“ORDUMUZUN BU KADAR İMKANI VARKEN YAŞANAN TRAJEDİYİ TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM”

“ORDUMUZUN BU KADAR İMKANI VARKEN YAŞANAN TRAJEDİYİ TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM”

Emekli Deniz Astsubayı Demokrat Parti Fatih İlçe Başkanı Hakan Yorgun, 10 kenti yere bir eden Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası ulaşılamayan ilçe ve köylerdeki enkazlara ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurtarma çalışmalarına yeteri kadar katılmamasına dikkat çekerek, “Görev yaptığım dönemden sadece İskenderun 1. Deniz er eğitim alayında 5-6 bin personel görev yapmaktadır. Hal böyleyken, ordumuzun bu kadar imkanı varken yaşanan trajediyi sizlerin takdirine bırakıyorum” dedi.

Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin üzerinden 58 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen, arama kurtarma ekiplerinin büyük yıkım meydana gelen 10 ilin birçok bölgesine ulaşamaması büyük tepkilere neden oldu. Daha önce yaşanan depremlerde ilk saatlerde kritik müdahalelerle birçok vatandaşı kurtaran Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), afet çalışmalarında daha aktif rol alması gerektiğine yönelik çağrılar da vatandaşlar tarafından gündeme getirildi.

Emekli Deniz Astsubayı ve Demokrat Parti Fatih İlçe Başkanı Hakan Yorgun da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. “Ben 30 yıl boyunca milletimizin sinesinden var olmuş şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizde görev yapmış emekli bir Deniz Astsubayım” diyen Yorgun, “Milletimizin halen yaşamakta olduğu deprem felaketinde üzülerek görmekteyim ki, 10 ilimizde hala müdahale edilememiş ilçelerimiz, köylerimiz, kasabalarımız ve enkazlarımız var. Hal böyleyken var olduğu günden bugüne kadar Türk milletinin güvencesi olan, ülkemizde bu tarz afetlere en sistematik müdahaleyi yapabilecek kapasitede olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz neden etkin bir şekilde kullanılmıyor?” ifadelerini kullandı.

“EMNİYET ASAYİŞ YARDIMLAŞMA PROTOKOLÜ NEDEN YOK?”

Katar’da gerçekleştirilen Dünya Kupası organizasyonunda turnuvada olmadığımız hâlde 3500 polisin görevlendirilmesine dikkat eken Yorgun, “1997 yılında Genelkurmay Başkanlığı ve Içişleri Bakanlığı arasında imzalanıp 2010 yılında iptal edilen, Emniyet, Asayiş Yardımlaşma Protokolü (Emasya) bugün itibariyle neden yok? Neden bu acı yaşanmak zorunda?” dedi.

“ORDUMUZUN BU KADAR İMKANI VARKEN YAŞANAN TRAJEDİYİ TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM”

Görev yaptığı dönemde İskenderun 1. Deniz Er Eğitim Alayı’nda 5-6 bin personel görev yaptığını ifade eden Yorgun “Bölgemizde bulunan bazı diğer birliklerimizi sizlerle paylaşıyorum. Hal böyleyken, ordumuzun bu kadar imkanı varken yaşanan trajediyi sizlerin takdirine bırakıyor, yaralılarımıza acil şifa, vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

DP FATIH İLÇE BAŞKANI HAKAN YORGUN: “ORDUMUZUN BU KADAR İMKANI VARKEN YAŞANAN TRAJEDİYİ TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM”

Yorgun bölgedeki birliklerin listesini sıraladı:

HATAY;

2. Hudut Alayı

1. Deniz Er Eğitim Alayı

8. Komando Tugayı

ELAZIĞ ;

8. Kolordu Komutanlığı

8. Kolordu Piyade Birliği

ADANA;

6. Mekanize Tümen Komutanlığı

Hava Kuvvetleri 10. Tanker üs Komutanlığı

T.C MSB Emlak Bölge Başkanlığı

OSMANİYE;

15. Piyade Eğitim Tugayı

Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı

1. Piyade Tugayı Elmasağa Kışlası

GAZIANTEP ;

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı

ŞANLIURFA;

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı

3. Hudut Tabur Komutanlığı

Viranşehir Komando Bölük Komutanlığı

ADIYAMAN;

Adıyaman İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı

MALATYA;

2. Ordu İstikham Alayı Komutanlığı

2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı

KAHRAMANMARAŞ;

2. Zırhlı Tugay Komutanlığı

Jandarma Merkez Komutanlığı

KİLİS;

2. Hudut Tabur Komutanlığı

4. Hudut Bölük Komutanlığı

3. Hudut Tabur Komutanlığı

DİYARBAKIR;

7. Kolordu Komutanlığı

Jandarma Bölge Komutanlığı

20. Zırhlı Tugayı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?