Hayat Kurtarıyorlar…

Hayat Kurtarıyorlar…

Kahramanmaraş merkezli depremin artçı sarsıntıları devam ederken gençlerin buluşu hayat kurtardı. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın’ın oğlu Caner Akın’ında aralarında bulunduğu genç insanlar deprem enkazı altında ise ısı duyarlı izaletörlerin yardımıyla bulunabilsin diye uygulamaya koyduğu www.afetharita.com ile son depremde on binlerin hayatta kalmasını sağladı.

Caner Akın; “Bu platform 24 bin kişinin emekleri ile kuruldu. Yurt dışında olan bizler 10-20 kişiyiz. Türkiye’deki çocuklar muhteşem işler yaptı. Bir çocuğu Trendyol, Getir ve Hepsiburada gibi firmalarda çalışıyor. Benim rolüm product management lead (ürün yönetim liderliği). Isı duyarlı izolatörler kullanılmadı. Biz kazazede yakınlarının sosyal medyadaki halka açık paylaşımlarını yapay zeka yardımıyla haritada detaylar ile gösterdik. Biz aldığımız verileri AFAT ve AKUT ekipleri ile paylaştık. Onlardan aldığımız bilgiler üzerine 250 üzeri kişi Afet Harita yardımıyla kurtuldu ve bir çok kişi temel ihtiyaçlarını giderdi.” dedi.

Caner Akın; “Şu 9 gün sanki 9 yıl gibiydi. Öyle bir zaman diliminden geçtik ki 40 yıllık arkadaşlar olduk. Kavga ettik, özür diledik, hep birlikte üzüldük. Gece gündüz birbirimizi bırakmadan çalıştık. Sabahlarken akrabasının, kardeşinin bedeninin bulunduğunu duyan kardeşimizle ağladık. 1 gün daha dedik, devam ettik. En önemlisi şuydu: Gurur duyduk. Sırtımızı dayayabileceğimiz insanlar olduğunu bilmek gurur verdi bize. Beklentisiz, saf temiz kalple bir can daha kurtulsun yeter ki diyen insanların Afet Harita’da hep birlikte olması yalnız olmadığımızı, çaresiz olmadığımızı hissettirdi.”

sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?