Zeki Baştürk yazdı; YENİ BAHARLAR GELECEK

Zeki Baştürk yazdı; YENİ BAHARLAR GELECEK

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde, ”

Bursa CHP milletvekili adaylarından Şahin SEVİNÇ’in çağrısı üzerine katıldım toplantıya. Benimle birlikte Necati Çelik, Ahmet Koçak, Hayfi Arslan, Vildan Özkula, Hayri Bölüker gibi tanıdık kişiler de vardı.

İkinci bölge adayı Şahin Sevinç, seçim kampanyasında kullanmak üzere büyük bir otobüs giydirmis. Arabanın üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile kendisinin fotoğrafları yer almış. Üzerine de büyük puntolarla ” BURSA KAZANACAK” yazısı yazılmış.

Giydirilmiş ve süslenmiş bu araba ile çıktık yola. Millet mahallesinden başlayan yolculuğumuz sırasıyla Arabayatağı, Mesken, Yeşilyayla, İncirli Caddesi, Kent Meydanı, İzmir yolu üzerinden FSM Bulvarı ‘na ulaştık.

Burada CHP Nilüfer İlçe Örgütü ‘nun düzenlediği etkinliğe katıldık. Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayi Kemal Kılıçdaroğlu için düzenlenen bir etkinlikti bu. Cumhurbaşkanı adaylarinin seçim harcamaları parti bütçelerinden karşılanmadığı için zorunluydu bu kampanya. Çünkü Kılıçdaroğlu, devlet olanaklarını kullanarak değil bu ucube sistemden kurtulmak isteyenlerin gönüllü bağışlarıyla yürütüyordu bu kampanyayı. Adil bir yarış, adil bir seçim degildi bu.

Milletvekili adaylarının konuşmalarından sonra aydınlanma yanlıları bağış için banka kuyruğuna girdiler. Buradaki etkinlik sonrası seçim otobüsüne binerek Bursa turuna başladık.

FSM’den başlayan yolculuğumuz, Beşevler, Yıldırım Caddesi, Paşa Çiftliği, Sirameseler, Altıparmak, Heykel, Setbaşı, Namazgah, Teleferik, Kaplıkaya’ dan geçerek başladığımız yere döndük. Bir degerlendirme yapmak üzere toplandık.

” On ayrı yerde miting yapsaydık bu denli etkili olmazdı” dedi Vildan Özkula. ” Otobüs ile yapılan etkinlik çok güzel oldu. Tam bir güç gösterisiydi” diye konuştu Hayfi Arslan.
” Halkın bu yönetimden yıldığini, usandığını gözlemledim. İnsanların bu düzeni değiştirmek isteğine tanık oldum” diyerek görüşlerini belirtti.
Zeki Baştürk ise gözlemlerini şöyle özetledi: ” Ben araba geçerken çalınan müziklerin ve yapılan yayınların ilgi çektiğini gördüm. En çok da çocuklar, gençler ve kadınlar ilgi gösteriyordu.Ozellikle kadınlar….Genç kizlar, çocuklu kadınlar, çarşaflı, türbanlı kadınlar..Hiç ayrımsız alkışlayan , el sallayan herkesin yüzü gülüyordu. Hepsi içten ve hepsi coşkuluydu. Bu görüntü umutlarımı yeşertti, umutlarımı büyüttü. Baharın geleceğine olan inancım arttı.”

Milletvekili adayi Şahin Sevinç ise tanıtımın önemine vurgu yaptı. Zamanın kısa olduğunu, bu kısa sürede en etkili tanıtım aracının bu olduğunu belirtti.

Bu değerlendirmelerden sonra öneriler bölümüne geçildi.
a) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘nda çocuklara balon dağıtılması,
b) Araçla gezilirken araca yaklaşanlara bayrak, rozet, kalem vb. armağanlar verilmesi,
c) Seçim çalışmalarının olumlu ve yararlı sonuçlar verilmesi için planlama yapılması, bu planlama için il ve ilçe başkanlıklarına bilgi verilmesi,
d) Çalisma ekipleri oluşturulması,
e) Basınla ve sanal medya ile iletişim kurulması ,
önerileri kabul edildi.

Amaç, bu seçimlerde en Büyük başarıyı yakalamak. Bizler inandık ve var gücümüzle çalışmaya başladık. Sizler de inanın ve çalışın. Baharın gelmesi çok yakın.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?