her öğrenci ile birebir ilgilenmek için yetersiz kalması gibi birçok nedenle etkisiz kalabiliyor. Sınavlara odaklı bir anlayış olduğu için de konuşma yetkinliği gözardı edilebiliyor veya kaynak yetersizliğinden geliştirilemeyebiliyor. Çocuklar kâğıt üzerinde iyi performans gösterseler de çok basit sorulara bile İngilizce sözlü olarak cevap veremeyebiliyorlar. İngilizce bilmenin ve dili aktif kullanabilmenin öneminin farkında olan Borusan Kocabıyık Vakfı olarak bu döngüyü kırarak okullarından mezun olan öğrencilerin, akademik başarının yanı iyi derecede İngilizce konuşabilmesine destek vermek istedik ” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Novakid’in seçilmesinde etkili olan faktörler arasında kurumun ikinci dil olarak İngilizce öğretiminde uzmanlığı, vakfın ve okulun hedeflerine göre özel olarak tasarlanmış bir program sunması, ders içeriklerini çocukların gelişimine göre uyarlayarak süreci yakından takip etmesi gibi unsurlar yer alıyor.”

Velilerin memnuniyet oranı %94,4’e ulaştı

Programın bir sonraki aşamasında müfredatı her gruptaki öğrencilerin İngilizce bilgisine göre düzenlemeyi hedefleyen Novakid, eğitimin ilk aşamasının çıktılarını da öğretmen ve velilerle yaptığı anketle değerlendirdi. Velilerden alınan geribildirimlere göre 9 haftalık sürecin sonunda memnuniyet oranı %94,4’e ulaşırken, %79,8’i çocuklarının İngilizce konuşma becerilerinde büyük ilerleme gördüklerini belirtti. Öğretmenler de öğrencilerinin dil bilgisi, konuşma ve anlama açısından çok yönlü gelişme kaydettiğini aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?