Cüneyt Bülent Şeker yazdı; PAYLAŞARAK O AHLAKSIZLIĞA (İstemeyerek de olsa) HİZMET ETMEYİN

Cüneyt Bülent Şeker yazdı; PAYLAŞARAK O AHLAKSIZLIĞA (İstemeyerek de olsa) HİZMET ETMEYİN

Köşe yazarımız Cüneyt Bülent Şeker makalesinde; “Eleştirdiğiniz bir ahlaksızlığı, örneğin “erkek erkeğe öpüşme görüntüsünü” PAYLAŞARAK O AHLAKSIZLIĞA (İstemeyerek de olsa) HİZMET ETMİŞ OLABİLİRSİNİZ.

Tabi bunu dini ve milli hassasiyetleri olanlar için söylüyorum.  Bir yanlışın eleştirilmesi önemlidir, dinimizde iyiliği emretmek, kötülüğü nehyetmek enemli bir kaidedir, amcak bir ahlaksızlığın yaygınlaşması ve normalleşmesine engel olmak daha büyük önem arz eder.

Örneğin; “Basında sürekli intihar haberleri çıkıyorsa (O haberlerde intihar kötü bir şey olarak gösterilse dahi) o dönemde ülkede intiharlar artar… Çünkü bu haberler bunalımda olan bir çok insanın aklına intihar fikrini sokar, intiharı normalleştirir.

O yüzden akıllı olmak ve bu (kurnaz) şeytanların farkında olmadan aracı haline gelmemek gerekir.

Hani bir laf var ya “Reklamın iyisi-kötüsü olmaz” diye, hah işte bu laf tamda buraya oturuyor.

Bu yüzden bir haksızlık ve ahlaksızlığı eleştirirken bile dikkatli olmak gerekir, o ahlaksızlığın fotosunu-videosunu yayınlamayı bırakın sözle eleştirirken dahi abartmamak, mümkün ise konuyu kinaye ederek, üstü kapalı geçmek gereklidir.

Ne yazık ki bu şeytanlar o kadar zekice davranıyor ki, bazı yanlışlara karşı tepkiyi bilerek tetiikliyorlar, hatta kendi basınları veya trolleri aracılığı ile (Eleştiriyormuş gibi davranıp) ballandıra ballandıra o ahlaksızlığı anlatarak normalleşmesini sağlıyorlar.

Örneğin; erkek erkeğe, kafın kadına öpüşme resimletini yayımlayarak LGBT nin reklamını yapıyorlar.

O yüzden bir gönderiyi sosyal medyada paylaşırken çok dikkatli olalım, farkında olmadan bu şeytanların amacına hizmet etmeyelim ve oyuncağı olmayalım vesselam

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?